Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΙ ΗΠΑ ανησυχούν για τις έρευνες της Αιγύπτου σχετικά με τις ΜΚΟ


Προφανώς δεν χρειάζεται πολύ φαντασία, για να καταλάβουμε πως κάτι "περίεργο" συμβαίνει με τον ρόλο και την δράση των ΜΚΟ στην Αίγυπτο. Ναι, στην Αίγυπτο, που έγινε άλλη μία "αραβική επανάσταση", στην Αίγυπτο που βρέθηκαν προ-εκπαιδευμένοι επανστάτες χάριν του Δεκεμβρίου του 2008 στην Αθήνα, στην Αίγυπτο όπου η διώρυγα του Σουέζ αποτελεί κομβικό άξονα στην γεωπολιτική σύνδεση μεταξύ Ανατολής και Δύσης και που όποιος την κατέχει (τυπικά ή άτυπα) χαρακτηρίζεται δίκαια ως ισχυρός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα εξέφρασε χθες "τη βαθιά του ανησυχία" στον στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουι, επικεφαλής του αιγυπτιακού Ανώτερου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο κυβερνά τη χώρα μετά την πτώση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, σχετικά με τις έρευνες που έγιναν την Πέμπτη από τις αιγυπτιακές αρχές στα γραφεία μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) στο Κάιρο, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Τζορτζ Λιτλ επισημαίνει ότι ο Πανέτα χαιρέτισε "την άμεση απόφαση" του στρατάρχη Ταντάουι να σταματήσει αυτές τις έρευνες και να διευκολύνει το έργο των ΜΚΟ στην Αίγυπτο.

"Έπειτα από δύο επιτυχημένους γύρους βουλευτικών εκλογών, ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η Αίγυπτος να συνεχίσει στο δρόμο της δημοκρατικής μετάβασης", επεσήμανε ο Λιτλ.

Ο Πανέτα "επανέλαβε τη σημασία των αμερικανοαιγυπτιακών σχέσεων σε θέματα ασφάλειας και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στη στρατηγική σχέση τους και είναι έτοιμες να συνεργαστούν με την Αίγυπτο καθώς συνεχίζει τη δημοκρατική της μετάβαση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει ότι η Αίγυπτος διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι θα σταματήσει τις έρευνες στα γραφεία των ΜΚΟ και ότι θα επιστρέψει το υλικό που κατέσχεσε την Πέμπτη.

Μήπως εμείς εδώ στην Ελλάδα πρέπει -επιτέλους- να πάρουμε το μήνυμα για το τι παίζεται με τις ΜΚΟ, οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους (όχι όλες) έχουν ως θέμα ύπαρξης, αλλά και δράσεις, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν άμεσα για το ποσοστό επικινδυνότητάς τους ως προς την Ελλάδα; Έχουν γίνει έρευνες από κρατικές υπηρεσίες και αν ναι, που βρίσκονται τα σχετικά πορίσματα; Μήπως, επειδή αυτές οι ΜΚΟ χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι -σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει- φέρονται ως αυτόχειρες, αφού χρηματοδοτούν από το υστέρημά τους δράσεις οι οποίες στρέφονται εναντίον τους;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σας παρακαλώ μην ενοχλειτε την CIA. Εφτιαξαν τις ΜΚΟ (μη κυβερνητικές με κυβερνητικά λεφτά) για τα ανθρωπινα διακαιωματα (εννοουν τα συμφεροντα της αλητο-ελιτ). Για καλο και για κακο, για τις βρωμοδουλειες εχουν και την Αλ-Καιντα. Για παραδειγμα, αυτή τη στιγμη, ο πρωην κρατουμενος του Γκουανταναμο Abdul Khakim BelHadj βρισκεται στα συνορα Τουρκιας-Συριας και οργανωνει τον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" Συριακό Στρατο. Για να ανθισει η Δημοκρατια στη Συρια, βεβαιως-βεβαιως.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]