Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας ''καταργεί'' τα θαλάσια σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας...


Συνέντευξη Τσίπρα στον Αγκό για Αλβανική "πατριωτική" εφημερίδα: «Αχρηστεύει» τη συμφωνία Καραμανλή για τα θαλάσσια ύδατα και «υποχωρεί» σε επαναδιαπραγμάτευση με την Αλβανία!!!
Την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που παραχώρησε στον Αλβανό δημοσιογράφο(;) Niko Ago, φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της η σημερινή SHQIP


Οι συντάκτες της εφημερίδας, όχι τυχαία, επέλεξαν για τίτλο
"Αλέξης Τσίπρας: Η λύση μου για τα σύνορα με την Αλβανία."

Παραθέτουμε τις ερωτήσεις και τις αντίστοιχες απαντήσεις με Ελληνοαλβανικό ενδιαφέρων:

Οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα έχουν "βαλτώσει". Τι σχεδιάζεται να κάνετε για την αναγέννηση του κύριε Τσίπρα;

Δεν θέλουμε "παγομένες" σχέσεις με κανέναν από τους γείτωνες μας. Θέλουμε διμερείς σχέσεις βασισμένες στην αμοιβαία επμιστοσύνη και σχέσεων επί του πραγματικού. Η εμπειρία των προηγούμενων ετών έδειξε ότι όταν ηττήθηκε ο εθνικισμός και των δύο μερών, χρησίμευσε ως βασικός παράγοντας για την εδραίωση των διμερών σχέσεων, όπως λόγου χάρη για την μετανάστευση. Από την ενίσχυση των σχέσεων, μόνο κερδισμένες μπορούν να αναδειχθούν οι δύο χώρες μας. Όχι μόνο σε επίπεδο αρμονικής συνύπαρξης, αλλά και μια σειρά από τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάπτυξης.

Θα γνωρίζετε κ. Τσίπρα, ότι μεταξύ των δύο χωρών ακόμη παραμένει μετέωρη η υπογραφή της συμφωνίας των θαλλάσιων υδάτων. Σχεδιάζεται, αν αναλάβετε την διακυβέρνηση, να ερχίσεται νέες διαπραγματεύσεις με την Αλβανική πλευρά;

Πρωτεύων στο προγραμμά μας είναι να αρχίσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαπραγματευσεις με όλες τις ενδιαφερόμενες χειτονικες χώρες, με σκοπό μετά την υπογραφή των διμερών συνθυκών, να αρχίσει ο καθορισμός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της κάθε χώρας. Αυτές οι διαδικασίες θα προχορήσουν βάση του Διεθνούς Δικαίου καθώς και της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σχολιασμός σχετικά με την ερώτηση: θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κ. Ago ότι δεν εκρεμμή καμία υπογραφή, καθώς οι Προθυπουργοί Καραμανλής και Μπερίσα, και οι Υπ.Εξωτερικών Μπακογιάννη και Μπάσα υπέγραψαν από κοινού την συμφωνία την οποίο ακύρωσε μονομερώς και παράνομα το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας

Σχολιασμός σχετικά με την απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: ο κ. Τσίπρας ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι θα αρχίσει νέες διαπραγματεύσεις για τα θαλάσσια ύδατα, παρόλο που υπάρχει ήδη διακρατική συμφωνία που δεσμεύει την Αλβανία. Σημειώνουμε ότι και οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ μετά την κα. Μπακογιάννη έμειναν σταθεροί στη θέση ότι η υπάρχουσα "Συμφωνία των θαλάσσιων υδάτων" είναι σε ισχύ και δεσμεύει την Αλβανία.

Κύριε Τσίπρα, αν και όπως λέτε είναι πολύ νωρίς να πείτε κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό: αν μετά την 17η Ιούνη αναλάβετε τον πρωθυπουργικό θώκο, είναι στα σχέδιά σας, μια επίσκεψη στην Αλβανία;

Είναι πράγματι νωρίς, ορθά προβλέψατε την απάντηση. Όλες οι ενέργειές μας έχουν επικεντρωθεί στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και τις μετεκλογικές βήματα που πρέπει να γίνουν, αν το αποτέλεσμα είναι εκείνη που περιμένουμε. Δηλαδή μια ήττα των κερδοσκοπικών δυνάμεων και των δυνάμεων της κοινωνικής καταστροφής και μια μεγάλη νίκη για την αριστερά και τον ελληνικό λαό. Τα άλλα έπονται.


