Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και όμως, ο Γκρουέφσκι δεν έγινε Έλληνας δημόσιος υπάλληλος!!!


Όλοι γνωρίζουμε πως η οικογένεια του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, είναι Ελληνικής καταγωγής και πως ο παππούς του σκοτώθηκε πολεμώντας υπέρ της Ελλάδας στην Πίνδο, κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41.

Λίγοι είναι όμως εκείνοι που γνωρίζουν πως ο Νίκολα Γκρουέφσκι έχει μία μητέρα που μιλάει άπταιστα τα Ελληνικά (όπως και ο ίδιος αν και το κρύβει επιμελέστατα), τηρεί τις Ελληνικές παραδόσεις και με πολύ κόπο μεγάλωσε τον γιό της, ο οποίος ήταν προσκολλημένος επάνω της για αρκετά χρόνια μετά και την εφηβική του ηλικία.

Ο νεαρός Γκρουέφσκι, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 «καβαλούσε» ένα ψευτοκάμπριο (Ford, σύμφωνα με τον άνθρωπο που μας μετέφερε την πληροφορία, αν και μας τόνισε πως δεν θυμάται καλά το αυτοκίνητο) και συνήθιζε να συχνάζει σε ένα χαρμπουγκεράδικο που βρισκόταν απέναντι από την Ελληνική Πρεσβεία. Εκεί σπαταλούσε πολλές ώρες της καθημερινότητάς του, σκεπτόμενος ίσως την Ελλάδα. Λίγο η ανασφάλεια εκείνων των χρόνων, λίγο η φτώχεια και λίγο η σκέψεις για την Ελλάδα, δεν άργησε να έρθει η στιγμή που ο νεαρός τόλμησε και πέρασε την πόρτα του Ελληνικού Γραφείου και συμπλήρωσε μία αίτηση για πρόσληψη, αναγράφοντας τα στοιχεία του ως Ελληνικής καταγωγής. Όμως, επειδή κανείς δεν προσλαμβάνεται –ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους υπηρεσίες- χωρίς έρευνα, δυστυχώς ο νεαρός Νίκολα Γκρουέφσκι έζησε το συναίσθημα της απόρριψης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ήταν άτομο πολύ «ομιλητικό», απείθαρχο (αν και η μητέρα του ήταν ιδιαίτερα αυστηρή), αλλά είχε αρχίσει να έχει κάποιες χαμηλού βαθμού επαφές με τον υπόκοσμο αλλά και τους εθνικιστές Σκοπιανούς (VMRΟ) που ζούσαν με το όραμα της άλωσης της Θεσσαλονίκης.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει περάσει πολύς χρόνος, και φαίνεται πως είτε η Ελλάδα έκανε ένα τεράστιο λάθος είτε οι μισέλληνες σλαβόφωνοι (βουλγαρικής καταγωγής) βρήκαν τον άνθρωπό τους, αφού ο νεαρός ελίχθηκε και προωθήθηκε στην –πρωθυπουργία των Σκοπίων, εμποτισμένος όμως με το αίσθημα της απόρριψής του από την Ελλάδα. Εάν παρατηρήσουμε ορθολογιστικά την επιλογή απόρριψής του από τις Ελληνικές διπλωματικές αρχές, διαπιστώνουμε πως ορθά έπραξαν, αφού ο αλλοπρόσαλλος χαρακτήρας του νεαρού δεν ήταν δυνατόν να εγκολπωθεί σε μία υπηρεσία που απαιτούσε σοβαρότητα, εχεμύθεια και ύψιστη προσοχή στις κοινωνικές επαφές, αλλά και στην προσωπική ακόμη ζωή.

Στα Σκόπια του Γκρουέφσκι, όπου μία ανθρώπινη ζωή κοστίζει λιγότερο από ένα ποδήλατο, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της τοπικής μαφίας και έχει αποδειχθεί ένα πολύ καλό όργανο εκείνων που δρουν συντονισμένα κατά των Ελληνικών συμφερόντων. Αλήθεια, ποιόν καλύτερο για τη θέση του πρωθυπουργού θα εύρισκαν, πέρα από τον Νίκολα, ο οποίος μίσησε την Ελλάδα επειδή δεν τον δέχθηκε για υπάλληλό της;

Σήμερα, όμως, που τα Σκόπια κινδυνεύουν με κατάρρευση, απειλούνται ευθέως από την Αλβανία και τα εξτρεμιστικά στοιχεία (UCC) που έχουν ήδη εισέλθει σε περιοχές της χώρας απειλώντας με αιματηρό εμφύλιο, ο Νίκολα Γκρουέφσκι ίσως πολύ σύντομα βιώσει την εγκατάλειψη εκείνων που τον έχρισαν πρωθυπουργό και ίσως –ακόμη χειρότερα- γίνει το εξιλαστήριο θύμα της αποτυχίας μιάς αδιέξοδης πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα. Δυστυχώς για τον ίδιο, η αγάπη του αλλά και το μίσος του για την Ελλάδα, τον οδήγησαν να γίνει ένα μεγάλο θύμα.

Εν όψει εξελίξεων στα Σκόπια, τα χαιρετίσματά μας στον πικραμένο Νίκολα…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. AFTOI PALEBOYN GIA KATI POY KSEROYN POS DEN ISXYEI KAI OI DIKOI MAS EXOYN AFHSEI TA ETHNIKA MAS THEMATA STO MPAOYLO!KLAIO GIATI DEN EXOYME TIPOTE PLEON KOINO ME TOYS PROGONOYS MAS!AFTOI EIXAN ENAN PRODOTH TON EFIALTH KAI MEIS EXOYME KAI TOYS TRAKOSIOYS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Κ. Μεταξα (ωραιο ονομα) , με δυο κουβεντες , μιλησες !
    Να εγραφες ομως και Ελληνικα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί σέ πείραξε τό όνομα τής Κυρίας, την στιγμή πού λέει τόν πόνο της; Όσο γιά τά ελληνικά, ίσως καί νά γράφει κάποιος από κομπιούτερ πού δέν έχει ελληνικιά (πχ, άν ζεί στό εξωτερικό, άν γράφει από ipad κλπ.)
      Ομόνοια χρειαζόμαστε καί όχι διχόνοια, καί με τό συμπάθειο.

