Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπουτσής, η κατάντια της μεταπολίτευσης


  • Το σύμβολο της χρεοκοπημένης Μεταπολίτευσης που παραμένει ατιμώρητο

Από περιέργεια αναζήτησα το βιογραφικό του Χρήστου Παπουτσή. Γεννήθηκε λέει το 1953 στη Λάρισα, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 1978 μέχρι το 1980 ήταν Πρόεδρος της ΕΦΦΕ. Δηλαδή, ήταν αυτό που λέμε ….αιώνιος φοιτητής! Δεν λέει πότε πήρε πτυχίο, αλλά το 1984 διορίστηκε Ευρωβουλευτής! Δηλαδή στα 31! Επαναδιορίστηκε το 1989 και το 1994! Το 1995 διορίστηκε Επίτροπος στην Κομισιόν , όπου και παρέμεινε μέχρι το 1999!

Από το 2000 εκλέγεται Βουλευτής στην Α Αθηνών.

Διετέλεσε, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση Σημίτη. Δείτε τι αναφέρει για το έργο του:

« Προώθησε μεταξύ άλλων:

- Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του κύρους της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, με πρωτοβουλίες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την αναγνώριση της αξίας των Ελλήνων ναυτικών

- Το δίκτυο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για τη διαρκή σύνδεση όλων των νησιών

- Τη διαμόρφωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκροτημένης πολιτικής για την ανάπτυξη των λιμένων της χώρας

- Τον εκσυγχρονισμό και την ουσιαστική αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος.»

Όχι, το Express Samina, δεν το αναφέρει στο Βιογραφικό του!

Όμως, ο κ. Χρήστος ήξερε να επιβιώνει! Διαβάζω πάλι από το βιογραφικό του:

«Ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων και της Δημοτικής Παράταξης «Όμορφη Πόλη» (2002-2006), με δυναμικές παρεμβάσεις, ταυτίστηκε με το αίτημα των Αθηναίων για ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα!!!»

Το 2009 τοποθετήθηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Αν θυμάσθε ήταν αυτός που …επέπληττε τους… κηπουρούς του Γιώργου γιατί δεν εφάρμοζαν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ! Αυτό, με τα “λεφτά υπάρχουν”, ντε!

Από τότε που διορίστηκε υπουργός… Προστασίας του Πολίτη, η Αστυνομία σε κάθε ευκαιρία… ξυλοφορτώνει τους διαδηλωτές (στο "ενεργητικό" της θητείας του υπάρχουν και νεκροί Έλληνες διαδηλωτές...). Πριν 15 μέρες το ιστορικό κέντρο της Αθήνας παραδόθηκε στις φωτιές. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτηση του.

Ο κ. Χρήστος δεν καταλάβαινε τίποτα!

Την περασμένη εβδομάδα, χρειάστηκε η παρέμβαση του Αρχηγού της Ν.Δ. για να σταματήσει τις κρίσεις που ετοίμαζε για την απόλυτο έλεγχο της Αστυνομίας.

Την Κυριακή βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο μετρό.

Θα περίμενε κανένας, ο υπουργός θα παρέμεινε στη θέση του για να διαλευκάνει τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Όμως ο Παπουτσής, βρήκε την ευκαιρία, με πρόσχημα τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, να… πηδήξει απ’ το καράβι!

Ο κ. Παπουτσής συμβολίζει την κατάντια της μεταπολίτευσης. Πως «αιώνιοι φοιτητές» με μόνο διαβατήριο την κομματική ταυτότητα εκτοξεύτηκαν σε υψηλά αξιώματα.

Πως, όλα αυτά τα χρόνια, το κύριο μέλημά τους ήταν οι κομματικές ίντριγκες και η πιστή αφοσίωση στον κομματικό φανατισμό.

Αυτός ο Παπουτσής, θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για να το επαναφέρει στις παλιές του…ρίζες. Δηλαδή, τριάντα χρόνια πίσω..

Το περίεργο δεν είναι τι θέλει ο Παπουτσής, αλλά υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν.

Εκτός και είναι ακόμα μια προσπάθεια του συστήματος ΓΑΠ για να κάψει τον Βενιζέλο….

