Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως ο π. Εφραίμ θα ήταν άριστος πρωθυπουργός;


Το ερώτημα του τίτλου είναι δυνατόν να ξενίζει ορισμένους (χριστιανούς και μη), όμως είναι αποτέλεσμα του σκεπτικού με το οποίο ο ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπεδίου Εφραίμ, οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Διαβάζουμε στο περίφημο πόρισμα της χαρισματικής δικαστικού λειτουργού πως λαμβάνει ιδιαιτέρως υπ' όψη της τόσο η ίδια όσο και το δικαστικό συμβούλιο την... ικανότητα ”επιτηδευμένης πειθούς σε πλήθος ετερόκλητων δημοσίων προσώπων”!

Τί θέλει να πει με αυτό το δικαστικό έγγραφο; Μήπως ότι ο Ηγούμενος Εφραίμ διαθέτει αυτή την εξαιρετική δύναμη επιτηδευμένης πειθούς ("πληθους ετερόκλητων δημοσίων προσώπων”, μεταξύ των οποίων υπουργοί, υφυπουργοί, εμπειρογνώμονες, δικαστές, νομικά συμβούλια κτλ. κτλ.) κι έτσι επηρεάζει σημαντικούς ανθρώπους;

Μα, αν αυτό συμπέρανε η ανακρίτρια (προφανώς με σπουδές και διδακτορικό στην ψυχολογία...!), τότε ο ηγούμενος Εφραίμ είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται η χώρα. Είναι ο άνθρωπος που πρέπει να στείλουμε στους δανειστές μας, στους τοκογλύφους, στην Ευρώπη και όπου δη, προκειμένου να τους πείσει πως είναι άδικοι με την Ελλάδα ή -στην καλύτερη για εμάς περίπτωση- να τους πείσει πως η Ελλάδα δεν τους χρωστάει ούτε σεντ...

Αφού, λοιπόν, έχουμε έναν τόσο χαρισματικό άνθρωπο, που πείθει τους ισχυρούς του πλανήτη (ακόμη και τον Πούτιν, αν υπολογίσουμε τις αντιδράσεις του Ρώσου ηγέτη, για την προφυλάκιση του Εφραίμ), τότε γιατί τον φυλακίζουμε; Με το σκεπτικό της ανακρίτριας, στερούμε από την Ελλάδα τις υπηρεσίες ενός χαρισματικού ανθρώπου...

Βέβαια, εάν ήταν όντως χαρισματικός (που δεν αμφιβάλουμε διόλου) τότε θα είχε πείσει και την ανακρίτρια - ψυχολόγο να μην τον προφυλακίσει. Εκτός και εάν η ανακρίτρια δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, λόγω άνωθεν πιέσεων ή λόγω πανίσχυρης μοναδικής προσωπικότητας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τελικά, μήπως η Δικαιοσύνη πρέπει να συμμαζέψει τα κομμάτια της ή να περάσει σε κάποια φάση αυτο-επιδιόρθωσής της, πριν γίνει (αν δεν έγινε ήδη...) ρεντίκολο των σκυλιών;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. διαβαστε την ιστορια του Ιωσηφ,του γιου του Ιακωβ..
    διαβαστε και χρονια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε!
    Καλή χρονιά!
    Φιλικά, να κάνω μία παρατήρηση:
    Τουλάχιστο εσύ ας τον αποκαλούσες π.Εφραίμ και να
    μην παρασύρεσαι από το συρμό!

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά Παναγιώτη. Εγώ τον αποκαλώ ηγούμενο Εφραίμ, λόγω της θέσης του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει Κωνσταντίνε, δεν αμφιβάλλω για τις προθέσεις σου. Αν μπορείς διόρθωσε και τον τίτλο.
    Εμείς θα τον αποκαλούμε π. Εφραίμ ή Γέροντα Εφραίμ ή Ηγούμενο Εφραίμ σε πείσμα των αλλοτριωμένων συμπολιτών μας.
    Είμαι σίγουρος ότι η περιπέτεια του γέροντος Εφραίμ θα συσπειρώσει τους ορθοδόξους όλου του κόσμου και θα γίνει μπούμεραγκ στους συρόμενους από το άρμα της Νέας Εποχής.
    Είμαι επίσης σίγουρος, ότι ο γέροντας Εφραίμ ζεί στιγμές που του δίνουν μεγάλη πνευματική αγαλλίαση και που δεν θα ήθελε σε καμμία περίπτωση να τις είχε χάσει.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EΠΙΣΚΕΠΤΗΡ​ΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ π.ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
    Προσήλθαμε στο επισκεπτήριο ώρα 07.00 σήμερα, όπου είδαμε πολύ κόσμο να περιμένει να δει διάφορους κρατουμένους.
    Οταν ρωτήσαμε για τον π.Εφραίμ, μας είπαν να περάσουμε δίπλα, όπου μας ενημέρωσαν κατευθείαν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ.
    Σε ερώτησή μας για το λόγο που δεν μπορούμε, μας είπαν ότι ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (!!!), και πως μόνο συγγενείς πρώτου βαθμού επιτρέπεται να μπουν χωρίς αυτή την άδεια.
    Δηλαδή, συγγενείς πρώτου βαθμού είναι πατέρας, μητέρα, τέκνα...
    Και αυτοί βέβαια θα έπρεπε να έρθουν 7 το πρωι, να γραφτούν στη λίστα κλπ.
    Σημειώστε πως ο φύλακας μας είπε αμέσως ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, πριν καν μας ρωτήσει αν πράγματι είμαστε συγγενείς πρώτου βαθμού.
    Είπαμε ευγενικά ότι έχουμε έρθει από μακρυά, αλλά ήταν ανένδοτοι : "Εχει έρθει πολύς κόσμος, δεν είναι δυνατό να μπουν όλοι να δουν τον ΚΥΡΙΟ Εφραίμ" ήταν η απάντηση.
    Από τον Αννα στον Καϊάφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή είναι η τύχη όλων όσων θα ήταν άριστοι πρωθυπουργοί σήμερα. Κανένας Έλληνας να μην ξεχάσει ότι συνέλαβαν τον ηγούμενο της μεγαλύτερης μονής του Αγίου Όρους ανήμερα παραμονής των Χριστουγέννων, λίγες εβδομάδες αφού επέστρεψε από το ταξίδι του στη Μόσχα. Επίσης κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει ότι απαγόρευσαν σε όσους ήθελαν να τον επισκεφθούν στον Κορυδαλλό να συνομιλήσουν μαζί του. Η ενοχή τους και η ανασφάλειά τους είναι τόσο έκδηλη που δεν χρειάζεται υψηλό δείκτη ευφυίας για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει. Τα μάτια μας δεκατέσσερα και μακριά από άλλες ειδήσεις που κυκλοφόρησαν τα παπαγαλάκια την ίδια ακριβώς μέρα της σύλληψής του και δεν έχουν πάψει έως σήμερα να μας τρώνε τα αυτιά με αυτές, για να αποσπάσουν το ενδιαφέρον μας για αυτό το ανήκουστο και απαράδεκτο γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]