Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αντιφατικές» οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία


Σε κραυγαλέες αντιφάσεις πέφτουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν το κόμμα έχει οικονομικό πρόγραμμα και τι περιλαμβάνει αυτό, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις στους εργαζόμενους και αναταραχή στην εγχώρια αγορά. Με τον τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτή η απουσία συμπαγούς και ολοκληρωμένης πρότασης που θα συνοδεύει επάξια την βασική επιδίωξη – σύνθημα του κόμματος για κατάργηση των μέτρων του μνημονίου.

Πρόβλημα που έχει εντοπίσει η ηγεσία της Κουμουνδούρου γι’ αυτό και έχει ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο να εξειδικεύσει τις θέσεις προκειμένου το επόμενο διάστημα να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο οικονομικό μανιφέστο με θέσεις, προτάσεις και διεξόδους από την κρίση. Πέραν τούτων όμως και έως να παρουσιαστεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ , οι επίσημες τοποθετήσεις μελών του οικονομικού του επιτελείου αλλά και άλλων προβεβλημένων στελεχών εξακολουθούν να προκαλούν εντύπωση.

Ειδικότερα:

- Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος επί των οικονομικών του κόμματος κ. Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο κάλυψης των αναγκών της χώρας σε περιπτώσεις όπως η διακοπή της χρηματοδότησης των δανειστών προς την Ελλάδα εξήγγειλε έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ! Προσδιόρισε ως πηγή περίπου 600.000 με 700.000 νοικοκυριά τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε έχαιραν έως τώρα φοροασυλίας. Εκτίμησε δε ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπερκαλυφθούν ανάγκες της τάξης των 1,7 δισ. ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν θα αφορά μισθωτούς. Συνολικά η εισφορά, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάται ότι θα αποδώσει 1% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 2 δισ. ευρώ με βάση τα σημερινά δεδομένα.

- O υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός προανήγγειλε φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη. Επισήμανε ότι θα αυξηθεί η φορολογία των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Όταν όμως του επισημάνθηκε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν κέρδη, εξήγησε ότι θα φορολογηθούν όλες με συντελεστή 1% επί του τζίρου τους και πρόσθεσε πως "Επιδιώκουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ελαφρύνει την επιβάρυνση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων και θα μεταφέρει τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. Το 2011 οι φόροι που μάζεψε το κράτος ήταν 48 δισ. ευρώ και από αυτά 3,7 δισ. ευρώ προσέφεραν τα νομικά πρόσωπα, όλες οι επιχειρήσεις", σημείωσε. Υποστήριξε δε ότι "οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις έχουν τζίρο όσο το μισό ΑΕΠ".

- Πρόταση για εσωτερικό δανεισμό της χώρας από τους πολίτες της, ο οποίος θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για τα υψηλότερα εισοδήματα, παρουσίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εμβληματική μορφή της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος. O κ. Γλέζος ανέφερε ότι αυτό το δάνειο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο και εθελοντικό για τους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα. Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσαν οι έχοντας να δίνουν 100 ευρώ τον μήνα για αυτόν τον σκοπό.

- Εκμετάλλευση των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, δήλωση που προκάλεσε ισχυρές σφοδρές αντιδράσεις. Συγκεριμένα ο κ. Στρατούλης είπε “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό.

Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη Και το τρίτο άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν" συμπλήρωσε πως "Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δισ. σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών", και αποκάλυψε ότι: "Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αν αυτοι ειναι οι αυριανοι "νεοι" σωτηρες , σωσων ευατον σωθητω .
    Οι τυποι ειναι κοινως παραμυθαδες και ανθελληνες .
    Με πρωτον πρωτον τον Γλεζο που η σιωνιστικη αριστερα τον εκανε ηρωα !!!!
    Τι να λενε αραγε οι Ηρωες ;
    Θα το μαθει συντομα ο γερος που παραμυθιαζει με ανυπαρκτες πραξεις , οταν με το καλο παει ...στο κοσμο που τα καλπικα , ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ .
    Αλλα δεν φταινε αυτοι , φταιει ο ηλιθιος λαος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αχταρμάς-πιλάφι που απαρτίζουν οι συνιστώσες την συνισταμένη με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ, είναι απίστευτο.....
    Τι να πρωτοακούσεις, τι να πρωτοπιστέψεις, τα οικονομικά ? οι μισελληνικές θέσεις σε Εθνικά θέματα, την λαθρομετανάστευση, τον Στρατό, την Αστυνομία ?
    Μάλον έχουν τρελαθεί από την πρόσκαιρη επιτυχία τους και δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Φυσικό θα μου πείτε αφου ουσιαστικά είναι ρεμπέτ-ασκέρι, επί πλέον υπάρχουν οι εξωφρενικές και επικίνδυνες θέσεις που εκφράζουν.
    Όλοι αυτοί που τους ψήφισαν εναλλακτικά, εκφράζουν τις ιδεολογίες/ιδεοληψίες τους έτσι ξαφνικά ? ή πήγαν σε αυτούς πνιγόμενοι από το αδιέξοδο που δημιούργησαν οι δωσίλογοι προδότες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες ?
    Ο κ Τσίπρας (ακόμη είναι αίνιγμα ως προς την προέλευση και πράξεις...) αν θέλει να έχει κάποια επιτυχία, ή γίνεται ΑΡΧΗΓΟΣ και διαλύει όλους αυτούς, ή τους μαζεύει καιτους βάζει σε μιά κοινή γραμμή που θα τηρηθεί.
    Αν εξακολουθεί δε να υπερασπίζεται τους λαθρομετανάστες και να είναι ενδοτικός σε Εθνικά θέματα, ας το κάνει, αλλά να το γνωρίζουμε σαφώς.... τώρα το γνωρίζουμε ασαφώς....
    Υπάρχει σαφής σχεδιασμός και χρονολογημένες ενέργειες που πρέπει κάνετε σαν κόμμα ? Ποιές?
    Για την εκμετάλευση το αμυθήτου πλούτου της Χώρας, (επιφανειακό, ορυκτό, υδρογονάνθρακες), υπάρχει σχέδιο και αν ναι ποιό είναι ?
    Ασαφή τα πάντα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει ελάχιστο χρόνο να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και να διατυπώσει σαφώς το πρόγραμμά του, αν δηλαδή θέλει....
    Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τους προδότες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΤΣΌΝΤΕΣ που εξακολουθούν να μας απειλούν και να θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο (ιδίως το άθλιο ΠΑΣΟΚ ) στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
    Βρε ουστ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από τον συρφετό που απαρτίζουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τις εθνομειωδοτικές θέσεις που παρουσιάζουν, αν δεν τοποθετηθούν σαφώς και με καθαρά Εθνικά κριτήρια, θα αντιμετωπίσουν εκπλήξεις....

    Είχα πάντα μιά απορία που δεν μπόρεσε να μου την ξεκαθαρίσει κανείς .
    Η απορία είναι η εξής: Πότε οι Γλέζος και Σάντας κατέβασαν/ πήραν την Ναζιστική πολεμική σημαία, κατά τη διάρκεια της ημέρας που η πολεμική σημαία των βρωμοναζίδων ήταν σε έπαρση και βρώμιζε τον ιερό βράχο και είχε την απαιτούμενη φρουρά, ή το βράδυ που ήταν σε υποστολή, αλλα και πάλι υπήρχε κάποια φρουρά και στη συνέχεια ανέβασαν την Γαλανόλευκή μας ?
    Η ερώτησή μου γίνεται με όλο τον απαιτούμενο σεβασμό προς τα άτομα αυτά που βασικά τους θεωρώ ήρωες.
    Θέλω όμως να γνωρίζω πως ακριβώς συνέβησαν όλα αυτά.
    Όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]