Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: "Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στρατιωτική επίθεση εναντίον Ιράν και Συρίας"


Ρώσος στρατηγός ε. α.: "Αυτή τη στιγμή η Ρωσία έχει αναλάβει την προάσπιση ολόκληρου του κόσμου ενάντια στον φασισμό".

Ανεξάρτητο αμερικανικό ιστολόγιο Ιnfowars
με πληροφορίες από την ιστοσελίδα The Blaze
και το πρακτορείο Reuters.

10 Φεβρουαρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο στρατηγός ε. α. Leonid Ivashov, πρώην μέλος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, εμφανίστηκε πρόσφατα στο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Russia Today, όπου δήλωσε ευθαρσώς ότι η Ρωσία "αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει την προάσπιση ολόκληρου του κόσμου ενάντια στον φασισμό" - όπου με τη λέξη "φασισμό" εννοούσε, φυσικά, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ - και ότι η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει χρήση των ενόπλων δυνάμεών της, αν χρειαστεί, για να υπερασπιστεί το Ιράν και τη Συρία από οποιουσδήποτε εισβολείς. Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι μια επίθεση εναντίον της Συρίας ή του Ιράν θα ισοδυναμούσε με έμμεση επίθεση κατά της Ρωσίας. Τέλος, παρομοίωσε τη σημερινή παρουσία των ΗΠΑ στη Λιβύη με την βίαιη εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία και αργότερα στη Ρωσία.

Το βίντεο δεν κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, μέχρι τη στιγμή που το Μiddle East Media Research Institute (MEMRI), γνωστό όχημα ισραηλινής προπαγάνδας, το οποίο διευθύνει ένας απόστρατος αξιωματικός της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, ανάρτησε το βίντεο στην ιστοσελίδα του. Το βίντεο ήταν ηχητικά επεξεργασμένο από τους Ισραηλινούς, ντουμπλαρισμένο στα Εβραϊκά και με αγγλικούς υπότιτλους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του MEMRI, το βίντεο μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το κανάλι Russia Today την 1η Φεβρουαρίου.

Η παρακάτω απομαγνητοφώνηση βασίζεται στα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ιvashov στο Russia Today, όπως αυτά ντουμπλαρίστηκαν από τους "άγρυπνους" Ισραηλινούς, που εργάζονται στην ιστοσελίδα του MEMRI:

Δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού Russia Today: Στρατηγέ, όλες αυτές οι προετοιμασίες και οι ευρέως φάσματος διπλωματικοί ελιγμοί, οι οποίοι πρόκειται σύντομα να διεξαχθούν από τη Ρωσία, θα μπορούσαν, κατά τη γνώμη σας, να ερμηνευθούν ως προετοιμασίες για πόλεμο, ή μάλλον, προετοιμασίες για ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν;
Leonid Ivashov, στρατηγός ε. α.: Τόσο οι διπλωματικοί αυτοί ελιγμοί, όσο και η εκπαίδευση μέσω στρατιωτικών ασκήσεων, θα αποδείξουν την ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει τις αμυντικές της δυνάμεις προκειμένου να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα και να ενισχύσει την πολιτική θέση της. Οι χειρισμοί αυτοί θα καταδείξουν το γεγονός ότι η Ρωσία αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν ή της Συρίας.
[…]

Υποθέτω ότι όσοι στη Δύση και στο Ισραήλ εκπονούν σχέδια για μια μεγάλη γεωπολιτικών συμφερόντων επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, κάνουν μια άμεση σύνδεση μεταξύ της κατάστασης στη Συρία και στο Ιράν. Πράγματι, οι δύο αυτές χώρες είναι σύμμαχοι. Και οι δύο θεωρούνται εγγυημένοι εταίροι της Ρωσίας. Το μόνο ζήτημα, επομένως, είναι ποιά από τις δύο αυτές χώρες θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν πρώτη, αποσταθεροποιώντας την: τη Συρία ή το Ιράν.
[...]
Μια επίθεση εναντίον της Συρίας ή του Ιράν ισοδυναμεί με μια έμμεση επίθεση εναντίον της Ρωσίας και των συμφερόντων της. Εάν οι Δυτικοί κατορθώσουν αυτό που επιχειρούν να κάνουν, η Ρωσία θα χάσει σημαντικές θέσεις και συμμάχους στον αραβικό κόσμο. Συνεπώς, η υπεράσπιση της Συρίας από τη Ρωσία είναι ταυτόσημη με την υπεράσπιση των δικών της συμφερόντων. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι με αυτό τον τρόπο, η Ρωσία υπερασπίζεται ολόκληρο τον κόσμο από τον φασισμό. Θα πρέπει όλοι να παραδεχθούμε ότι ο φασισμός είναι κάνει άλματα στον πλανήτη μας. Αυτά που έκαναν οι φασιστικές δυνάμεις στη Λιβύη είναι σχεδόν ταυτόσημα με όσα διέπραξαν ο Χίτλερ και τα στρατεύματά του κατά της Πολωνίας και στη συνέχεια κατά της Ρωσίας. Σήμερα, επομένως, η Ρωσία έχει αναλάβει την προάσπιση ολόκληρου του κόσμου ενάντια στον φασισμό".

Δεν είναι σαφές σε ποιές ακριβώς στρατιωτικές ασκήσεις αναφερόταν ο Ivashov κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, την περασμένη Δευτέρα η Ρωσία και η Ινδία άρχισαν προετοιμασίες για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, με την ονομασία INDRA-2012, που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2012.

Από το 2003 έως σήμερα, η Ινδία και η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει πέντε κοινές ασκήσεις με την ίδια ονομασία, με κοινή συμμετοχή δυνάμεων του στρατού και του ναυτικού τους.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική κυβέρνηση, με σημερινή της δήλωση, κατηγορεί τη Δύση ότι υποδαυλίζει μια πολεμική σύγκρουση στη Συρία, με το να στέλλει όπλα στους αντιπάλους του προέδρου Bashar al-Assad.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, δήλωσε: "Οι Δυτικές χώρες που υποκινούν τους αντιπάλους του συριακού καθεστώτος και τους εξωθούν σε βίαιες ενέργειες, καθώς και εκείνες που τους στέλλουν όπλα, τους συμβουλεύουν και τους καθοδηγούν, συμμετέχουν στη διαδικασία της υπόθαλψης της κρίσης στη Συρία, της οποίας ο λαός δοκιμάζεται εδώ και μήνες".








Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Russia "is defending the entire world from fascism" but its people is full of fascists.

    Probably by the word "fascism" he means US imperialism.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]