Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας Φράγκος απέναντι στα Καλάσνικοφ και τους Τούρκους


  • Ο Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος σήµερα είναι υπουργός Εθνικής Άµυνας, έφυγε κακήν κακώς από το στράτευµα µε δήθεν κατηγορίες για «κινηµατικές» καταστάσεις, µα στη σηµερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση µπήκε µετά από πρόταση πολύ ισχυρού παράγοντα και µε τη σύµφωνη γνώµη όλων των κοµµάτων.
  • Τι συνέβη, λοιπόν, και πώς ένας τιµηµένος αξιωµατικός που έφυγε ως «ταραχοποιός» γυρίζει στον τόπο του… εγκλήµατος και µάλιστα µε δάφνες; Απλά, για να ξέρετε, ο Φραγκούλης Φράγκος τοποθετήθηκε στη συγκεκριµένη θέση επειδή είναι από τους λίγους ανθρώπους που µπορεί να αντιµετωπίσει τις συµµορίες µε τα Καλάσνικοφ και τους Τούρκους σε ενδεχόµενο θερµό επεισόδιο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί που συναντήθηκαν µε τον Κάρολο Παπούλια έδειξαν, έστω την τελευταία στιγµή, ηθικό ανάστηµα, πατριωτισµό και ευθύνη. Παραµερίζοντας τα όποια κοµµατικά συµφέροντά τους, αποφάσισαν σε πολύ συγκεκριµένα υπουργεία να τοποθετήσουν ανθρώπους που µπορούν να πάρουν στην πλάτη τους τη χώρα, ακόµα και αν δεν αναδειχτεί κυβέρνηση µετά την 17η Ιουνίου.

Το τραγικό σενάριο

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν καταλάβει εδώ και αρκετό καιρό ότι τα πολιτικά πράγµατα οδηγούνται σε αδιέξοδο, οδηγώντας σε αδιέξοδο και την κοινωνία. Θέλησαν, λοιπόν, µέσα σε αυτό το κλίµα, την ύστατη στιγµή να προστατέψουν τη χώρα από τα χειρότερα Στο σηµερινό ρεπορτάζ θα ασχοληθούµε µόνο µε τον τοµέα της εθνικής άµυνας, όχι µόνο διότι θεωρούµε ότι είναι πιο σηµαντικός, αλλά και επειδή θα µας απασχολήσει το αµέσως επόµενο διάστηµα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί προέβλεψαν ότι η χώρα ίσως περάσει πολύ µεγάλη περιπέτεια αν µετά τις 17 Ιουνίου βρεθεί το κράτος στη δυσάρεστη θέση να κηρύξει στάση πληρωµών. Ήθελαν, λοιπόν, να τοποθετήσουν στη θέση του υπουργού Εθνικής Άµυνας έναν άνθρωπο που θα είχε τα κότσια να αντιµετωπίσει την κατάσταση. Έναν από τους καλύτερους αξιωµατικούς που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός. Το όνοµά του είναι Φραγκούλης Φράγκος.

- «Σας εύχοµαι ολόκαρδα καλή επιτυχία στο έργο σας και να βρείτε το θάρρος να αντιµετωπίσετε τις δυσκολίες που θα βρεθούν µπροστά σας». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας ευχήθηκε καλή τύχη στον Φράγκο Φραγκούλη.

Πράγµατι, σύµφωνα µε αυτά που γνωρίζουµε µέσα από το υπουργείο Εθνικής Άµυνας, ο Φράγκος Φραγκούλης µόλις κάθισε στην καρέκλα του υπουργείου ξεκίνησε να οργανώνει ένα σχέδιο αντίδρασης στο ενδεχόµενο που η χώρα καταρρεύσει. Σε περίπτωση, δε, που η χώρα βρεθεί σε αταξία και αναρχία, ο Ελληνικός Στρατός και οι Ειδικές Δυνάµεις έχουν ήδη πάρει το «πράσινο φως» για να δράσουν. 

