Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

W. Engdahl: "To "ναι" της Γερμανίας στο "πακέτο διάσωσης" είναι σχέδιο που θα οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη"



Το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τελικά το δεύτερο πακέτο διάσωσης, ύψους 130 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα. Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του RT News, ο πολιτικός αναλυτής William Engdahl δήλωσε ότι πιστεύει πως το πακέτο αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Γερμανίας, που σκοπό έχει να αναγκάσει "τον πιο αδύναμο κρίκο" της ΕΕ να βγει από την ευρωζώνη.

O Engdahl δήλωσε στο αποψινό δελτίο του RT Νews:


"Οι όροι που επέβαλε, ή μάλλον οι όροι στους οποίους επέμεινε η Γερμανία, προκειμένου να εγκρίνει το δεύτερο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα είναι τόσο αυστηροί, που είναι προφανές ότι είναι προσχεδιασμένοι ώστε να αναγκαστεί η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη".

"
Θυμίζουν, κατά ένα ανατριχιαστικό τρόπο, τους όρους που επέβαλαν στην ίδια τη Γερμανία κάποτε η Βρετανία και η Γαλλία, ως νικητές του Α' Παγκοσμιου Πολέμου, βυθίζοντάς την σε οικονομική ύφεση, πράγμα που έδωσε την ευκαιρία στο κόμμα του Hitler να αναρριχηθεί στην εξουσία".

Το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το σχέδιο διάσωσης με 496 ψήφους υπέρ, 90 κατά και πέντε αποχές. Η απόφαση αυτή έδωσε το πράσινο φως για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το μερίδιο του νέου πακέτου που θα αναλογεί στη Γερμανία, και το οποίο καλείται να καταβάλει "από τη τσέπη της". Αναμένεται ότι το ΔΝΤ θα κάνει επίσης μια σημαντική συμβολή.

Η ιδέα της "διάσωσης" της Ελλάδας δεν υπήρξε ποτέ δημοφιλής στη Γερμανία. Πριν από την ψηφοφορία, η καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε στους βουλευτές ότι, αν και κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί 100 % ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα βοηθήσει πραγματικά την Ελλάδα, θα ήταν "ανεύθυνο" να εγκαταλειφθεί η χώρα και να οδηγηθεί σε πτώχευση σε αυτή τη φάση.

Ο Engdahl επισήμανε ότι η δημοτικότητα της Merkel έχει ανέβει ακριβώς επειδή έχει περάσει στο γερμανικό κοινό μια εικόνα, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνησή της ήταν "ανένδοτη" προς τους Έλληνες, και επεδίωκε δήθεν να τους τιμωρήσει για τις σπατάλες και την κακοδιαχείρισή τους επί δεκαετίες.


"Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή είναι η τελευταία ζαριά, αν θέλετε. Δεν νομίζω ότι πρόκειται να υπάρξει νέο πακέτο βοήθειας. Μετά από αυτό τον τελευταίο γύρο, νομίζω ότι η ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη είναι δεδομένη. Κάποια στιγμή στους επόμενους μήνες, ίσως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ίσως αργότερα, το φθινόπωρο, η Ελλάδα αναμένεται να αποχωρήσει από την ευρωζώνη".

Ο Engdahl πιστεύει ότι θα ήταν "παράλογο" να φανταστεί κανείς ότι η Ελλάδα πρόκειται να παραμείνει στην ευρωζώνη:


"Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε αυτή τη φάση δεν θα αποτελούσε δραματικό γεγονός για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, επειδή έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους. Και είναι γεγονός ότι, αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, οι υπόλοιπες χώρες της νομισματικής ένωσης θα είναι κάπως πιο σταθερές από ό, τι είναι τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται εντός".

"Tην Ελλάδα, αντίθετα, η παραμονή της στην ευρωζώνη θα την οδηγήσει σε καταστροφή, καθώς είναι φύσει αδύνατον να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν επιβάλει το ΔΝΤ και η ΕΕ, ώστε να της παραδώσουν το νέο πακέτο διάσωσης".

Τέλος, ο γνωστός πολιτικός αναλυτής υπογράμμισε:


"Οι περικοπές λιτότητας για τους δημόσιους και άλλους υπαλλήλους, οι απολύσεις, οι περικοπές των συντάξεων δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να συντείνουν στην μείωση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, ο οποίος μέσα στο 2011 έπεσε στο - 7%. Με τους όρους του δεύτερου μνημονίου, θα πέσει ακόμη πιο κάτω, σε αρνητικά διψήφια νούμερα. Η ελληνική οικονομία απλά δεν είναι βιώσιμη".





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Περσινα ξυνα σταφυλια .
    Ο κοσμος τοχει τουμπανο και αυτοι κρυφο καμαρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πως να μας το πει η Γερμανία πως η πολιτική τάξη της Ελλάδος είναι τελείως μα τελείως διεφθαρμένη;

    Τι άλλο πρέπει να κάνουν πιά οι Γερμανοί γιά να τις πάμε όλες και όλους στου Γουδή;

    Τι άλλο πρέπει να κάνουν οι Γερμανοί γιά να στήσουμε λαοδικεία στην Ελλάδα;

    Μα ως πότε Ελλάδα θα κοιμάσαι; Ξύπνα επιτέλους πριν είναι πλέον πάρα πολύ αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλληνες! οι κατακτητές ζητούν την ψήφο μας ώστε μετά να μας σφάξουν ανηλεώς. Ζητούν την ψήφο μας για να μας κάψουν ζωντανούς στην πυρά. Μην υπογράψετε την θανατική μας καταδίκη.

    Έλληνες! οι Πρόγονοι δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ αν αποδώσουμε τιμές στους σφαγείς των Προγόνων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άν βγούμε από την ευρωζώνη, όμως, τα μέτρα που επέβαλλαν οι Γερμανοί και ψήφισαν οι ελληνοκαφρικανοί θα συνεχίσουν να ισχύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί να συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα; Στην πραγματικότητα καμία Γερμανία δεν επιθυμεί να βγούμε ούτε την συμφέρει. Από τη στιγμή που δεν πουλάει πλέον τα ακριβά της προϊόντα στην παγκόσμια αγορά, βγάζει χρήματα μόνο από την τοκογλυφία για να ζήσει. Τον μόνο που συμφέρει η έξοδος από ΕΕ είναι οι κοκοβιοί καναπεδάτοι (καταλάβατε ποιοι) οι οποίοι, εφόσον δεν μεταναστεύσουν ή δεν αυτοκτονήσουν από την πίεση που υφίστανται, πρόκειται να ξαναβγάλουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε γιατι τωρα εχεις λευτα στα πηραν σε ρηπη οφθαλμου και με την δραχμη τι θα γηνη εκει μπορη να εχεις κανα φραγγο σιγα μην θελουν να φυγουμε και δεν το βλεπετε πως η δηλωμενη ο γιουνκερ πρεπει να ψηφησετε μπατσοκ η νεα χρεοκοπια κομανεντσι για να ειμαστε σηγουρη οτι το συστημα δεν θα καταρευσει στην ελλλαδα ρε κουνια που τους κουναγε μπαρουτι ρε που θα στηρηξω τους μπασταρδοπουλους αυτους φωτια και τσεκουρι ξυπνησαμε με τιποτα δεν τους περναει τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]