Σχόλιο: Ο Αλβανός (φώτο) που πήρε την συνέντευξη από τον Τσίπρα,είναι αυτός που για τον οποίον ο Βενιζέλος έσκιζε τα πουκάμισα του και ούρλιαζε να μείνει πάση θυσία στην Ελλάδα,ενώ δήλωσε δημοσίως ότι ζήτησε από το Υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ να παρανομήσει και να μην τον απελάσει...Τελευταία δε πήε στο STAr και ζήτησε την καταδίκη του 24χρόνου που εκτέλεσε τον Αλβανό που έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της μητέρας του !
Φυσικά ο Αλβανός είναι ακόμα εδώ και συνεχίζει το ανθελληνικό του παραλήρημα από την "προοδευτική" κομματική εφημερίδα ΑΥΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ και την πατριωτική Αλβανική εφημερίδα SHIPR που συνεχώς υβρίζει την Ελλάδα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟ ΜΕΓΑΛΟΑΝΑΛΥΤΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ(ΑΚΗ) ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΚΩΝ/ΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ζαβά γεμάτη η Ελλάδα. Τα σύνορα για να μπουν όλοι οι ισοβίτες των Αλβανικών φυλακών τα άνοιξε ο Σαμαρούκος, υπουργός εξωτερικών επί Μητσοτάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πεί κανείς ???
    Δυστυχώς πουθενά δεν μπορεί κανείς να πεί με σιγουριά, ότι κάποιος είναι πατριώτης, είναι δυνατόν όλοι μα όλοι να είναι ενεργούμενα ξένων κέντρων ???(πολυ μου αρέσει αυτή η ασαφέστατη/σαφής πρόταση).
    Φαίνεται ότι αυτός είναι ο κανόνας....
    Για την ιστορία, ενώ είχε αποφασισθεί και υπογραφεί η συμφωνία για τα θαλάσσια ύδατα μεταξύ Ελλάδας -Αλβανίας, το ....ανώτατο Αλβανικό Δικαστήριο , την ακύρωσε..., προφανώς κατόπιν προτροπής της Τουρκίας...την επιρροή της οποίας αύξησε η Ντοράκλα αφήνοντας τα Τουρκομόγγολα να δημιουργήσουν στρατιωτική βάση στους "φίλους μας τους Αλβανούς".
    Κατα τα άλλα η Μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα κλπ...
    Τέτοια ,ξεφτίλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε συνελλην
      Αν ηξερες την αληθεια για το ποιοι ειναι και το τι εχουν ΚΑΝΕΙ , εις βαρος του Εθνους , δεν θα απορουσες ;
      Το οτι η Αληθεια ΜΟΝΟ Ελευθερωνει, δεν ειναι κατι το ωραιο και αοριστο .
      Ειναι η μὸνη λυσις . Η μὸνη ΕΠΙΛΟΓΗ .

      Αν ηξερες , πχ , ποιους εβαλαν , κατοπιν εντολης (φυσικα) των κατακτητων , οι δηδεν αρχηγοι των μαντριων , ως σωτηρες του τοπου , θα ειχες παρει τα βουνα και τις ραχες , μπας και καταφερεις να βρης τουλαχιστον την τροφη σου .
      Και αυτο δεν ειναι υπερβολη , αν κυτταξης , με Χριστιανικα ματια γυρω σου .

      ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ .

      Διαγραφή
  4. Ας μάθει πρώτα ορθογραφία ο συντάκτης της τάχα προδοτικής συνένευξης και μετά να χαρακτηρίσει προδοτη τον Τσίπρα απέναντι στην Χώρα. ΟΙ δεξιές κυβερνήσεις και το ΠΑΣΟΚ έως τώρα τα σκάτωσαν με την εξωτερική πολιτική με όλες τις χώρες που συνορεύουμε.
    Θα έρθει σύντομα η ώρα που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ να δούμε άσπρη μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψηφισε οποιον καταλαβαινεις , αλλα ειναι μεγαλο ΚΑΚΟ να παιρνεις μαζι σου στον ταφο σου και τα παιδια μου .
      Μην βελαζης για να μαζευτουν και αλλα προβατα στο κοκκινο σφαγειο .
      Αρκετο κακο και πολλες σφαγες εκαναν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ .

      Εσενα δεν σου κανει εντυπωση , οτι τα παιδια των δωσιλογων της κατοχης του'40 , τα εβαλαν , να σε σωσουν ;
      Ξερεις με ποσο αιμα αθωων , γεμιζαν τα πιατα τους , ολα αυτα τα χρονια ;
      Καταλαβαινεις , τι σημαινει αυτο ;
      Αν ναι , γιατι οι "δημοκρατες" αριστεροι , κκεδες και γενικα οι δηδεν προοδευτικοι ! , δεν σου λενε τιποτα ;
      Δεν πολεμουν τον φασισμο και τους συνεργατες τους ;

      Ολοι οι Ελληνες μαζι σαν μια γροδια , κατω απο την Ελληνικη Σημαια και με μια φωνη , να ακουστη σε ολη την γη , ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και η Λευτερια ακολουθη .

      ΚΑΘΕΙΣ ΕΦ'Ω ΕΤΑΧΘΗ .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]