Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πράκτορας που γύρισε από τις ΗΠΑ, θέλει εκλογές μέχρι να... χάσει ο Πούτιν

Διέλυσε την Σοβιετική Ένωση και την παρέδωσε στον μέθυσο Γιέλτσιν. Στη συνέχεια έφυγε στις ΗΠΑ για διαλέξεις με πολύ καλές αποδοχές, ενώ μετά "χάθηκε" στην επιχειρηματικότητα... Τάδε έφη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος έρχεται να επιβεβαιώσει πως "ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος"...

Η περίπτωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ θα μνημονεύεται από τον ιστορικό του μέλλοντος ως ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα προς αποφυγή, για το πώς μπορεί ένας σημαντικός ηγέτης, με το όποιο προσωπικό πολιτικό απόθεμα εμπιστοσύνης κουβαλά, να καταλήξει περίπου δακτυλοδεικτούμενος.

Ο τελευταίος Σοβιετικός ηγέτης, ή μάλλον εκείνος στα χέρια του οποίου κατέρρευσε μετά από αντοχή δεκαετιών το αντίπαλο δέος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μια κούρσα διαρκούς αμφισβήτησης και καταγγελίας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με πλέον πρόσφατο αλλά εξόχως αποκαλυπτικό παράδειγμα τις δηλώσεις στις οποίες προχώρησε χθες, με αφορμή τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία και παρατυπίες στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Ρωσία την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, οι εκλογές θα πρέπει να επαναληφθούν, επειδή δεν ήταν «έντιμες». Δηλαδή, ένας πολιτικός ηγέτης με τη δική του συσσωρευμένη εμπειρία, θεωρεί ότι η νοθεία ήταν τόσο μεγάλη και εκτεταμένη, ώστε το ποσοστό του Βλαντιμίρ Πούτιν να φτάσει στο 64%.

Προφανώς ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ συνεχίζει να αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους οι συμπατριώτες του εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον ηγέτη στον οποίο αναφέρεται η Δύση με τον μειωτικό χαρακτηρισμό «πρώην πράκτορας της KGB».

Είναι οι ίδιοι λόγοι, για τους οποίους η σύγχρονη Ρωσία δεν ανέχεται μαθήματα από έναν πρώην ηγέτη που εξαργύρωσε την υπογραφή του κάτω από την απόφαση διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, με ένα… Νόμπελ Ειρήνης, από τη Δύση φυσικά. Και με παχυλά συμβόλαια για διαφημιστικά, από μεγάλες εταιρείες. Επίσης της Δύσης.

Το πιθανότερο είναι ότι στη δική του οπτική θεώρηση των πραγμάτων και της Δημοκρατίας, στη Ρωσία θα έπρεπε να διεξάγονται διαρκώς εκλογές, μέχρι… να χάσει ο Πούτιν.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κάθε χώρα έχει τον πασόκο της

    Πούσαι γαπάκο παρεούλα θάμαστε στην κόλαση αγορίνα μου εσύ με τέτοιο βιογραφικό πούχεις θα κονομήσεις και έξτρα υπηρεσίες δεν θέλω να μου στεναχωριέσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρε, ασε τον Βλαδημηρο και τρεχα να πας την παραγγελια, εκεινα τα τσιζμπουργκερ, τις μεταλλαγμενες "πατατες" και τις πορδο-κολες!
    Μη χαζευεις μιχαλακη, τρεχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πίστευαν κάποτε οι ΗΠΑ-ΕΕ ότι αν έπεφτε η Σοβιετική Ενωση, τότε αυτοί θα αλώνιζαν ελεύθερα, χωρίς κανένα εμπόδιο σε όλο τον κόσμο, θα κατάκλεβαν τη χώρα και θα τη διαμέλιζαν, όπως έκαναν με τη Γιουγκοσλαβία. Γι΄ αυτό την έριξαν, τους ενοχλούσε. Δε φανταζόταν όμως με τίποτα ότι και πάλι η Ρωσία θα παρέμενε γι΄αυτούς απροσπέλαστο κάστρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]