Αυτό που φοβούνται περισσότερο στο υπουργείο Εθνικής Άµυνας και για το οποίο καταστρώνουν σχέδια –από κοινού µε τη διεύθυνση της Αστυνοµίας στη Λεωφ. Αλεξάνδρας και το υπουργείο Δηµόσιας Τάξης στην Κατεχάκη– δεν είναι ο απλός λαός, αλλά κυρίως οι συµµορίες που φέρεται να έχουν στην κατοχή τους πάνω από 5.000 όπλα Καλάσνικοφ. Στην ανώτερη διοίκηση του στρατού εκτιµούν ότι, σε περίπτωση που η χώρα πτωχεύσει, η κατάσταση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον για δύο µε τρεις ηµέρες θα είναι παντελώς ανεξέλεγκτη. Το στοίχηµα του Ελληνικού Στρατού είναι να αναλάβει από την δεύτερη ηµέρα δράση σε όλα τα µέτωπα, ώστε να καταφέρει να επανελέγξει την κατάσταση και το σύνολο των αστικών κέντρων την τέταρτη ηµέρα των ταραχών.
Δεν γνωρίζουµε τις λεπτοµέρειες του σχεδίου, αλλά ο Φράγκος, µιλώντας στους επιτελείς του, επιµένει ότι ο στρατός πρέπει να είναι έτοιµος και να µη χαλαρώσει καθόλου µέχρι την 17η Ιουνίου αλλά και µία εβδοµάδα µετά τις εκλογές.

Θερµό επεισόδιο µε την Τουρκία

Το ένα µέτωπο στο οποίο εργάζεται ο υπουργός Εθνικής Άµυνας είναι το εσωτερικό της χώρας. Το άλλο, που εκείνος θεωρεί εξίσου σηµαντικό, αφορά στη γείτονα Τουρκία. Στο υπουργείο Εθνικής Άµυνας θεωρούν ότι δεν είναι καθόλου απλό το επεισόδιο µε την τουρκική ακταιωρό που συνέβη πριν από λίγες ηµέρες στην Ψέριµο, και δεν παίρνουν διόλου χαλαρά τις άµεσες και έµµεσες απειλές των Τούρκων για τις εταιρείες που δουλεύουν εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Εξάλλου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως «…Οι εταιρείες που θα συµµετέχουν στη διαδικασία των προσφορών εκδήλωσης ενδιαφέροντος διεξαγωγής ερευνών εντός της κυπριακής ΑΟΖ θα θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εντάσεις, οι οποίες µπορεί να κλιµακωθούν στην περιοχή εάν συνεργαστούν µε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δηµοκρατίας παραβιάζοντας τα δικαιώµατα των Τουρκοκυπρίων».

Η συγκεκριµένη είδηση πέρασε στα ψιλά, όπως και το θερµό επεισόδιο στα ανοικτά της Ψερίµου, όπου τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής πλησίασε παράνοµα ελληνική κανονιοφόρο µε δύο οµάδες αµφίβιων καταδροµέων –όπως υποστηρίζουν οι πληροφορίες, δεν είχαµε θερµό επεισόδιο αποκλειστικά χάρη στην ψυχραιµία του Έλληνα αξιωµατικού! Το γεγονός πράγµατι το περίµενε ο Φραγκούλης Φράγκος –και θεωρεί πως αποτελεί απλώς επιβεβαίωση της πρόβλεψής του ότι οι Τούρκοι ετοιµάζουν «πανηγύρια» στο Αιγαίο. Άλλωστε, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άµυνας, γνώστης της ελληνικής Ιστορίας, ξέρει ότι η Κύπρος δεν χάθηκε µε τον Αττίλα 1, την περίοδο της Χούντας, αλλά µε τον Αττίλα 2, την περίοδο της οικουµενικής κυβέρνησης Καραµανλή µε υπουργό Εξωτερικών τον Μαύρο, τότε πρόεδρο της «Ενώσεως Κέντρου - Νέες Δυνάµεις». Κι έχει στείλει µήνυµα προς όλες τις Ένοπλες Δυνάµεις:
- «Να είστε έτοιµοι έναντι οποιαδήποτε απειλής εκδηλωθεί, εσωτερικής ή εξωτερικής, έναντι της Ελλάδας».

Το Αιγαίο µυρίζει µπαρούτι

Ο Φράγκος, δεχόµενος εισηγήσεις και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ήρθε σε επικοινωνία µε τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη και του ζήτησε το αυτονόητο.

