Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Καταστροφή η έξοδος από το ευρώ

Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, ενώ τόνισε ότι ενδεχόμενη έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη θα σήμαινε "πλήρη καταστροφή". Δηλαδή, πριν καν γίνει πρωθυπουργός, δείχνει τις προθέσεις του στην υποτιθέμενη διαπραγμάτευση που θα κάνει!!! Αν το πούμε απλά, "τα κατέβασε" πριν καν τον... ακουμπήσουν!

Τον κίνδυνο «πλήρους καταστροφής» της ελληνικής οικονομίας από την πολιτική λιτότητας επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει τα πάντα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρηθεί στο ευρώ».

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό, που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες, αλλά τμήματά της προδημοσιεύει το Σάββατο η Deutsche Welle, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει: «Δεν είμαστε αντίθετοι στις μεταρρυθμίσεις, λέμε μόνο ότι η λιτότητα απέτυχε» αναφέροντας επίσης πως θεωρεί «φορέα ελπίδας» το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Αν συνεχιστούν «οι πιέσεις και οι εκβιασμοί» με ένα πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο τόσο έκδηλα έχει αποτύχει, τονίζει, τότε η Ελλάδα σύντομα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους πιστωτές της.

«Σε αυτήν την περίπτωση» λέει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «θα πάμε σε στάση πληρωμών, στην οποία θα μας έχουν κατά κάποιον τρόπο εξαναγκάσει να πάμε. Κάτι τέτοιο θα καταστεί επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία».

«Όταν ξανάρθετε στο Βερολίνο, ίσως να είστε πρωθυπουργός» είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο δημοσιογράφος, ρωτώντας τον: «Θα είναι τότε ακόμα η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης;».

«Φυσικά, θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρήσει το ευρώ» απάντησε, λέγοντας:
«Καταβάλλουμε προσπάθειες να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι και δικό τους συμφέρον να σταματήσουν επιτέλους τις υπαγορεύσεις λιτότητας. Χρειαζόμαστε μια πολιτική, που δεν θα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, αλλά θα επιτρέψει και πάλι να υπάρξει ανάπτυξη. Αν δεν αλλάξει η γραμμή της λιτότητας, η συνέπεια θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Και κάτι τέτοιο θα σήμαινε πραγματικό κίνδυνο για το ευρώ».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Δεν νομίζω ότι τα κατέβασε, πριν τον ακουμπίσουν.
    Πιστεύω ότι αυτή τη φορά τουλάχιστον, μίλησε λογικά και σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελες σε παρακαλώ να μου πείς που ακριβώς λέει ο Τσίπρας στη συνέντευξη του στο Spiegel ότι έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα σημαίνει πλήρη καταστροφή; Από τα λίγα γερμανικά που ξέρω κατάλαβα οτι είπε οτι η συνέχηση της εφαρμογής των μέτρων λοιτότητας σημαίνει πλήρη καταστροφή. Έλεος ποια με τις διαστρευλώσεις των δηλώσεων των εκπροσώπων του Σύριζα. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Agapitoi mou sympatriotes,eimai metanastis stin Olandia kai kala kserete i Olandia einai apo tous legomenous sklirous tis evropis.E loipon sas pliroforo oti oi Evropaioi tremoun tin eksodo mas apo tin evropi To vlepo kathimerina stin TV-efimerides.Min masate loipon.Oi Ellines politikoi to gnorizoun apla tous epiase amok prodosias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ταχει κατεβασει πολυ καιρο τωρα .
    Οσοι νομιζουν οτι η συμμορια συριζα εχει στο μυαλο της το καλο του Εθνους και των Ελληνων , το λιγοτερο που θα μπορουσα να τους πω οτι ειναι μειωμενης νοητικης ικανοτητος και δεν θα επρεπε να ψηφιζουν .
    Οσοι ψηφιζουν ακομη τους κοινοβουλευτικους εφιαλτες ειναι και αυτοι υπευθυνοι των δεινων που θα πεσουν στα κεφαλια των παιδιων τους .Για τα δικα τους κεφαλια , ΣΤΑΧΤΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ .
    Εσεις που διαβασετε ιστοσελιδες , τι βλεπετε ;πορνο ;
    Ντροπη σας , που αν και εχετε την ευκαιρια να ξεστραβωθητε , πατε να στραβωσετε και αλλους .
    Πρωτη φορα στην Ιστορια οι βιασμενοι στηριζουν αυτους που κρυβουν τους βιαστες των . ΑΙΣΧΟΣ .
    Κτυπατε το κεφαλι σας σε κανα βραχο , μπας και ξυπνησετε , γιατι σε λιγο δεν θα το εχετε στους ωμους σας .
    Ξερω οτι δεν θα καταλαβετε τι λεω , διοτι σας εχουν καψη τα μυαλα .
    ΚΑΤΑΝΤΙΑ ειναι η λεξη που θα μπορουσε να σας περιγραψη ολους εσας που ακομη προσκυνατε τα τσοκλανια που το παιζουν ηγετες κομματων .
    Ζω στο εξωτερικο και ετοιμαζομαι να ελθω , αλλα μετα τα αποτελεσματα της 6ης Μαίου , δεν ειμαι σιγουρος αν θα πρεπει να παρατησω τα παιδια μου για να βοηθησω , στο μετρο του δυνατου παντα , τα βοδια που γλυφουν προδοτες , αθεους και ανθελληνες .
    Ραγιαδες και προσκυνημενοι ειστε και δεν υπαρχει ελπιδα .
    Ουτε τα Ιερα ουτε τα Οσια των Πατεραδων μας σεβαστηκατε , αλλα ουτε και τα και τα ΙΔΙΑ τα βλασταρια σας . ΚΑΘΙΚΙΑ .

    Συγνωμη Κων/νε για το υφος , αλλα δεν μπορω να βλεπω Ελληνες να στηριζουν ανθελληνες και συνενοχους δολοφονων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο φίλο 11:14
    Με την σημερινή κατάσταση που πλέον είναι δεδομένα τα κόμματα με τις προδοσίες, τις εξαλότητες τις ασάφειες, που διεκδικούν την εξουσία, τι προτείνεις εσύ ΤΩΡΑ ???
    Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ψηφισθούν μικρά κόμματα, ευελπιστώ να μην υπάρξει αυτοδυναμία κανενός, να καταβαραθρωθεί το ΠΑΣΟΚ ώστε να μη υπάρξει δυνατότητα συνεργασίας του με κανέναν και να γίνει κυβέρνηση Εθνικής ενότητας από ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ, χωρίς βέβαια κανένα υπουργό από όλους τους ανίκανους και προδότες προηγούμενους,καλλίτερα με εξωκοινοβουλευτικούς, οπότε με εθνική γραμμή και μόνο να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο.
    Μετά μπορούμε να αλληλοφαγωθούμε κατά τα ειωθότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαρτάται για ποιούς εννοεί ότι θα είναι "πλήρης καταστροφή". Αν εννοεί την Ε.Ε. δεν κατεβάζει τίποτε, απλά τους πληροφορεί ότι δεν τρώμε κουτόχορτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ!ΟΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!ΑΝ ΟΧΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]