Αδέξιος Δεξιός

Σχόλιο ιστολογίου: Δεν πρέπει να παραμερισθεί και ο ρόλος του ως πολιτικού προϊσταμένου, στην ΕΥΠ, την οποία κατόρθωσε να κομματικοποιήσει σε τέτοιο βαθμό, καταστώντας την ουσιαστικά άχρηστη και όργανο του ΠΑΣΟΚ (ή -κατ' άλλους- του γ.γ. του ΠΑΣΟΚ). Ένα τίποτε, με μπόλικο καθόλου, που όμως μέσω ενός χειροφιλήματος (στην Μιμή του Ανδρέα) κατόρθωσε να ζήσει το δικό του όνειρο.
O Παπουτσής αποτελεί την προσωποποίηση του ΠΑΣΟΚισμού, στο μεγαλείο της.
Για την προσφορά του στην Πατρίδα από τότε που θυμάται τον εαυτό του διορίζεται κάπου. Παιδί του κομματικού σωλήνα, όχι κάτι πολύ χειρότερο απο τον μέχρι τώρα πρόεδρό του, γιατί μην ξεχνάμε το ίδιο ανεπάγγελτος είναι και ο ΓΑΠ… Ο Γιώργος φεύγει, ο Παπουτσής... έρχεται! Κρατηθείτε, θα υπάρξουν σοβαρές αναταράξεις.
Οι κακές γλώσσες λένε πως βρίσκεται στην μεταβατική περίοδο για να ζήσει και τον... εφιάλτη του.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. απο αιωνιος φοιτητης αιωνιατου η μνημη στν πολητικη ρε το γομαρι ονηρεβετε αρχηγια σιγα το κανη για να ξαναβγει βουλευτης οταν λεο εγω ειναι ολοι τους ερωτευμενοι με την χουντα του 67 κατι ξερω τουλαχιστον αυτοι οικονομηκα στηριξαν τον ελληνα τουτοι καταστεψαν των ελληνα παπουτσης απο το ονομα να παει να φτιαξει παπουτσα τα ονοματα καμια φορα εκδηλονουν τι πρεπει να επαγγελοτε αυτοι που τα εχουν σαμαρας πχ για σαμαρια εκει πρεπει να τους στηλουμε φασηστας ειναι ρε και το παπουτσι οχι θα σου εγραφε εσενα για το σαμηνα αυτος ειναι μπασταρδος οληκης εχει πτυχιο καταρχην για να γραψει στο βιογραφικο σιγα μην εχει γιατι απο αυτους τους πρωτους του μπατσοκ ειχε κανενας πτυχιο κοματικα καρτελακια εχουν ολοι τους σφαξημο στο γονατο θελουν οι μπασταρδοι καλο αθρο μιας πραγματικοτητας που μας κυβερνα και εμεις τους ανεχομαστε και θα τρεξουν οι χοχολοι να ψυφησουν και θα τους πληρωσουν και η ζωη τραβα την ανηφορα παλι με παπουτση και ενσημο ειδες πουθενα οχι ρε για ψαχτε πισω μηπως απο το σοιτου ηταν κανενας γερμανοτσολιας κατι θα υπαρχει δεν μπορη αδουλευτος ολο σε θεσεις κληδια και με τον καρχιμακη κατι ειναι ρε η γυναικες τους τι εειναι απο που κρατανε κατι τρεχει εκει κοβω το κεφαλημου θα πιασει φωτια ο κολος του τουρκογλου εαν δεν βγει οη γουρουνα και χασει απο τα παπουτσια ρε γελιο που θα πεσει ο τζεφρι πουλησε την ελλαδα δε θα πουλησει την γουρουνα παιζει αυτο πολη ολες οι μαγαρες μαζι για κοματικες μπιζνες για οτι εμεινε απο αυτη την χωρα εχει φαει ακομα ε φαγανουληδες θα σας τακτοποιησουμε κοντος ψαλμος αλημονοσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λιγα λογια για τους αιωνιους φοιτητες.
    δεν ενοχλουμε κανεναν.
    αντιθετα καποιους τους ενοχλουσε η υπαρξη μας στους καταλογους...
    παπουτσης η καταντια της μεταπολιτευσης.κι αυτο λαθος!
    η μεταπολιτευση ειναι η καταντια .
    ολοι ειναι για το εκτελεστικο....
    αποσπασμα σκεψεων αιωνιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παραδοξο ειναι οτι υπαρχουν μερικοι μαλακες ακομα που θα ψηφισουν εναν αμορφωτο και φασιστα .
    Μηπως τελικα ο εχθρος μας ειναι τα γιδοπροβατα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Αθήνα τι έγινε στα πρόσφατα επεισόδια;

    Είχαμε τυχαίες καταστροφές φωτεινών σηματοδοτών ή είχαμε γενική καταστροφή τους στους χώρους όπου διεξήχθησαν τα επεισόδια;
    Ας κάνει την καταγραφή η αστυνομία και ας δημοσιοποιήσει την έκθεσή της.

    Αν κάποιοι "σάρωσαν" τα φανάρια, έχουμε την ακράδαντη απόδειξη ότι στην Αθήνα διεξήχθη αντάρτικο πόλεως.

    Αν τα φανάρια, τα οποία καταστράφηκαν, ήταν λίγα και η καταστροφή έγινε με τυχαία κριτήρια, τότε είχαμε απλά μια βίαιη εξέγερση όχλου.
    -----------------------------------
    http://www.youtube.com/watch?v=v6gPKbtvEHE&feature=youtu.be

    fnous-ΕΑΜ β' - Δεκεμβριανά 2008. ( 2 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε ο λαοσ εχει χιουμορ! εβγαλε το γαπ πρωθυπουργο για να γελασουμε αλλα με τον παπουτση κλαιμε και οχι απο τα δακρυγωνα α;υτοσ αν υπηρχε λεω αν υπηρχε σοβαροσ λαοσ θα τον ειχε γδαρει ζωντανο ειναι ο χειρωτεροσ ολων γλειωδησ και βρωμεροσ θελλει ξεσκησμα ο σηχαμενοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]