-- «Υπάρχουν σοβαρά θέµατα ασφαλείας και σας ζητώ να ασκήσετε όλες σας τις δυνάµεις ώστε να µην πετάξουν ελικόπτερα της Τουρκίας πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο», είπε (υπήρχε θέµα να συνεργαστούµε µε την Τουρκία για την παροχή τουρκικών εναέριων µέσων για την κατάσβεση πυρκαγιών εάν εκδηλωθούν το καλοκαίρι).
Για να έχετε µια εικόνα, αυτή τη στιγµή στο Αιγαίο γίνεται χαµός µε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από συνδυασµένες τουρκικές επιχειρήσεις µαχητικών αεροσκαφών. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις οι Τούρκοι βλέπουν τις ένοπλες δυνάµεις όχι απλά να αµύνονται, αλλά µε φοβερό θάρρος, αυτοθυσία και επαγγελµατισµό να τους αντιµετωπίζουν και να τους στέλνουν πίσω στις βάσεις τους.

Ποιος είναι ο στρατηγός-αράχνη;

Γεννηµένος το 1951 στην Κοµοτηνή, µε σπουδές στη Νοµική Αθηνών, µεταπτυχιακά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήµιο, ο βαφτισµένος από δηµοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ «στρατηγός-αράχνη» Φραγκούλης Φράγκος είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέµου και διδάκτωρ Γεωπολιτικής στο Ιόνιο Πανεπιστήµιο. Στη Σχολή Ευελπίδων µπήκε πρώτος το 1970 και αποφοίτησε και πάλι πρώτος τέσσερα χρόνια αργότερα, µε το βαθµό του ανθυπολοχαγού. Έχει διατελέσει διοικητής µονάδων των Ειδικών Δυνάµεων και της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ενώ για 6 χρόνια (σε δύο φάσεις) υπηρέτησε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας. Μιλά άπταιστα τουρκικά, ρωσικά και αγγλικά και είχε καλές σχέσεις µε τον Ευάγγελο Βενιζέλο (την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άµυνας), µα όχι και µε τον διάδοχό του Πάνο Μπεγλίτη (που τον έθεσε σε αποστρατεία τον Νοέµβριο του 2011), ενώ ήταν ο µοναδικός υπουργός που χαιρέτησε ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος την ηµέρα της ορκωµοσίας της τελευταίας Βουλής.

Δυναµικός χαρακτήρας µα όχι παρορµητικός, όπως ακριβώς θα περίµενε κανείς από έναν πρώην Διευθυντή της Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, υπήρξε εµπνευστής της δηµιουργίας της τάφρου στην ελληνοτουρκική µεθόριο του Έβρου, η οποία όταν θα ολοκληρωθεί θα έχει µήκος 120 χλµ. και πλάτος 30-35 µέτρα (ένα έργο που, καθιστώντας αδύνατη την ταχεία ζεύξη του ποταµού, αλλάζει ολόκληρο το σχεδιασµό Ελλάδας και Τουρκίας σε περίπτωση εµπλοκής). Την ηµέρα της αποχώρησής του από το στράτευµα δήλωσε «…θα παραµείνω Στρατιώτης και δεν θα υποστείλω τη Γαλανόλευκη µέσα από την ψυχή µου», χαρακτηρίζοντας τον Ελληνικό Στρατό «αιχµή του δόρατος του Έθνους» και «αποφασιστικό παράγοντα στα χέρια της ηγεσίας για την υλοποίηση της Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής».

Στο διάστηµα που µεσολάβησε από την αποστράτευση µέχρι την υπουργοποίησή του, κυκλοφορούσαν έντονες φήµες πως πρόκειται να πολιτευτεί. Η πραγµατικότητα δείχνει ως τώρα να διαψεύδει αυτό το ενδεχόµενο, µολονότι ο τρόπος µε τον οποίο κατευόδωσε τον Δηµήτρη Αβραµόπουλο από το Πεντάγωνο κατά την παραλαβή του υπουργείου του σηκώνει διάφορες ερµηνείες:
- «Με πολλή εκτίµηση και αγάπη θα τον αποχαιρετίσω και ελπίζω να έχω την τύχη να τον ξαναδώ υπουργό εδώ», είπε…

