Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Guardian: Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ η ευημερία της Γερμανίας… πάει περίπατο

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο η βρετανική εφημερίδα Guardian κάνει λόγο για την εξάρτηση της Γερμανίας από τις ”μικρότερες” οικονομίες της Ευρώπης, όπως της Ελλάδας.

”Αν Ελλάδα φύγει από το ευρώ η ευημερία της Γερμανίας… πάει περίπατο”, γράφει η Guardian εξηγώντας ότι αν οι ”αιχμάλωτες” οικονομίες φύγουν από το ευρώ δεν θα μπορούν να κάνουν εισαγωγές όπως σήμερα, ένα βαρύ πλήγμα για την Γερμανία και τις εξαγωγές της.

Με σκληρά λόγια μιλά για την ”αποτυχημένη” πολιτική των Μερκοζί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη καταλήγοντας ότι:
”Η Γερμανία την τελευταία δεκαετία έχει αποκομίσει ήσυχα από τη συμμετοχή της στο ενιαίο νόμισμα οικονομικά μερίσματα και θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένη να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης σε κλίμακα-ευρώ”.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φυσικά και θα χάσει η Γερμανία. Για δύο λόγους, λόγω των εξαγωγών της προς εμάς, αλλά κυρίως λόγω των κερδών από τοκογλυφικά δάνεια. Κακά τα ψέματα, η λεγόμενη εύρωστη γερμανική οικονομία είναι αέρας κοπανιστός. Γιατί αφενός τα προϊόντα της είναι παράκριβα και μη ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλα του τρίτου κόσμου που πωλούνται στο 1/10 της τιμής και είναι πλέον εξίσου καλά ποιοτικώς. Η Γερμανία πλέον δεν μπορεί να εξάγει εκτός ΕΕ και βρήκε εμάς τα κορόϊδα αλλά και όλα τα λεγόμενα pigs που μας πασάρει όλη τη σαβούρα της. Ομως το κύριο έσοδό της ως χώρα είναι τα προϊόντα τοκογλυφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]