Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Le Monde απορεί και κατηγορεί την Αθήνα…


Η εφημερίδα Le Monde αναφέρεται φυσικά στην έκθεση Ζαννιά που αποκάλυψε το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, και σύμφωνα με την οποία:
«Η Αθήνα προσέλαβε 70.000 δημοσίους υπαλλήλους και 12.000 συμβασιούχους στους δήμους στη διετία 2010-2011 παραβιάζοντας έτσι τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές της, αντί να απολύσει κάποιες χιλιάδες άτομα όπως είχε δεσμευτεί»….
Aπορεί επίσης, πώς έγιναν προσλήψεις εν μέσω κρίσης και πώς γίνεται η Ελλάδα να διαθέτει ακόμη σήμερα τους ίδιους δημοσίους υπαλλήλους με το 2010!
Βέβαια, κι εμείς οι Έλληνες πολίτες απορούμε πως είναι δυνατόν το χρέος της χώρας να παραμένει το ίδιο (και να αυξάνει) τη στιγμή που έχει αποπληρωθεί έξι (6) φορές μέχρι τώρα... Αλλά, είπαμε, τέτοιες κουβέντες δεν κάνουν ούτε στη Le Monde, αφού το ζητούμενο είναι να χαρακτηρισθούν οι Έλληνες απατεώνες και ως εκ τούτου άξιοι της ό,ποιας τιμωρίας τους επιβάλλει η Ευρώπη...

Εμείς, νιώθοντας βαθιά υποχρέωση απέναντι στην αλήθεια, θέλουμε να τονίσουμε προς τους βιαστικούς αρθρογράφους του εξωτερικού (στην περίπτωση αυτή της Le Monde) πως η Αθήνα ΔΕΝ έκλεψε, ούτε φυσικά οι Έλληνες πολίτες γνώριζαν αυτά που η έκθεση Ζαννιά έφερε στο φως της δημοσιότητας (όλως τυχαίως μετά τις εκλογές…!). Αυτός που έκλεψε, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Και έκλεψε για να ενισχύσει το κόμμα του, για να κρατήσει αντιστάσεις στις υψηλότατες τάσεις διαφυγής. Κι επειδή γνώριζε πολύ καλά το περιεχόμενο του κόμματος που ηγείτο, προσέφυγε στην κλασσική «μέθοδο ΠΑΣΟΚ» (την ίδια μέθοδο ανέπτυξε και βελτίωσε και η ΝΔ) και έκανε αυτές τις 70.000 προσλήψεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου (με συγχωρείτε που αποφεύγω να αποδώσω των προσδιορισμό «κύριος») έκλεψε, λοιπόν. Ο ίδιος άνθρωπος που βράβευσε η Ευρώπη ως σκεπτόμενο, ο ίδιος άνθρωπος που περιφέρεται ανά τον κόσμο και χαμογελά (με εκείνο το ηλίθιο χαμόγελο που κρύβει ειρωνεία και όχι ηλιθιότητα) προς όλους όσους τον συναντούν ή τον φωτογραφίζουν.
Καλό θα είναι, λοιπόν, όταν οι αρθρογράφοι των ΜΜΕ του εξωτερικού όταν αναφέρονται σε απατεωνιές που γίνονται στην Ελλάδα, να καταγράφουν επακριβώς τα πράγματα ως έχουν. Επειδή προωθήθηκε (το από ποιους δεν είναι το παρόντος να του αναλύσουμε, αν και είναι τοις πάσι γνωστό) ο Γιώργος Παπανδρέου για πρωθυπουργός, επειδή ο ίδιος και η παρέα του κατέστρεψαν την χώρα (σύμφωνα με τηλεοπτικές δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη), επειδή οι κηπουροί, οι γυμναστές και οι κολλητές από το γυμναστήριο γινόντουσαν υπουργοί (συνεπικορούμενοι από ΜΜΕ και της αλλοδαπής) στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι Έλληνες είναι απατεώνες, ούτε πως η Αθήνα μετατράπηκε από κέντρο του πολιτισμού, της φιλοσοφίας και των τεχνών, σε άντρο απατεώνων.

Φυσικά, με αγωνία περιμένει ο γράφων την επόμενη ημέρα της διακυβέρνησης του λίαν προσφάτως πρωθυπουργεύοντα Αντώνη Σαμαρά. Τι σκάνδαλα θα δούνε το φως της δημοσιότητας άραγε; Τι συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες θα μάθουμε; Μέχρι τότε, κρατώντας στάση αναμονής, υπενθυμίζουμε στους βιαστικούς δημοσιογράφους των ξένων ΜΜΕ: όταν μιλάτε για απατεώνες, να βάζετε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο. Εξάλλου, είναι γνωστό πως συμφέροντα εκτός Ελλάδας βρίσκουν ΠΑΝΤΑ τον τρόπο να τοποθετούν πρωθυπουργούς σε αυτή την ταλαιπωρημένη -από τον ανθρωπισμό και την δημοκρατία της Ευρώπης- χώρα.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ........ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ Η ΑΧΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ........
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ??!?!? ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ?!?!?
    Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 1.150.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 3 ΑΤΟΜΑ Μ.Ο., 3.500.000 ΑΤΟΜΑ ΤΑΪΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!!

    ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ......
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ......................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά τα ξένα μμε έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι τους, αλλά δεν είναι σε όλα offside. Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση τι να πουν; Μπράβο στην Ελλάδα; Θα μου πει κάποιος ότι δεν τα έκανε αυτά "η Ελλάδα" αλλά κάποιοι πολιτικοί.

    Ωραία λοιπόν... και τι κάνει η Ελλάδα για τους πολιτικούς αυτούς;;;; Αν τους είχε καθίσει τώρα στο σκαμνί ως κατηγορούμενους τι θα έλεγε η LE Monde και η κάθε Le Monde; Να ας πω τι θα έλεγε... ότι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ή οποιοσδήποτε άλλος) έκανε τις παράνομες προσλήψεις και η ΕΛΛΑΔΑ τον κάθισε στο σκαμνί όπως έπρεπε !

    Από τη στιγμή που η Ελλάδα παρέχει ασυλία στους πρωταίτιους τότε στα μάτια των ξένων -και σωστά κατά τη γνώμη μου- η ΕΛΛΑΔΑ είναι υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]