Την ηµέρα που ανέλαβε το υπουργείο, οι Τούρκοι τον «καλωσόρισαν» µε ένα κύµα 24 παραβιάσεων του εναέριου χώρου, ενώ η πρώτη υπουργική ενέργειά του ήταν να αποκλείσει ασυζητητί και τελεσίδικα κάθε πιθανότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συµφερόντων πάνω από την Ελλάδα (παρότι η προηγούµενη ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε προχωρήσει σε διαγωνισµό µε αντικείµενο τη µίσθωση 12 ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης, όπου εταιρεία τουρκικών συµφερόντων αναδείχτηκε µειοδότης). Το γεγονός ότι υπάλληλοι της τουρκικής εταιρείας θα είχαν για χρόνια απεριόριστη πρόσβαση σε διάφορα αεροδρόµια, πολλά από τα οποία είναι είτε αποκλειστικώς στρατιωτικά είτε διπλού ρόλου (στρατιωτικά και πολιτικά), του προκαλούσε ανατριχίλες.

Τα ελικόπτερα, πάντως, τα οποία ως παλιός αλεξιπτωτιστής είναι φυσικό να τα γνωρίζει καλά, υπήρξαν ένας από τους βασικούς λόγους τριβής του µε τον πρώην πολιτικό προϊστάµενό του, τον Πάνο Μπεγλίτη. Ο Φράγκος εκτιµούσε πως µε ένα συγκριτικά µικρό κονδύλι θα ήταν εφικτός ο εκσυγχρονισµός των επιθετικών ελικοπτέρων Apache, προκειµένου να παραµείνουν σε επιχειρησιακή ετοιµότητα για πολλά ακόµη χρόνια. Ο υπουργός, από την πλευρά του, θεωρούσε προτιµότερη µια νέα αγορά…
Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τα είχε... τσουγκρίσει μόνο για λόγους εθιμοτυπίας, ενώ ήταν ο μοναδικός υπουργός που τον χαιρέτισε διά χειραψείας ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής την ημέρα της ορκομωσίας του.

«Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάµε»
- «Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, διαθέτει ένα από τα καλύτερα αµυντικά συστήµατα, µε υψηλό φρόνηµα, µε άρτιο εξοπλισµό, µε εξαίρετο στελεχιακό δυναµικό, το οποίο σας διαβεβαιώνω ότι είναι καθ’ όλα έτοιµο να αποτρέψει κάθε είδους απειλή. Ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε προβληµατισµός ή ανησυχία αναδύεται στη σκέψη του καθενός µας, δεν προσήκει στην περίπτωσή µας και, σε ό,τι µε αφορά, από τη θέση στην οποία βρίσκοµαι, σας υπόσχοµαι ότι θα καταβάλω τη µέγιστη δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση των δικαιωµάτων και αξιών µας ως Έθνους»,
δήλωσε ο Φραγκούλης λίγες µέρες αφότου ανέλαβε τα υπουργικά καθήκοντά του, απευθυνόµενος σε ακροατήριο Ελλήνων οµογενών στο Σικάγο, όπου βρέθηκε για Σύνοδο του ΝΑΤΟ (στη διάρκειά της αρνήθηκε να συναντηθεί µε τον υπουργό Άµυνας της FYROM επικαλούµενος φόρτο εργασίας). Εξάλλου, σε δείπνο που παρατέθηκε στη διοίκηση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, φέρεται να είπε µε συγκρατηµένη αγανάκτηση πως «…µας χρωστάνε, δεν τους χρωστάµε, µας χρωστάνε Πολιτισµό, µας χρωστάνε ηθικές αξίες, αρχές, και να µην πω µας χρωστάνε και αυτά που µας πήρανε το ‘41. Γι’ αυτό µπορούµε να κοιτάµε κατάµατα όλον τον κόσµο»…

Έχει καλές σχέσεις µε την εκκλησία και δεν το κρύβει (την εποχή όπου ήταν διοικητής του Β’ Σώµατος Στρατού οι τοπικές εφηµερίδες της Ηµαθίας τον αποκαλούσαν «φιλοµόναχο»), ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν επικίνδυνο εθνικιστή και υπενθυµίζουν πως ήταν µάρτυρας υπεράσπισης των ΟΥΚάδων που πριν από δύο χρόνια είχαν κατηγορηθεί πως είχαν φωνάξει ρατσιστικά συνθήµατα στη διάρκεια παρέλασης.

