Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σρέντερ: Δεν φτάνει η λιτότητα, δώστε στην Ελλάδα χρόνο!


Μια ακόμη ευκαιρία να την… «πει» στην Άνγκελα Μέρκελ βρήκε ο προκάτοχός της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ζητώντας να δοθεί επιτελούν η περιβόητη επιμήκυνση στην Ελλάδα.
Σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας υπερασπίζεται την λεγόμενη Agenta 2010, δηλαδή τις επίπονες μεταρρυθμίσεις τις οποίες εφάρμοσε η κυβέρνησή του και τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

«Γνωρίζουμε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν αποτέλεσμα μόνο όταν συνοδεύονται από οικονομική ανάπτυξη. Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία έχουν κάνει σημαντικές προόδους. Η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σήμερα οι χώρες αυτές σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο δείχνει ωστόσο ότι μόνο με λιτότητα δεν αντιμετωπίζεται η κρίση. Το αντίθετο μάλιστα.

Υπάρχει ο κίνδυνος η σκληρή λιτότητα να στραγγαλίσει την οικονομία, όπως συμβαίνει ήδη στην περίπτωση της Ελλάδας. Μέσα σε δύο χρόνια η χώρα προχώρησε σε αυξήσεις φορολογίας και περιορισμό δαπανών που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ. Μέχρι το 2014 θα φθάσουν στο 30%.

Καμία κοινωνία και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες περικοπές. Για το λόγο αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Η τρόικα σκοτώνει την οικονομία

Δριμεία επίθεση κατά της τρόϊκας εξαπέλυσε ο Χάνες Σβόμποντα, ο αυστιακός επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, κάνοντας λόγο για «τρόϊκα οικονομικής συρρίκνωσης και ανεργίας», η οποία, «σκοτώνει το υγιές κομμάτι της οικονομίας, αντί να θεραπεύει το ασθενές κομμάτι της».
Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής δήλωσε επίσης ότι «το ελάχιστο που θα χρειαζόταν θα ήταν να επεκτείνουμε τη σύνθεση της τρόικα, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτήν και ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας», αναφέρει η Deutsche Welle.

Και αυτό γιατί «συστάσεις όπως η πρόσφατη συμβουλή για επαναφορά της εργάσιμης εβδομάδας έξι ημερών στην Ελλάδα προσκρούουν στα συμφέροντα όλων των πολιτών και κυρίως των εργαζομένων» δήλωσε ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]