      Διαγραφή
    2. Με παρεξηγησες αδελφε .
      Ο Ι.Μεταξας ηταν ο δευτερος Ελληνας πρωθυπουργος που αγαπουσε την φυλη και την Πατριδα .
      Της Κυριας της εδωσα συνχαρητηρια , που με δυο κουβεντες , δηλαδη σαν Σοφη , ειπε την Αληθεια .

      Υ.Γ Και εγω , σαν ατυχος , ζω στην αλλοδαπη , αλλα δεν μπορουσα να γραφω , στην γλωσσα των Αγγελων , με λατινικα ορνιθοσκαλισματα .
      Και αποφασισα , οτι ειτε θα μπορεσω να γραψω Ελληνικα , η ΚΑΘΟΛΟΥ .
      Ειναι αμαρτια να μολυνουμε τα Ελληνικα , την Μητερα ΟΛΩΝ .

      Διαγραφή
  3. Άγνωστες για μένα οι πληροφορίες που αναφέρεις στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο σου. H φωτογραφία που διάλεξες, Κωνσταντίνε, είναι εκπληκτική. Οι τέλειοι συνεργάτες των αυτοκρατόρων/αποικιοκρατών/ιμπεριαλιστών με τις επεκτατικές διαθέσεις ήταν πάντα κάτι φάτσες σαν αυτήν εδώ, ημιμαθών καιροσκόπων δίχως ίχνος καλλιέργειας και ηθικής. Αλλά είναι επίσης κανόνας, όπως αναφέρεις, ότι οι καριέρες αυτών των αρριβιστών είναι σύντομες. Μια εκδούλευση κι έξω από την πόρτα. "Πάρε τα λεφτά και τρέχα"... Έχουμε τέτοια παραδείγματα και στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πληροφορίες είναι πέρα για πέρα αληθινές. Αν θέλεις, να σου προσθέσω ακόμη μία: Ο ιδιοκτήτης του χαρμπουγκεράδικου ήταν πρώην μπασκετμπολίστας και ο Νικολάκης σύχναζε εκεί για να τσιμπήσει καμιά καλή γνωριμία... (προς πάσαν χρήσιν)

      Διαγραφή
  4. Είμουνα δικαστική αντιπρόσωπος στις εκλογές από Μακεδονία σε νομό της Πελοποννήσου. Το εκλογικό μας τμήμα επισκέφτηκαν ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με έναν τοπικό μάλλον πολιτευτή. Ο 2ος όταν έμαθε τον τόπο καταγωγής μου είπε ότι ειναι μαζί μας ψυχικά επειδή είμαστε λίγοι. Οταν διαμαρτυρήθηκα τι εννοείτε μου απάντησε πως στην απογραφή του 1912 οι Ελληνες ήταν ελάχιστοι επειδή η πλειοψηφία ήταν Τούρκοι, Εβραίοι...(τον διέκοψε ο υποψήφιος). Οταν του απάντησα πως οι Τουρκοι έφυγαν το 1922 και οι Εβραίοι το 1940 αυτός έδειξε να έχει αντιρρήσεις αλλά τελικά τα μπάλωσε ο υποψήφιος λέγοντας πως λέμε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια. Δεν είμαι του Σαμαρά κάθε άλλο. Αλλά όταν στην ίδια σου την πατρίδα έχουν αυτή την άποψη για τη Μακεδονία τι άλλο να πω; Και μιλάμε για ένα μέρος όπου το 70% των ψηφοφόρων ήταν αθίγγανοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γκολ και ξυλο, για να τελειωνουμε ....
    αντε πια, γιατι αρκετα με το καθε γυφτο και το αριστερο δεκανικι του, αρκετα τους αφησαμε να λενε οτι γουσταρουν.
    πρεπει να ξεγυμνωθουν και να απαξιωθουν οπως και οι υπολοιποι.
    ολο το παρων πολιτικο συστημα, με τον ενα ή τον αλλο τροπο, εχουν προδώσει και πληγώσει απίστευτα και τη πατριδα και το λαο.
    η αληθεια πρεπει να βγει την επιφάνεια, ακομα και εκει που θα μας πονεσει.
    μαζευουν ψηφαλάκια, οι τοκογλύφοι της χρεοκοπίας και οι προδότες με τις συντάξεις της "εθνικής αντιστασης", αυτοι που προσπάθησαν με τα οπλα να προσαρτήσουν τη χωρα στο ανατολικό μπλόκ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να προσθέσω και κάτι άλλο στην παραπάνω πληροφορία. Ο Γρούιος ή Γκρούεφσκι έχει στενούς συγγενείς (από τη μητέρα του) στην Ελλάδα (δεύτερα ξαδέρφια), με τα οποία έχει πολύ καλές σχέσεις. Μάλιστα πριν γίνει πρωθυπουργός, όταν τον ρώταγαν πώς και ανελίχτηκε τόσο πολύ και γιατί δεν δηλώνει Έλληνας εκεί, τους έλεγε ότι δεν μπορεί να δηλώσει Έλληνας γιατί αλλιώς δεν θα είχε πολιτική σταδιοδρομία. (από πρώτο χέρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]