Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόιμπλε: Συζήτησα με την Ελλάδα την έξοδό της

«Συζήτησα «πολύ ανοικτά» με την ελληνική κυβέρνηση αν η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα να φύγει από το ευρώ», δήλωσε την Τετάρτη ο Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι ελληνικές αρχές ήταν 100% προσηλωμένες στο να παραμείνουν μέλη της ζώνης του ευρώ, ενώ απέρριψε ορισμένες επιθετικές ερωτήσεις για τη γερμανική στάση έναντι της Ελλάδος και της ελληνικής κρίσης, λέγοντας ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργήθηκαν από την ίδια και η Γερμανία δεν τήρησε «τιμωρητική» στάση.

«Δείξαμε πολύ αλληλεγγύη στην Ελλάδα» είπε ο Σόιμπλε. «Όλοι ξέρουν ότι τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν μπορούν να αναζητηθούν έξω από αυτή» πρόσθεσε.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε έγιναν ενώπιον φοιτητών του Ινστιτούτου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (EUI) στη Φλωρεντία. Ο κ. Σόιμπλε εξοργίστηκε όταν οι φοιτητές φόρεσαν μάσκες χοίρων, μια αναφορά στα λεγόμενα PIGS (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία) που θεωρούνταν από τους επενδυτές ως οι πιο ευάλωτες στην αρχή της κρίσης στη ζώνη του ευρώ.

«Δεν μου αρέσει η λέξη 'PIGS', επειδή μπορεί να σχετιστεί με δυσάρεστα πράγματα. Ποιοι είναι οι 'PIGS'; Δεν μου αρέσει αυτό», είπε στους φοιτητές που σφύριζαν και αποδοκίμαζαν.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]