Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τρόϊκα βρήκε το κουμπί του πολιτικού συστήματος


Παίγνιο πλέον κατάντησε στα χέρια της τρόϊκας το ελληνικό πολιτικό σύστημα, από τη στιγμή που η τρόϊκα ανακάλυψε το κουμπί του και άπαξ και το ανακάλυψε το πανικόβαλε και μπορεί πλέον να το σέρνει από τη μύτη. Αυτό το κουμπί δεν είναι άλλο από τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Εννοείται πως δεν έχουμε τίποτα με τους δημοσίους υπαλλήλους, ούτε φυσικά θέλουμε να χάσουν οι άνθρωποι τη δουλειά τους και να πεταχτούν στο δρόμο και στη βέβαιη μόνιμη ανεργία, αλλά εδώ υπάρχει ένα σοβαρό θέμα για το πολιτικό σύστημα.

Τυχόν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα είναι κάποιες ακόμα απολύσεις εργαζομένων. Θα είναι η κατάρρευση της ηθικής δομής του πελατειακού πολιτικού συστήματος. Ό,τι και να συνέβαινε μέχρι σήμερα σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, πόλεμοι (εξωτερικοί και εμφύλιοι), χρεοκοπίες, χούντες κ.λ.π., το ίδιο πολιτικό σύστημα (με τα ίδια πρόσωπα και τους ίδιους θεσμούς του) έμενε ή επανερχόταν ακλόνητο στη θέση του. Και αυτό, όχι από κάποια θεόσταλτη δύναμη, αλλά από την ηθική αποδοχή του από την ελληνική κοινωνία, μεγάλο μέρος της οποίας εννοεί ακόμα και σήμερα τη συμμετοχή του στην πολιτική διαδικασία ως ανταλλαγή της ψήφου ή του κομματικού "αγώνα" με διάφορα οφέλη, με ρουσφέτια και κυρίως με την εξασφάλιση εργασίας στο Δημόσιο. Τυχόν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων τώρα, θα συμβούν για πρώτη φορά και αυτό θα γκρεμίσει την "ηθική" της πολιτικής συναλλαγής και το πελατειακό ηθικό υπόβαθρο ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Αν συμβεί αυτό, όλα τότε θα τεθούν υπό πλήρη αναθεώρηση και σε νέα βάση. Αυτό, το πολιτικό σύστημα, δεν θέλει με τίποτα να συμβεί.

Η τρόϊκα λοιπόν ανακάλυψε τώρα (ή τώρα ήρθε η ώρα να το πατήσει) αυτό το κουμπί του πολιτικού συστήματος και ως εκ τούτου το κάνει ό,τι θέλει. Ζητά λοιπόν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το πολιτικό σύστημα πανικόβλητο, μπροστά στον κίνδυνο της πλήρους απαξίωσής του στη λαϊκή συνείδηση και της βέβαιης κατάρρευσής του (και αφού πρώτα προσπάθησε να παραπλανήσει την τρόϊκα με δήθεν αξιολόγηση των ΔΥ και άλλα τερτίπια για αφελείς), σπεύδει τώρα στο και 5΄ να βρει ισοδύναμα μέτρα περίπου 6 δις ευρώ. Τι θα κάνει; Απλά τις φημολογούμενες μειώσεις κατά 25% στους μισθούς και στις συντάξεις θα τις κάνει 50% και θα φορολογήσει ακόμα και το δικαίωμα να ζούμε. Ήδη άρχισε να το μελετά το θέμα με τα πτυχία των πολιτών.

Το σοβαρό ερώτημα δεν είναι τι θα κάνει το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι προβλέψιμο. Το ερώτημα είναι, που το πάει η τρόϊκα; Αν η τρόϊκα κάνει πίσω στις απολύσεις ΔΥ και δεχτεί άλλα εξαθλιωτικά ισοδύναμα, αυτό σημαίνει ότι την ενδιαφέρει να πάρει τα χρήματά της πάση θυσία. Αν όμως επιμείνει στις απολύσεις ΔΥ, τότε αυτό θα σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα με άλλο δικής επιλογής.

