Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γενικός συναγερμός στην αεράμυνα της χώρας


Σαφέστατατο μήνυμα προς την Τουρκία και τυχόν διαθέσεις που ενδέχεται να προκύψουν με την ευκαιρία της σύγχυσης που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο και στην Συρία, στέλνει ο νέος ΥΕΘΑ.

Ο σημερινός γενικός συναγερμός που δόθηκε το πρωί 9.30 (Δευτέρα 25/6/2012) σε όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα της Ελλάδας, με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωσταράκου και με την άμεση έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σκληρό μήνυμα προς κάθε «ενδιαφερόμενο» που θα θελήσει να παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας. Η επίσημη εκδοχή, βεβαίως, αναφέρει άσκηση ετοιμότητας και καταγραφή χρόνων υλοποίησης και ολοκλήρωσης της διαταγής.

Αμέσως μετά την διαταγή, όλες οι μονάδες τέθηκαν σε κατάσταση πολέμου μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Συμμετέχουν το σύνολο των σταθμών ελέγχου ΣΑΕ , κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στον συναγερμό μετέχουν και τα γνωστά ρωσικού τύπου αντιαεροπορικά S-300, τα οποία όμως δεν ενεργοποιήθηκαν για να μην υπάρξει περίπτωση υποκλοπής των συχνοτήτων λειτουργίας τους.

Στις αρχές του Απριλίου που μας πέρασε παράπονα είχαν κάνει οι Τούρκοι για εγκλωβισμό Πολεμικών τους αεροσκαφών από Ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα!
Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Οι πύραυλοι κλείδωσαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη», είχε ισχυρισθεί ότι στις 5 Απριλίου ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα εγκλώβισαν τα αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας τα RF-4E.

Δείτε το σχετικό video...




Πληροφορίες από Veteranos
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Τι τους κλειδώσαμε και τους ξεκλειδώσαμε.....
    Εφόσον κάνουν παραβιάσεις και δη οπλισμένα να τους καταρίψουμε....
    Θα μας επιτεθούν ???
    Καλώς να ορίσουν.......
    Καλά τους ξηγήθηκαν οι Σύριοι... άμα δε έχουν και Ρωσική κάλυψη ας τολμήσουν τα τουρκομόγγολα...
    Απλά βρίσκουν τους εδώ δουλοπρεπείς, προσκυνημένους και χεσ....ς πολικάντηδες και κάνουν ότι θέλουν, διαμαρτυρόμενοι κι όλας....
    Θρασύδειλα ψοφίμια είναι, τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενας, ενας,
    στη σειρα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω συναινω να τρωω ψωμι με λαδι για καιρο προκειμενου να ανταπεξελθουμε σε ενδεχομενες πολεμικες επιχειρησεις. Εσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένα πρόβλημα, τη βγάζω και με παξιμάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα τραπέζι μαζί με τους ΒαρδΜπομπΛατσκλπαίους..γιατί όχι, θα κάνουνε και γνωριμίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε, με τετοια ανταποκριση θα τη παρουμε τη Πολη...μονο να μη βγειτε αγανακτισμενοι γιατι εκλεισαν τα ξενυχταδικα και ακριβηναν τα τζην τα ξεσκισμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]