Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η απογείωση της κομματοκρατίας πάει να συντρίψει τη Δημοκρατία και την κοινωνία


  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Για να τεκμηριωθεί η άποψη ότι η κομματοκρατία είναι το “βαθύ κράτος” της Ελλάδας, αυτό που λειτουργεί υποχθόνια και έχει οδηγήσει στο έγκλημα διαρκείας της κοινωνικής φτώχειας και της κρατικής πτώχευσης, δόθηκε σ' αυτήν ο ορισμός ότι, “ ως κομματοκρατία ορίζεται η πολιτική νοοτροπία και συμπεριφορά, η οποία προτάσσει πάντοτε το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος και αποτελεί την “κρατούσα άποψη” στην καθημερινή πολιτική πρακτική”.

Αυτές οι λίγες λέξεις αυτού του ορισμού, περικλείουν και περιγράφουν πολύ συμπυκνωμένα, όλο το μέγεθος και την αιτία της καταστροφής, (που μπορεί να αναπτυχθούν σε τόμους) στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα και ήδη ζούμε σήμερα, 12 Φλεβάρη 2012, που είναι μία ιστορική και σημαδιακή μέρα.

Το πολιτικό προσωπικό της κομματοκρατίας, η αποκαλούμενη και “Βουλή των Ελλήνων”, κόντρα στη βούληση των Ελλήνων, (σε 80% εμφανίζεται η αντίθεσή της στις τελευταίες δημοσκοπήσεις) ετοιμάζεται, σήμερα, μετά την παράδοση του ζωτικού/στρατηγικού χώρου της Εθνικής Οικονομίας, (στην οποία έχει ήδη προβεί), να παραδώσει στους δανειστές της κομματοκρατίας, τρία ακόμη τινά, εξαιρετικής βαρύτητας, για τη μελλοντική βύθιση της κοινωνίας μας στο άπατο πηγάδι της φτώχειας:

• ένα πλήρως εξανδραποδισμένο εργατικό δυναμικό (από εξειδικευμένους επιστήμονες έως χειρώνακτες), θεσμικά απροστάτευτο από κάθε επιθυμία των (μελλοντικών του) αφεντικών
• μία κοινωνία επαιτών, που θα φοβάται να σηκώσει το κεφάλι της στον αφέντη/επενδυτή που θα κυβερνά και πολιτικά τη χώρα (όπως ήδη το κάνει)
• τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, δηλαδή τη μόνη διέξοδο, βάση και ελπίδα της μελλοντικής οικονομικής ανόρθωσης της γονατισμένης σήμερα κοινωνίας.

Αναφέρομαι δε σε “δανειστές της κομματοκρατίας” (και όχι της χώρας), καθώς τα δάνεια που συνιστούν το Δημόσιο Χρέος που μας έχει πλακώσει, πάρθηκαν (καθ' όλη τη διάρκεια της “μεταπολίτευσης”) για ένα μόνο σκοπό: για να διατηρούν το κόμμα στην εξουσία ή για να το κάνουν ικανό να την διακδικήσει και να την επανακτήσει.

Από αυτά (τά δάνεια) ούτε ένα Ευρώ δεν πήγε για κάποιο έργο οικονομικής υποδομής και ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας. Μάλιστα και από τα τεράστια “πακέτα Ντελόρ” που εισέρρευσαν (αχρεωστήτως) στη χώρα, με σκοπό την Ανάπτυξη της Οικονομίας της, (τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο (κατ' επίφαση αποκαλούμενο) “Δημόσιο Χρέος” μας), μεγάλο μέρος τους “φαγώθηκε” στα άπατα κομματικά “πιθάρια των Δαναίδων” για να χορτάσουν αχόρταγα στομάχια και στόματα εκμαυλιζόντων και εκμαυλιζομένων, δωροδοκούντων και δωροδοκουμένων.

Αυτό, λοιπόν, το κατοικοεδρεύον σε αυτά τα άπατα κομματικά “πιθάρια των Δαναίδων” πολιτικό προσωπικό τής (γνωστής σε όλους μας) οικογενειοκρατούμενης Ολιγαρχίας που κυβερνά τη χώρα, σφετεριζόμενη τη Δημοκρατία, ετοιμάζεται να υπογράψει την παράδοση των απαράδοτων.

Δεν το κάνει για να σωθεί η Χώρα, όπως διατυμπανίζει. Υπογράφει (με πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας) την παράδοση του παρόντος και του μέλλοντος τής Ελληνικής κοινωνίας, για να παρατείνει για λίγο ακόμη τη ζωή αυτής της χαμερπούς Ολιγαρχίας, που είναι αμετακλήτως καταδικασμένη, εξ αιτίας του μεγέθους του εγκλήματος που διέπραξε, εις βάρος του λαού.

Ο ιατρός Βουλευτής κ. Κρεμαστινός, το διατύπωσε πολύ παραστατικά, όταν είπε, χθές: “Όταν ένας άρρωστος, που είναι καταδικασμένος να πεθάνει και υπάρχει τρόπος να ζήσει ακόμη ένα χρόνο, θα προτιμήσει να πεθάνει αμέσως”;

Το ότι, με την υπογραφή αυτή, δεν σώζεται η χώρα από την πτώχευσή της, αλλά το μόνο που σώζεται είναι οι σημερινοί δανειστές της που είναι τα αυριανά αφεντικά της, το λένε όλοι οι έγκυροι (μη μισθοδοτούμενοι από την “Διεθνή του Χρήματος”) οικονομολόγοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι.

