Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξώδικο από την Χρυσή Αυγή στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο


Σε μία δημοκρατία που έχει πάψει να υφίσταται, είναι λογικό να μην λειτουργούν τα θεσμικά όργανα τα οποία εγγυώνται την ίδια την Δημοκρατία. Από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα κόμματα, τα αδιάφθορα ΜΜΕ έως και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, διαπιστώνουμε πως στις ημέρες μας επικρατεί μία "δημοκρατία" αλά-καρτ, η οποία στριμώχνεται μεταξύ των συμφερόντων της τρόικας και των τραπεζών, ενώ προ πολλού έχει καταστρατηγηθεί το Σύνταγμα σχεδόν στο συνολό του, προκειμένου να παραμείνουν εκτός φυλακής όλοι εκείνοι που συνυπέγραψαν την παράδοση της χώρας στις "δάνειες δυνάμεις", οι οποίες σήμερα μας μέμφονται και μας χλευάζουν δια της κυρίας Λαγκάρντ (η οποία κατηγορείται για εμπλοκή σε σκάνδαλο 285 εκατ. ευρώ).

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, η "Χρυσή Αυγή" αποφάσισε να κινηθεί νομικά στέλνοντας εξώδικο κατά του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, ευελπιστώντας να δικαιωθεί!!!

Η σχετική ανακοίνωση της "Χρυσής Αυγής":
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την παράνομη και αντισυνταγματική στάση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μέσων, τα οποία αφού μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου εξαπέλυσαν τόνους λάσπης κατά του Εθνικιστικού Λαϊκού Κινήματος και των στελεχών του, επέστρεψαν στην συνήθη αντιδημοκρατική τακτική της φίμωσης και του αποκλεισμού μας. Υπενθυμίζουμε πως οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες είναι περιουσία του ελληνικού λαού και οφείλουν να προβάλλουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής αναλογικά με το 7% που μας έδωσε στις τελευταίες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός. Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν και σ' αυτήν την προεκλογική περίοδο να προβάλλουν πολύ περισσότερο κόμματα που έλαβαν μικρότερο ποσοστό από την Χρυσή Αυγή, όπως την ΔΗΜ.ΑΡ., τον ΛΑ.Ο.Σ. και την Δημιουργία Ξανά. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα και προς αυτήν την κατεύθυνση καταθέσαμε εξώδικο προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Γραφείο Τύπου Χρυσή Αυγή
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», με έδρα στην Αθήνα, οδός Δηλιγιάννη, αρ. 50.

ΠΡΟΣ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Ανεξάρτητη Αρχή εδρεύουσα στην Αθήνα, οδός Αμερικής 5 και Πανεπιστημίου.

Κοινοποίηση : Τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Όπως γνωρίζετε, το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, δημοσιεύθηκε το Διάταγμα περί διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης Εθνικών Βουλευτικών Εκλογών την 17η Ιουνίου 2012. Άμεση συνέπεια της δημοσίευσης του ως άνω Διατάγματος, είναι ότι εισερχόμεθα επισήμως στην προεκλογική περίοδο, κατά την οποία τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του Νόμου 3023/2002 (ΦΕΚ Α’, 146), και ιδίως του άρθρου 10 αυτού, σχετικά με την προβολή των προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων υπουργικών αποφάσεων. Οι υπουργικές αυτές αποφάσεις εκδίδονται μετά από γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών.
Υπενθυμίζεται, εν προκειμένω, ότι στο τέλος του εδαφίου α’ της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ως άνω Νόμου ορίζεται ρητά ότι «ο κατά τα ανωτέρω οριζόμενος (ραδιοτηλεοπτικός) χρόνος κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων και των συνασπισμών με βάση την αρχή της αναλογικής ισότητας και την εξασφάλιση της μετάδοσης των θέσεων και του προγράμματος των κομμάτων και των συνασπισμών».

Επειδή, κατά την προεκλογική περίοδο των πρόσφατων εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, παραβιάστηκε συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση το δικαίωμα του κόμματός μας σε ραδιοτηλεοπτική προβολή ανάλογη των εκλογικών ποσοστών του, αφού, αφενός μεν δεν του χορηγήθηκε ο αντίστοιχος ραδιοτηλεοπτικός χρόνος, αφετέρου δε τα προεκλογικά του διαφημιστικά σποτ και μηνύματα προβλήθηκαν σε ώρες εκτός του πλαισίου που είχε θέσει το Συμβούλιο Σας με τη σχετική εγκύκλιό του,

