Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για πόσο θα αντέξεις τους απατεώνες και τους εφιάλτες;


Όταν σχεδιάζεις να περικόψεις 5,5+ δις από συντάξεις, μισθούς και κοινωνικά επιδόματα, ΔΕΝ έχει καμιά σημασία αν αυτό το βαφτίζεις "οριζόντια" ή "πλαγιομετωπική" περικοπή.
Είναι μιά βίαιη αναδιανομή πλούτου σε βάρος χαμηλών, μεσαίων και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και σε όφελος των ολίγων.

Όταν η Ανεργία υπερ-τριπλασιάζεται την περίοδο "σωτηρίας" κι εσύ την "αντιμετωπίζεις" με ξόρκια και ευχές, τότε ΔΕΝ σώζεις, αλλά Καταστρέφεις.

Όταν έχεις υπογράψει πως ΟΛΑ τα δημόσια έσοδα θα κατευθύνονται σε ένα λογαριασμό "εξυπηρέτησης του χρέους", τότε εξυπηρετείς δανειστές-τοκογλύφους και όχι Ανθρώπους/Πολίτες.

Όταν οι Κυβερνήτες σου αθετούν θεμελιώδεις δεσμεύσεις τους, τότε απέναντί σου ΔΕΝ έχεις πατριώτες δεξιού ή αριστερού τύπου... έχεις Απατεώνες και Εφιάλτες.

Όταν μία κυβέρνηση καθορίζει κατώτατες αμοιβές, καταργεί προστατευτικούς νόμους για τις δημόσιες επιχειρήσεις, μεταβιβάζει ετσιθελικά εθνική περιουσία σε ταμείο Ξεπουλήματος, με απλές πράξεις υπουργικού συμβουλίου, παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο...
Ε! τότε αυτή την κυβέρνηση την χέζεις.

Όταν κυβερνήσεις, διαφορετικής σύνθεσης προσώπων, αλλά με την ίδια στόχευση και Πολιτική, οδηγούν τον Εργαζόμενο Λαό στη Φτώχεια και την Εξαθλίωση και τη Χώρα στην Εκποίηση και Υποταγή...
Ε! αυτές τις κυβερνήσεις τις ΑΝΑΤΡΕΠΕΙΣ.

Αν έχεις κώλο...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Κων/νε μπηκα στη πηγη του αρθρου και τι να πω.....
    εσυ μια ζωη παλλεσαι απο Ελλαδα, τι δουλεια εχεις με τετοια;Ισως η αγανακτηση; ισως το ακριτικο; σου βρισκω πολλες δικαιολογιες.Και γω νοιωθω ετσι, ομως σε παρακαλω μην το ξανακανεις.
    Ευχομαι οταν θαρθουν τα δυσκολα να μπορεσει να συγκρατηθει ο λαος μας και να μην γινουμε οχλος ωστε να εχουμε καθαρο μυαλο και να μπορεσουμε να περισωσουμε κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντεχεις οσο δεν βλεπεις τιποτα καλυτερο να ερχεται για να το υποστηρίξεις ......
    εκτος αν εχει κανεις να προτεινει κατι ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οχι, στη παρουσα κατασταση δεν εχω, απλα θυμιζω τη ρηση του γ. Παισιου:αφου δεν ειμαστε αξιοι εμεις να ρυθμισουμε τα του εθνους, θα τα ρυθμισει ο Θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ίδιο έργο θεατές όλες οι γενιές των Ελλήνων. Μια χούφτα δωσίλογοι να συνεργάζονται με τις "μεγάλες δυνάμεις" και να ρημάζουν τον τόπο, αφήνοντας τον ανυπεράσπιστο στερημένο λαό να πεινάει ενώ εκείνοι χαριεντίζονται με τους κατακτητές. Δεν είναι πρώτη φορά. Λίγη ιστορία αν διαβάσουμε, κάπου θα τα ξαναβρούμε αυτά, ολόιδια. Μόνο που τότε τα ανακλαστικά των στερημένων ήταν υγιή. Έσπρωχνε ο φόβος για τα παιδιά τους και η αδικία τους στερημένους και οργανώνονταν, να δούνε πώς θα αντιπαλέψουν. Σήμερα έμειναν φωνές σαν του Κωνσταντίνου και σαν αυτήν εδώ, λίγες φωνές, να μας θυμίζουν τι πρέπει να γίνει. Πάλι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]