Χρήμα και στόλο έναντι κοιτασμάτων στέλνουν οι Ρώσοι στην Κύπρο!
Tην ώρα που οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται στις περισσότερες δημοκσοπήσεις έτοιμοι να ξαναδώσουν την ηγεία σε έναν συνασπισμό μνημονιακών ή “κρυπτομνημονιακών” κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) σε μία αποθέωση της πολιτικής παράνοιας, έχοντας βέβαια το ελαφρυντικό της εκστρατείας τρόμου που υφίστανται, η Κύπρος “ξορκίζει” το Μνημόνιο που της ετοίμαζαν ΔΝΤ και Βρυξέλλες.
Μετά από την απαγόρευση στο ΔΝΤ να πατήσει το πόδι του στην Λευκωσία (λέγεται ότι είχαν ήδη βγάλει τα εισιτήρια τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ όταν ήρθε το απαγορευτικό από την κυπριακή κυβέρνηση) τώρα ετοιμάζεται να συνάψει δάνειο 5 δισ. ευρώ πάλι από την Ρωσία! Αδιαφορώντας στις έμμεσες απειλές των Βρυξελλών ότι “Αν δεν δανειστείτε από τον Μηχανισμό Στήριξης μην υπολογίζεται σε πολιτική βοήθεια”. Και τη νσ την κάνει την “πολιτική βοήθεια” των Βρυξελλών όταν έχει τον ρωσικό στόλο στην Α.Μεσόγειο και την ισραηλινή Αεροπορία δίπλα της;
Ήδη πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν μέσα στον επόμενο χρόνο θα διπλασιαστεί η ρωσική ναυτική παρουσία στην Α.Μεσόγειο με την μόνιμη παρουσία πλέον πυρηνικού υποβρυχίου στην περιοχή, εκτός από τα τρία σκάφη επιφανείας που υπάρχουν τώρα, ενώ μελετάται η αποστολή ενός καταδρομικού και δύο φρεγατών. Αυτό που ήθελε να εξασφαλίσει η Λευκωσία, αυτό που απεμπόλησε εις διπλούν η Ελλάδα, την πολιτική ανεξαρτησία, αυτοί, ένα ακρωτηριασμένος κράτος την θεωρούν ύψιστο πολιτικό αγαθό. Το δάνειο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της ρωσικής και της κυπριακής κυβέρνησης είναι μεταξύ 1,8 έως 5 δισ. ευρώ ανάλογα με το αν θα υπάρξει και κάποια περιορισμέννη εκταμίευση από τον Μηχανισμό Στήριξης για να τηρηθούν κάποιε ισορροπίες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι συζητήσεις της Λευκωσίας με τη Μόσχα «πάνε καλά» και απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο τραπέζι των συζητήσεων για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας για τη δανειοδότηση της Κύπρου μπήκαν, πέραν των πολιτικών ανταλλαγμάτων, και τα οικονομικά με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στα δικαιώματα των θαλασσίων οικοπέδων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδοτήσεων του δεύτερου γύρου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κυβερνητική πηγή της Κύπρου μιλώντας στην Λευκωσία ανφέρει ότι “Οι διαβουλεύσεις με τη Μόσχα έχουν «οροφή και πάτωμα» εξηγώντας ότι το κατώτατο ποσό που απαιτεί η Λευκωσία είναι το 1,8 δις ευρώ ποσό που απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας, και το ανώτατο τα 5 δισ. ευρώ”.
Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει τις προηγούμενες ημέρες η Αλήθεια με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η εξασφάλιση δανειοδότησης με 5 δις ευρώ είναι αρκετή ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας, οι ανάγκες για την αναχρηματοδότηση του χρέους που λήγει εντός του 2013 ενώ θα απομείνει και ένα σημαντικό ποσό που θα διατεθεί για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. Από εκεί και πέρα, η Ρωσία αποκτά σαφές προβάδισμα στο νέο διαγωνισμό για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κύπρο, καθώς έχει ζητήσει άδειες σε συγκεκριμένα “οικόπεδα” ή “βυθοτεμάχια” όπως είναι ο επιστημονικός όρος.
Τα δικά μας τομάρια να τα βλέπουν......αλλά και ο Ελληνικός Λαός που σήμερα καλείται να ψηφίσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά πως οι μιζαρισμένοι δωσίλογοι προδότες, μπορούν έστω και διαφορετικά να σκεφθούν....
Για αυτούς ισχύει και είναι πρώτο ότι τους διατάξουν τα αφεντικά τους και οχι βέβαια ο Ελληνικός Λαός και το συμφέρον της Ελλάδας.
Τουλάχιστον να σωθεί η Κύπρος μας.
Τελικά τι έγινε ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Ρώσοι που λέγαμε, κατά τα γνωστά μπλά-μπλα ....την κάνανε πάλι ?
Πως η Κύπρος ζήτησε Ευρωπαική στήριξη.... τι έγινε ???
Από αλλού δόθηκαν οι εντολές ???
Αν μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει.....
Ο Fitch υποβάθμισε κι άλλο την Κύπρο με αποτέλεσμα να μην συμφέρει τους Ρώσους να την δανείσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός αν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής...
Στην Κύπρο η τρόικα δεν θα ζητήσει παραίτηση της χώρας από το άσυλό της (εθνική κυριαρχία) λόγω του Κυπριακού προβλήματος.Και αν ακόμη το ζητήσει η Κύπρος δεν θα το δεχτεί.
Η Κύπρος λόγω του φυσικού αερίου και της συνεργασίας που έχει με το Ισραήλ θα διαπραγματευτεί σκληρά τους όρους του μνημονίου και θα μπορέσει να εκβιάσει.
Σε αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι παραδόθηκαν άνευ όρων στο τρίο Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα-μηχανισμός στήριξης-Διεθνές νομισματικό ταμείο.
Βεβαίως κρατάμε επιφυλάξεις με τον Χριστόφια...
Ένα μεγάλο λάθος που έκανε η Κύπρος ήταν η αντικατάσταση την ισχυρής κυπριακής λίρας με το ευρώ.