Επειδή, όπως γνωρίζετε, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι αρμόδιο τόσο να εκφέρει γνώμη σχετικά με την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και να εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους, όσο και να ελέγξει την ορθή τήρηση αυτών από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα,
Επειδή, από την υφιστάμενη νομοθεσία περί ΕΣΡ και από τη δημοσιογραφική δεοντολογία προκύπτει υποχρέωση περί πλήρους, αναλογικής και αντικειμενικής ενημέρωσης του κοινού, ειδικά στο ευαίσθητο ζήτημα της προεκλογικής προβολής των κομμάτων, και όχι επιλεκτικής προβολής συγκεκριμένων μόνο κομμάτων, ορισμένα εκ των οποίων έλαβαν, μάλιστα, ποσοστό μικρότερο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Με την παρούσα εξώδικη δήλωση – πρόσκληση σας καλούμε, επιφυλασσόμενοι για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά μας, όπως μεριμνήσετε για την αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου που αντιστοιχεί σε όλα πολιτικά κόμματα, ιδίως δε στο κόμμα μας, με την επωνυμία «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις, ώστε αυτός να ανταποκρίνεται στο εκλογικό ποσοστό που το κόμμα μας έλαβε κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός άλλου νόμιμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδόσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται, προκειμένου να λάβει γνώση, και για την επέλευση πάσης άλλης έννομης συνέπειας, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.
Επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. 1,15 ΕΥΡΩ.

Αθήνα, 21 Μαΐου 2012,
Ο νόμιμος εκπρόσωπος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Βασικά έχουν απόλυτο δίκιο.....
    Είναι επίσημο κόμμα το οποίο μάλιστα έλαβε και σοβαρό ποσοστό ? Ναί ή Όχι ?
    Υπάρχει και λειτουργεί η Δημοκρατία στη Χώρα αυτή ή όχι?
    Απ' ότι φαίνεται όλοι οι καραγκιόζηδες που το παίζουν δημοκρατες, είναι παπάρες.....
    Θυμόσαστε την παράσταση που έδωσε το γελοίο ανθρωπάριο ή κωλογυρίστας ονόματι Ανδρουλάκης κατά την ορκομωσία της Βουλής ?
    Σίγουρα έδωσε μάθημα δημοκρατίας (η μεγάλη μου απορία είναι πως τον ψήφισε τόσος κόσμος ώστε να επανεκλεγεί, μεγάλη πολιτική μούρη !)
    Άσε δηλαδή , τους έκανε την μούρη κρέας....
    Με αυτά και αυτά και την παράσταση τσίρκου που παρακολουθούμε, μην εκπλαγείτε αν δείτε τα ποσοστα της ΧΑ, να ανέρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν υπηρχε παραπληροφορηση και χουντα , η Χ.Α θα κυβερνουσε .
    Παρ'ολη την λασπη και την νοθεια εβγαλαν 21 βουλευτες .Αυτο ΔΕΝ θα το επιτρεψουν οι αποικιοκρατες . Αλλα ειναι αργα . Οτι και να κανουν η Αγαπη στα Πατρωα μας , θα τους θαψη δια ΠΑΝΤΟΣ .
    Θα κανουν φοβερα και τρομερα εγκληματα πριν παραδοδουν οι γραικυλοι , αλλα δεν θα καταφερουν να σταματησουν την Θεια τιμωρια .
    Ειναι πολυ το αθωο αιμα και ακομη περισσοτερα τα πεινασμενα παιδια μας και τα απροστατευτα και κυνηγημενα γεροντια μας .
    Ειναι ΒΑΡΥ το εγκλημα της κλεφτοκρατιας και ο κοινοβουλευσμος ξεψυχαει .
    Οτι και να κανουν το ποταμι ξεχυλισε και δεν γυριζη πισω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oρε οταν γραφω εγω οτι το συστημα των προδωτων ειναι σταλινηκη χουντα της τσιτομενης και της αδελφουλας του γιαννακι που φορα καλτσοδετες κατο απο το παντελονι χουνταρα τον μηντια εχουμε και του μπομπολοσταν η χρυση αυγη αφου τους ψηφησε ο λαος εχουν μαληστα περισσοτερο δικαιωμα στην δημοκρατια απο ολους και φυσηκα τους κανη μαθηματα δημοκρατιας αφου εχουμε φαβλοκρατια και οχι δημοκρατια κλεπταριο του κιαρατε εχουμε και η χρυση αυυγη δημοκρατικο κομα εναι τωρα σαφος το ποταμη δεν γυριζει πισω και παει μπροστα και θα ανεβασει το π[οσοστοτης και εχουν απολητο δικιο σε πολα πραγματα κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Meta ta therma patriotika kyrigmata tis XA perimena na kataggeiloun ton Papoulia,alla mpa tipota.Oloi patriotes kai atromitoi sta logia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι εξωδηκο ορε πλακοστετους στο ξυλο τους μπασταρδους γιατι κοβουν και αλους καμενο οπιον θελουν προβαλουν ορε μπουκαρετε και σπαστετα η μαλον σπαστε και τα καναλια και του ςμπασταρδους τους δημοσιογραφους που εξυπερετουν τους γερμαναραδες τι εξωδηκα σιγα μην ιδροσει το αυτητους μονο το ξυλο καταλαβενουν ολοι τους αυτο βγηκε απο τον παραδησο και οπου δεν πιπτη λογος πιπτη ραβδος ορε μηπω ςοι ελληνε ςπ[ρεπει να κανουν ντου και να κανουν φωτια και ξεκουρι γι ανα ισοσει η κατασταση και να σταματησουν να μα ς απηλου ολοι αυτοι οι μπασταρδοι του κερα τα κωννο ςαγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]