Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περικοπές στην Άμυνα: Παροπλίζονται πλοία, αποσύρονται αεροσκάφη,μειώνονται οι αξιωματικοί

Οι συνολικές περικοπές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2009 έχουν φτάσει τα 2 δις ευρώ. Ενώ, το τελευταίο πακέτο περικοπών που έγινε πριν από λίγες ημέρες, οδηγεί σε εξοικονόμηση δαπάνης 517 εκατομμυρίων ευρώ.
Στο τελευταίο πακέτο εξοικονόμησης πόρων  περιλαμβάνονται:

1. Περικοπές λειτουργικών δαπανών ύψους 80 εκ ευρώ. 

Πρόκειται για τις εξής περικοπές μεταξύ των άλλων:
- Μείωση των στρατοπέδων κατά 55 στρατόπεδα, τα οποία είτε παύουν να λειτουργούν οριστικά, είτε παραχωρούνται έναντι ενοικίου στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για να χρησιμοποιηθούν για κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών. Αυτά που παραχωρούνται στο Δημόσιο πρόκειται να αξιοποιηθούν από τον αρμόδιο φορέα για να υπάρξουν νέα έσοδα για το κράτος.
- Δραστική μείωση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων σε όλη τη χώρα. Προβλέπεται η κατάργηση 15 κέντρων Νεοσυλλέκτων.
- Μείωση των εισακτέων στις Ανώτατες Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 30%. Η μείωση αυτή θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τα επόμενα 40 χρόνια.
- Μείωση του αριθμού των Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Δραστική εξοικονόμηση δαπανών από την απόσυρση 47 παλαιών αεροσκαφών τύπου A7 Corsair. Η μείωση αυτή δεν γίνεται αυθαίρετα, αλλά απορρέει από τη «Νέα Δομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» στην οποία έχουν καταλήξει οι ηγεσίες των στρατιωτικών επιτελείων.
- Δραστική εξοικονόμηση δαπανών στο Πολεμικό Ναυτικό από την απόσυρση 11 παλαιών πλοίων. Η απόσυρση αυτή εντάσσεται και παρακολουθεί την λογική της «Νέας Δομής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Υπογραμμίζεται ότι όλες αυτές οι μειώσεις, όπως και οι άλλες που παρουσιάζονται πιο κάτω, έχουν γίνει από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να συνδυάζεται η εξοικονόμηση πόρων με την διατήρηση σε πολύ υψηλό επίπεδο της αποτρεπτικής ικανότητας και του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Δραστικές μειώσεις σε εξοπλιστικά προγράμματα 

Ακυρώνονται εντελώς εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 104 εκ ευρώ και εξοικονομούνται οι δαπάνες αυτές.
Εξοικονομούνται άλλα 333 εκ ευρώ από άλλα εξοπλιστικά προγράμματα στα οποία ή μειώνεται το τελικό τίμημα ή μειώνεται δραστικά η ποσότητα της παραγγελίας.


Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς αναρωτιόμαστε, εάν συμβεί κάτι άσχημο (π.χ. θερμό επεισόδιο) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θα τρέξουν οι πολιτικοί να υπερασπιστούν την χώρα με τα σκάφη τους, τα ελικόπτερά τους και τις πολιτικές τους ορτινάντσες;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]