Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρούγκμαν: «Εξαντλούνται οι επιλογές της Ελλάδας»


Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην έχει άλλη επιλογή από την έξοδο από την ευρωζώνη προειδοποιεί ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μιλώντας χθες στο περιθώριο ενός συνεδρίου που φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιιο της Λισαβόνας.

«Εάν διοικούσα μία χώρα της περιφέρειας θα έλεγα ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή» αναφέρει ο κ. Κρούγκμαν, χαρακτηρίζοντας τις επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης «εξαιρετικά διαλυτικές».

Ο Πολ Κρούγκμαν παρατήρησε στο blog του στους New York Times ότι η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε ένα πρόγραμμα λιτότητας που θα επιδεινώνει εσαεί το πρόβλημα του χρέους και μία χρεοκοπία που δεν είναι εφικτή μέχρις ότου η χώρα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα (δηλαδή πλεόνασμα στον προϋπολογισμό χωρίς να συνυπολογίζονται οι τόκοι του χρέους). Αυτό όμως, δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το 2013.

Ο κ. Κρούγκμαν διαχώρισε ωστόσο, την θέση της Πορτογαλίας η οποία υποστήριξε ότι δεν βρίσκεται σε ίδια θέση με την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, «δύσκολα πιστεύει κανείς ότι η Πορτογαλία θα επιστρέψει στις αγορές το 2013» .

«Τι θα έχει συμβεί μέσα στους επόμενους 19 μήνες; Τα βασικά γεγονότα που σίγουρα θα συμβούν είναι η ύφεση στην Ευρώπη και η πλήρης και μη μεταμφιεσμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, ίσως ακόμη και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Τίποτα από αυτά δεν θα κάνει την κατάσταση καλύτερη για την Πορτογαλία» κατέληξε.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ DEFAULT(ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΎΞΕΙ ΤΗΝ ΑΟΖ(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ). ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]