Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Dallara: Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα χρεοκοπήσει η ΕΚΤ

Πάνω από το 1 τρις ευρω τοποθετεί πλέον, το ευρωπαϊκό κόστος από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο Επικεφαλής του IIF Charles Dallara.

Πριν λίγους μήνες ήταν ο πρώτος που είχε κοστολογήσει μια τέτοια εξέλιξη, τοποθετώντας της στο 1 τρις.

Ο Dallara μιλώντας στο Bloomberg, χαρακτήρισε ξεπερασμενες τις προηγούμενες προβλέψεις του ινστιτούτου, ενώ είπε πως όσοι θεωρούν πως η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμες για το τέτοιο ενδεχόμενο πρέπει να επανεξετάσουν την άποψή τους.

Τι λέει στην ουσία; Ότι πλέον η έκθεση της ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος είναι διπλάσια από τα ίδια τα κεφάλαιά της, γεγονός που την καθιστά ανίκανη να παράσχει ρευστότητα και σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρωζώνης.

«Η ΕΚΤ θα είναι χρεοκοπημένη,» εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, τόνισε ο Dallara. «Η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα και κατά προτεραιότητα να ανακεφαλοποιήσει την κεντρική της τράπεζα».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]