Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένοπλοι δολοφόνησαν υψηλόβαθμο στέλεχος των Ε.Δ. της Συρίας


Συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και ισραηλινή εφημερίδα Ynet

11 Φεβρουαρίου 2012

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας ανακοίνωσε ότι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν δολοφονήσει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων στην πρωτεύουσα της χώρας, Δαμασκό.

Πρόκειται για την πρώτη δολοφονική ενέργεια εναντίον αξιωματικού των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας από την έναρξη των εξεγέρσεων εναντίον του καθεστώντος Assad τον Μάρτιο του 2011.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του ταξίαρχου Issa al-Khouli το πρωί του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου, καθώς ο τελευταίος αναχωρούσε από την κατοικία του στο προάστιο Rukn-Eddine της Δαμασκού. Ο 44χρονος Al-Khouli ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, γιατρός και διευθυντής του στρατιωτικού νοσοκομείου Ηamish στη συριακή πρωτεύουσα.

Το δολοφονικό χτύπημα είναι ένδειξη του γεγονότος ότι η βία στη Συρία αρχίζει να εξαπλώνεται στην στενά ελεγχόμενη πρωτεύουσα, όπου μέχρι στιγμής επικρατεί σχετική ηρεμία σε σύγκριση με άλλες συριακές πόλεις. Ωστόσο, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, το τελευταίο διάστημα έχουν δολοφονηθεί διάφοροι Σύριοι πολίτες υψηλού μορφωτικού επιπέδου και κύρους από μέλη τρομοκρατικών ομάδων. Το δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει εννέα τέτοιες περιπτώσεις, κατονομάζοντας τα θύματα.

Oι δυνάμεις του συριακού στρατού οργανώνονται και εξαπολύουν επιθέσεις σε περιοχές της πόλης Homs, οι οποίες τελούν υπό κατάληψη από μισθοφόρους αντάρτες του αντικαθεστωτικού μετώπου.

Ο ανταποκριτής του συριακού πρακτορείου στην Homs ανέφερε σε σημερινό ρεπορτάζ ότι ο συριακός στρατός συγκούστηκε με ένοπλες ομάδες ανταρτών στην περιοχή Baba Amr, όπου υπήρξαν νεκροί και τραυματίες ανάμεσα στις ένοπλες ομάδες μισθοφόρων. Σε κάποιες περιπτώσεις ένοπλοι αντάρτες παραδόθηκαν στις δυνάμεις του πεζικού της Συρίας και σε άλλες έγιναν συλλήψεις ανταρτών και κατασχέσεις όπλων.

Στο διπλωματικό στρατόπεδο, σύμφωνα με τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης, γίνονται εκκλήσεις στον ΟΗΕ προκειμένου να εισακουστεί ένα σχέδιο του προσκείμενου στους Δυτικούς Αραβικού Συνδέσμου, το οποίο "έχει ως στόχο τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία".




Τα όπλα και πυρομαχικά που κατασχέθηκαν στην Homs, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SANA



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]