Αυτοί, λοιπόν, οι συντελεστές και συνένοχοι του τεράστιου εγκλήματος της πτώχευσής μας, για να σώσουν το κομματικό τομάρι τους για λίγο ακόμη, δεν διστάζουν να υιοθετήσουν αυτά που μέχρι χθες καταδίκαζαν.

Δεν διστάζουν να καταδικάσουν αυτά που μέχρι χθες υπερασπιζόντουσαν σθεναρά, με την ίδια πειστικότητα που σήμερα τα καταδικάζουν.

Για να σώσουν το κομματικό τομάρι τους για λίγο ακόμη, δεν διστάζουν να καταδικάσουν όλη την Ελληνική κοινωνία στην απώλεια κάθε αξιοπρέπειας και ελπίδας ανόρθωσής της για τα επόμενα 50-60 χρόνια!!!

Η κομματοκρατία στο απώγειό της, σε όλο το “μεγαλείο” της εγκληματικής ασχήμιας της!!!

Αυτό δεν μπορεί να τους επιτραπεί να το κάνουν!!!
Ως εδώ και μη παρ' έκει !!!
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ !!!

Αυτό το απαγορευτικό θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν, σήμερα, από την πλατεία Συντάγματος, δύο ήρωες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, οι έφηβοι εραστές της Λευτεριάς και της Δημοκρατίας, ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Η (παντού και πάντα) φλογισμένη με τη φωτιά της Ελλάδας ψυχή τους, θα πυρώσει το φως της Αλήθειας για να κάψει τα ψέματα, πίσω από τα οποία κρύβεται η προδοτική και μισητή άρχουσα Ολιγαρχία.

Η τύχη μας είναι στο χέρι μας, μέσα από τα δικά τους χέρια. Κρατήστε τα δυνατά.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το παρακάτω σατυρικό ποίημα του Κ΄Διαμαντή τα λέει όλα με έμμετρο τρόπο

    ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ
    άτιμα, πολιτικά λαμόγια
    που συχνάζουν σε κατώγια
    μπούφοι, όρνια και χαζοί
    μας χρεώσαν στους ναζί
    τώρα η χώρα ζει δε ζει




    ο Γιωργάκης μ’ ένα ντου
    έφερε το Δου Νου Τού
    τραπεζίτες διατάζουν
    φόρους μάστιγες μας βάζουν
    σπίτια και μισθούς αρπάζουν

    λάμιες , κάργιες στη βουλή
    πάγια έχουν εντολή
    που τροϊκανοί τη δίνουν
    έναν- έναν να μας «γδύνουν»
    ρέστοι οι Έλληνες να μείνουν


    βδέλλες στην πολιτική
    με τροτέζας ηθική
    αφαιμάζουν μανιασμένα
    του λαού τα κεκτημένα
    που με αίμα είναι φτιαγμένα

    κυβερνήτες σκέτα ψώνια
    μας δεσμεύουνε αιώνια
    νόμους χίμαιρες ψηφίζουν
    την Ελλάδα εγκλωβίζουν
    κόκαλα προγόνων τρίζουν

    της βουλή τα τρωκτικά
    γύπες και αρπακτικά
    «βούλιαξαν» πια την Πατρίδα
    που χει άγγιγμα του Μίδα
    μα δεν έχει Λεωνίδα

    του λαού εκπρόσωποι
    σαν τον Ιανό διπρόσωποι
    όσια, ιερά, μνημεία
    μπιρ - παρά στη Γερμανία
    πα να δώσουν, μάμα μία


    κόρακες πολιτικοί σαν πίσσα
    για ΑΟΖ «ποιούν τη νύσσα»
    για πετρέλαιο , εξορύξεις
    ούτε καν κάνουνε νύξεις
    κι ας υπάρχουνε ενδείξεις


    στης βουλής μας το μαντρί
    φίδια με φαρμακερό κεντρί
    κόλπο στήσαν τριαρχία
    που θα φέρει δυστυχία
    πείνα ,φτώχια, κακουχία

    στις πολιτικές μας πίστες
    Κολοτούμπες αριβίστες
    μας δουλεύουνε γαζί
    φούνταραν το μαγαζί
    λεν τα φάγαμε μαζί

    βρήκαν δανειστές δυνάστες
    που μας πάνε μετανάστες
    τα παιδιά μας ξεμακρύνουν
    και τη χώρα τους αφήνουν
    πιάτα στην Αμερική να πλύνουν

    με τις «Αγορές» τσιράκια
    τα εκάνατε πλακάκια
    και μας βάλατε ένα φέσι
    που μας έφτασε ως τη μέση
    έ ρε ξύλο που θα πέσει

    οι πολιτικές χλαπάτσες
    παν γυρεύοντας για μπάτσες
    Έλληνα αν τους αφήσεις
    και στον καναπέ καθίσεις
    σε σταυρό θα μαρτυρήσεις

    κάλπη έβγαλες τσογλάνια
    που ναι κόλασης καζάνια
    μα εμείς είμαστε αλάνια
    και θα βγούμε στα μεϊντάνια
    με σπαθιά και γιαταγάνια

    βρώμα κόπρος του Αυγεία
    βλάπτει την πολιτική υγεία
    Ηρακλής πρέπει ν’ αρχίσει
    τους δοτούς να καθαρίσει
    τη βουλή να ξεβρομίσει

    ποίημα του Κώστα Διαμαντή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]