Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Schauble: Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την ισπανική κρίση!!!

Προσοχή - Προσοχή! Η εγκεφαλική αναπηρία είναι ανίατη και... μεταδοτική!

Προφανώς ο γερμανός υπουργός οικονομικών ψάχνει στο όνομα της Ελλάδας να δημιουργήσει την "Ιφιγένεια" της Ευρώπης, η οποία απαιτείται να θυσιαστεί για να μην γίνει γνωστή η βρωμιά των συγγενών, φίλων, εταίρων και συμμάχων της.
Ακολουθώντας πιστά τα βήματα της προπαγάνδας των ναζί, προσπαθεί να δαιμονοποιήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, μέσα στην πλαίσια της προσωπικής του προσπάθειας απενοχοποίησης στο μυαλό των γερμανών πολιτών. Ο Σόιμπλε, έχοντας καταφανώς παρασυρθεί -σαφέστατα- από την ισχύ της εξουσίας που του παρεδόθη, ακολουθεί πιστά τα έργα των προγόνων του και δεν γνωρίζουμε πόση είναι η απόσταση που έχει από την δημιουργία φούρνων καύσης νεκρών προς εκμετάλλευση του λίπους...

Ειλικρινά, πιστεύουμε πως η Γερμανία ολισθαίνει και επαναλαμβάνει τα γνωστά ιστορικά της λάθη, τα οποία την κατέστρεψαν δύο φορές και για τα οποία πήρε άφεση αμαρτιών από τους λαούς που σήμερα προσπαθεί να εξοντώσει -όπως άλλοτε- με προσχηματικές δικαιολογίες. Ίσως ο Σόιμπλε θα πρέπει να κατανοήσει πως δεν θα δοθεί από κανέναν ευρωπαϊκό λαό και τρίτη ευκαιρία στην Γερμανία, στους ηγέτες που αναδεικνύει και φυσικά στον Γερμανικό λαό, ο οποίος εύκολα ξεχνάει τους ευεργέτες του και ακόμη πιό εύκολα θυμάται τον κακό του εαυτό...

Τι δήλωσε ο Σόιμπλε...

«Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη προσπαθήσει επαρκώς» και «δεν έχει ως τώρα εκπληρώσει αυτά που υποσχέθηκε», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schauble και σημειώνει ότι, αν το πρόγραμμα δεν επιτύχει, «η Ελλάδα δεν θα καταφέρει».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Berlin Direkt του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ο κ. Schauble επισημαίνει ότι «η κρίση του ευρώ θα ξεπεραστεί μόνον εφόσον αντιμετωπιστούν τα αίτια που την προκάλεσαν» και διευκρινίζει ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία το καταφέρνουν πολύ καλά.
«Στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται τόσο καλά, αλλά θα πρέπει και εκεί να σημειωθεί επιτυχία, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει ακόμη επαρκώς και αυτό θα πρέπει να το δούμε με όλο τον σεβασμό στις εσωτερικοπολιτικές της δυσκολίες, αλλά κανένας στον κόσμο που ασχολείται με το ζήτημα δεν διανοείται να πει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα αυτά που υποσχέθηκε».
Απέδωσε δε το πρόβλημα της Ισπανίας-η οποία, όπως είπε, πράττει τα αναγκαία- στην ελληνική κρίση: «Όταν υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, όπως αυτό στην Ελλάδα, υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσής του και αλλού, καθώς οι κεφαλαιαγορές αμφισβητούν το ευρώ ως επενδυτικό χώρο συνολικά».
Η γερμανική κυβέρνηση ωστόσο, σημείωσε, θεωρεί ότι η πειστική απάντηση στην κρίση απαιτεί και «περισσότερη Ευρώπη» δηλ. ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών και βαθύτερη ολοκλήρωση.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Schauble, κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκεί η Washington στη Γερμανία για την αντιμετώπιση της κρίσης, καλεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama «να ασχοληθεί περισσότερο με τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος, το οποίο είναι υψηλότερο από αυτό της Ευρωζώνης», ενώ ανάλογη απάντηση δίνει και στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Tony Blair, ο οποίος πρότεινε η Γερμανία να εγγυηθεί το χρέος των χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα: «Αν η Βρετανία θέλει, να γίνει μέλος της Ευρωζώνης και να είμαστε 2 αυτοί που θα εγγυηθούμε».





Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Συμφωνώ, και στις τελευταίες εκλογές ο ελληνικός λαός διαγνώστηκε με βαριά εγκεφαλική αναπηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλααά........
    Μεγάλο και κομπλεξικό καθίκι......
    Από αυτό το μισανθρωπο σκατόμουτρο περιμένει ο Αντωνάκης και σία , να βρεθεί κάποια λύση εκτός του βίαιου θανάτου της Ελλάδας...
    Φυσικό είναι για τέτοια σκατόμουτρα, ότι δεν μπορούν να το ακουμπίσουν , όπως το διαχρονικό Ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό,που τους θυμίζει τι ήταν οι Ούννοι, να το μισεί θανάσιμα...
    Αν έχουν τα κότσια αυτοί που θα πάνε στη σύνοδο, να τον ξεχέσουν παρουσία όλων, τουλάχιστον θα έχουν κάνει μιά περήφανη και αντρίκεια πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μάθαμε πιά. Για όλα φταίει ο ...Τσίπρας!
    Τι να περιμένει κανείς απο μια χώρα που την διοικούν, μία αγά##τη, ένας ξεφωνημένος, ένας κομπλεξικός ανάπηρος και ένας Κινέζος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι ο σαμαρας και ΣΙΑ ειναι καλυτερος ;
    Ας στειλουμε στην Ουννια ΕΛΛΗΝΕΣ και θα δειτε πως τρεχουν , οι ντοπιοι και αλλοδαποι αχυρανθρωποι με τις ποδιτσες .

    ΕΛΛΗΝΕΣ ομως , οχι Απατριδες και Αθεους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]