Η εξέλιξη αυτή έχει πράγματι ενδιαφέρον.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δύσκολες μέρες για το Σύστημα της τρικέφαλης κυβέρνησης και της τρόικα

    "Η τρόϊκα λοιπόν ανακάλυψε τώρα (ή τώρα ήρθε η ώρα να το πατήσει) αυτό το κουμπί του πολιτικού συστήματος και ως εκ τούτου το κάνει ό,τι θέλει. Ζητά λοιπόν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το πολιτικό σύστημα πανικόβλητο, μπροστά στον κίνδυνο της πλήρους απαξίωσής του στη λαϊκή συνείδηση και της βέβαιης κατάρρευσής του (και αφού πρώτα προσπάθησε να παραπλανήσει την τρόϊκα με δήθεν αξιολόγηση των ΔΥ και άλλα τερτίπια για αφελείς), σπεύδει τώρα στο και 5΄ να βρει ισοδύναμα μέτρα περίπου 6 δις ευρώ. Τι θα κάνει; Απλά τις φημολογούμενες μειώσεις κατά 25% στους μισθούς και στις συντάξεις θα τις κάνει 50% και θα φορολογήσει ακόμα και το δικαίωμα να ζούμε. Ήδη άρχισε να το μελετά το θέμα με τα πτυχία των πολιτών."

    ΚΧ
    Φαύλος κύκλος ή αυτεπίστροφον βέλος. Η τρόϊκα ζητά απολύσεις ΔΥ και το σάπιο πολιτικό σύστημα, στηριγμένο στην εξαγορά ψηφοφόρων με βάση διορισμό στο Δημόσιο, αρχίζει να μην αισθάνεται καλά. Η καρέκλα, μάλλον ο θρόνος, κινδυνεύει να πέσει.

    Αλλά αν πέσει ο θρόνος και το σύστημα της διαφθοράς καταρρεύσει, κινδυνεύουν και οι τροϊκανοί. Οι χώρες δηλαδή όπου κατοικοεδρεύει η τρόϊκα. Διότι θα χάσουν τους οσφυοκάμπτες αχυρανθρώπους του "ναι, σε όλα". Φαντασθείτε τι έχει να γίνει αν το κενό του καταρρέοντος θρόνου καλυφθεί από τη Χρυσή Αυγή. Η οποία ούτε "λεφτά υπάρχουν" τάζει, ούτε διορισμούς στο Δημόσιο υπόσχεται, ούτε αφήνει να εννοηθεί πως θα φτιάξει τα δικά της δημοσιογραφικά και άλλα τζάκια.

    Αυτός είναι και ο λόγος όπου επιχειρείται να φτιαχτεί ένας νέος Ανδρέας, είναι ο τσιπρανδρέας, τον οποίον δήθεν δεν τον θέλει ο κ. Ρομπάι, ο Ολάντ του κλείνει την πόρτα, και οι Γερμανοί κρούουν τον κίδυνο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κόλπα είναι όλα αυτά, για να έχουμε τώρα ένα νέο "έξω τα μνημόνια (ήταν οι βάσεις) του θανάτου", "ΕΚΤ και ΔΝΤ (ήταν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ) το ίδιο συνδικάτο" και άλλα τέτοια έξυπνα που κράτησαν το Πασόκ επί 25ετία. Ήταν όμως και οι ΔΥ που τον ψήφιζαν για να τα τρώνε μαζί με τον Πάγκαλο. Τώρα τους τα παίρνουν πίσω, αλλά είναι άλλο θέμα αυτό.

    Αν λοιπόν στερέψει η δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων, τα πορτοφόλια αδειάσουν, και η ανεργία κορυφωθεί, που θα βρούν οι αποικιοκράτες παρόμοια ανθρωπάκια σαν τους τσιπροκουβέληδες και τους σαμαροβενιζέλους; Η Χρυσή Αυγή καλπάζει και τότε να δούμε τι θα κάνει το συνδικάτο της τρόικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΕΔΩΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ΠΕΡΑΣΕΣ,ΦΟΡΕΣΕΣ,ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΚΑΡΩΝ,ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ,ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ.ΟΜΩΣ ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ,ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥ Σ ΑΥΤΗΝ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ,ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΓΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ,ΚΡΕΜΑΣΕΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΕΥΤΟΥΝ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΤΩΡΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΠΙΤΖΑΜΑ ΣΟΥ,ΠΑΡΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ Κ/Α ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,(ΒΡΑΖΙΛΙΑ)ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΤΗ ΕΚΑΝΕΣ.ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζετε ότι η τρόικα περιμένει τις αναλύσεις του Πέτρου για να κάνει το καθήκον της ?
    ΕΛΕΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κουμπί που έχει βρεί είναι άλλο.....
    Διαχρονικά δωσίλογοι και ξεπουλημένοι Εθνοπροδότες πολιτικοί....
    και δεν χρειάζεται καν να το πατήσει....απλά τους φτύνει και αυτοί θέλουν και άλλο.
    Να τις χαιρόμαστε τις ξεφτιλισμένες σαπίλες που δήθεν μας κυβερνούν.....
    Κοιμηθείτε Συνέλληνές μου μακαρίως....όλα βαίνουν άριστα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]