- «Μας στενοχωρεί πάρα πολύ η παρουσία στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση του στρατηγού Φραγκούλη», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων κα Ιωάννα Κοντούλη πριν από µερικές ηµέρες. «Όταν έχει υπερασπιστεί συνθήµατα ιδιαίτερα εθνικιστικά, που θα έλεγα φέρουν πρόβληµα στην εξωτερική πολιτική της χώρας, αυτός δεν θα µπορεί να είναι υπουργός, κατά την άποψή µας, σε µια υπηρεσιακή Κυβέρνηση».

Ο τρόπος, πάντως, µε τον οποίο ως Αρχηγός ΓΕΣ χειρίστηκε το θέµα της ειρηνικής κατάληψης του προαυλίου του υπουργείου Εθνικής Άµυνας από τους απόστρατους (τους έπεισε, µετά από συζήτηση, να αποχωρήσουν, παρότι ο τότε υπουργός Πάνος Μπεγλίτης είχε προκρίνει τη λύση της αστυνοµικής επέµβασης) δείχνει πως, αν µη τι άλλο, ξέρει να γίνεται πειστικός όταν θέλει.

-- «Απευθυνόµενος στους διοικητές όλων των κλιµακίων, αλλά και σε όλα τα στελέχη, θα ήθελα να τους επισηµάνω ότι δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ ότι διοικούν ανθρώπους που έχουν ικανότητες και αρετές, αλλά και ιδιαιτερότητες και προβλήµατα», σηµείωνε εν είδει µικρού οδηγού διοικείν στην τελευταία διαταγή του ως αρχηγός ΓΕΣ. «Μην παραλείπετε να το κάνετε αυτό για όλους ανεξαιρέτως, από τον απλό στρατιώτη µέχρι τον υποδιοικητή σας, αλλά και για κάθε συνάδελφο. Σεβαστείτε την προσωπικότητα κάθε υφισταµένου σας, όσο µικρός κι αν είναι. Να είστε βέβαιοι ότι µε τον τρόπο αυτό θα αποκτήσετε την απόλυτη εµπιστοσύνη των υφισταµένων σας και θα επαυξήσετε την ποιοτική υπεροχή των Ενόπλων µας Δυνάµεων, που είναι σηµαντικός πολλαπλασιαστής ισχύος και εξισορροπεί την αριθµητική υπεροχή του αντιπάλου. Ο Μέγας Αλέξανδρος τόνιζε ότι το ηθικό και η αναγνωρισιµότητα της ισχύος καθώς και ο ανθρώπινος παράγων είναι το 75% της µαχητικής ισχύος και το υπόλοιπο είναι οι λοιπές συνιστώσες που την απαρτίζουν».

Η κόρη του στρατηγού
 
Πριν από λίγο καιρό το όνοµά του Φράγκου µεταπήδησε από τις σελίδες του στρατιωτικού ρεπορτάζ σε εκείνες του τηλεοπτικού και του δικαστικού, εξαιτίας της κόρης του Ευτυχίας και της εκποµπής «Εικόνα σου είµαι» που παρουσίαζε στην ΕΡΤ. Δηµοσιεύµατα εφηµερίδων µιλούσαν για υπέρογκα κοστολόγια της τάξης των €300.000 ετησίως, ενώ κάποια blogs χαρακτήριζαν την πανύψηλη, γοητευτική 29χρονη κόρη του στρατηγού «λαθροµεταναστολάγνα» επειδή σε ένα επεισόδιό της είχε φιλοξενήσει µετανάστες δεύτερης γενιάς που είχαν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα! Όπως σηµειώνει το rodopinews αναφορικά µε την εξέλιξη της υπόθεσης, «…Εντελώς ξαφνικά η υπόθεση άλλαξε δρόµο αφού σύµφωνα µε τις καταγγελίες του Στρατηγού, άγνωστο σε αυτόν άτοµο του τηλεφώνησε και αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι ο υπεύθυνος για τα υβριστικά και συκοφαντικά δηµοσιεύµατα του ζήτησε χρήµατα για να τα διαγράψει από το διαδίκτυο. Τότε η υπόθεση (σύµφωνα πάντοτε µε αυτή την καταγγελία) ξέφευγε από την “απλή” εξύβριση και συκοφαντία (παρόλο που σεβόµαστε την ελευθερία στο διαδίκτυο, καµία εξύβριση και συκοφαντία δεν µπορεί να είναι απλό ζήτηµα) και πλέον γινόταν εκβιασµός που είναι πράξη κακουργηµατικού χαρακτήρα. Ο Φράγκος φυσικά δεν έδωσε …φράγκο σε κανέναν εκβιαστή παρά ορθώς ενηµέρωσε τις Αρχές και έτσι στη συνέχεια όλες οι υπηρεσίες τέθηκαν στη διάθεση του Στρατηγού, όπου φυσικά οι δύο ανώνυµοι bloggers (ο ένας εκ των οποίων είναι και συνταγµατάρχης εν αποστρατεία!) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν!»…

To be continued;

Η θητεία του Φραγκούλη Φράγκου και των υπόλοιπων µελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης που διαχειρίζεται τις τύχες της Ελλάδας προβλέπεται –αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά– να ολοκληρωθεί µε το σχηµατισµό της κυβέρνησης που θα προκύψει µετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Βεβαίως, ευχή όλων είναι να µη χρειαστούµε τις υπηρεσίες του Φράγκου σε αυτά τα δυσοίωνα σενάρια που αναφέραµε στο άρθρο µας, τα οποία µόνο µελαγχολία, πόνο και απόγνωση προκαλούν στους Έλληνες πολίτες.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Tha parakalousa na min xrisimopoieite agglikes fraseis,me ponaei.Exoume tin plousioteri glossa tou kosmou,ase pou i aggliki einai i glossa tou episimou psematos diladi tis diplomatias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σε ποναει τοσο πολυ,γραψε με Ελληνικους χαρακτηρες.

      Διαγραφή
  2. Υπαρχουν τελικα αξιοι ανθρωποι προσηλωμενοι στο καθηκον.Επισης ενας τετοιος ειναι και ο Γραψας που πολιτευεται στους Ανεξαρτητους Ελληνες και γι αυτον εχει αναφερθει και ο γεροντας Παισιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά δεν ξέρω ποιός τα βγάζει. Βρές την περιγραφή του συμβάντος, όπως την έχουν πεί οι αυτόπτες: Ο Γέροντας μίλησε σ'έναν νεαρό ανθυπολοχαγό (τότε) πως να κρατάει τη σημαία κλπ. Δεν αναφέρεται πουθενά όνομα. Σ' έναν φοιτητή είπε πως θα βοηθήσει να ανοικοδομηθεί μιά πόλη ;) ...ούτε του φοιτητή ξέρουμε το όνομα.

      Θα τα μάθουμε, φαντάζομαι, με το πλήρωμα

      Διαγραφή
  3. Μα ειναι δυνατον ;
    Και τι δουλεια εχει με Βενιζελιδες και πρασινα σκουληκια ;
    Πως τον εβαλαν τοσο ψηλα , αν δεν ηταν δικος τους ;
    Η κορη του ; Αν ειναι Πατριωτης (ΜΑΚΑΡΙ), η κορη του , πως κανει τετοιες ανθελληνικες εκπομπες στα βρωμικα συστημικα μμ-α ;

    Ευχομαι να ειναι Ελληνας Ορθοδοξος και να πραξη το καθηκον του τουτη την υστατη ωρα .
    Ο Στρατηγος , που θα μας οδηγηση εξω απο τον Καιαδα , ας ειναι ευλογημενος και η Υπερμαχος Παναγια μας , στο πλευρο του , να τον οδηγη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμε 15 Ιουνίου 2012 7:48 μ.μ.
    Ναι γλώσσα Ελληνική είναι πλούσια, τότε γιατί γράφεις greeklish, δεν μπορείς να γράψεις Ελληνικά; , μιας και σε πονάνε αγγλικές φράσεις.
    Σε πονάνε άλλα γράφεις με αγγλικούς χαρακτήρες, παράξενο δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "επειδή σε ένα επεισόδιό της είχε φιλοξενήσει µετανάστες δεύτερης γενιάς που είχαν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα"
    Αναρωτηθήκατε αν για τέτοιους ανθρώπους μιλάει ο "λαθροµεταναστολάγνος" Τσίπρας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]