Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεκέμβρης… παθών με 8+1 χαράτσια


Υπέρογκα ποσά θα κληθούν να καταβάλουν στo Δημόσιο έως το τέλος Δεκεμβρίου εκατομμύρια νοικοκυριά για να εξοφλήσουν «λογαριασμούς» έκτακτων εισφορών, τελών και φόρων και να «τακτοποιήσουν» αυθαίρετα και εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις παρελθόντων ετών. Τις επόμενες 29 ημέρες πολλοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως και 9 διαφορετικές φορολογικές ή άλλες επιβαρύνσεις!

Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του έτους εκατοντάδες χιλιάδες έως και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες θα πρέπει να εξοφλήσουν:

1 Τη δεύτερη, την τρίτη ή την τέταρτη δόση των οφειλών που αναγράφονται στα πολυεκκαθαριστικά σημειώματα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς επί των τεκμηρίων διαβίωσης του οικονομικού έτους 2011 για τα Ι.Χ. άνω των 1.929 κ.εκ., τα σκάφη άνω των 7 μέτρων και τις πισίνες.

2 Τη δεύτερη ή την τρίτη δόση ή ολόκληρο το ποσό του φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 (ανάλογα με το πότε εκδόθηκε το εκκαθαριστικό σημείωμα και το πότε βεβαιώθηκε η τελική οφειλή). Τουλάχιστον 118.979 φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος εφάπαξ μέχρι 30-12-2011.

3 Την πρώτη δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

4 Μία από τις δόσεις των προστίμων για τη ρύθμιση υποθέσεων αυθαίρετων κτισμάτων.

5 Μία από τις δόσεις των οφειλών για την τακτοποίηση υποθέσεων ημιυπαίθριων χώρων.

6 Το 20% ή ολόκληρο το ποσό των πρόσθετων φόρων για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των ετών 2000-2009, βάσει ειδικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων που πρέπει να υποβάλουν στις ΔΟΥ. Συγκεκριμένα, μετά από νέα παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 30-12-2011 να προσέλθουν στις εφορίες και είτε να ζητήσουν την έκδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων περαίωσης από τους αρμόδιους ελεγκτές είτε να υποβάλουν οι ίδιοι αυτοβούλως τα εκκαθαριστικά σημειώματα περαίωσης, τα οποία βεβαίως θα ελεγχθούν ως προς την ακρίβεια των δεδομένων που αναγράφουν.

7 Φόρους παρελθόντων ετών με την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων. Ισχύει ακόμη ρύθμιση που προβλέπει απαλλαγή από την καταβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων για όσους φορολογουμένους υποβάλουν μέχρι 30-12-2011 αρχικές ή τροποποιητικές εκπρόθεσμες δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών φόρων και τελών παρελθόντων ετών και πληρώσουν τις σχετικές οφειλές εφάπαξ ή τις ρυθμίσουν σε δόσεις.

8 Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Εντός του τρέχοντος μηνός πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι που κατείχαν την 1η-1-2009 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα θα λάβουν εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή της πρώτης δόσης ή ολόκληρου του τέλους. Ποσά μέχρι 250 ευρώ θα πρέπει να εξοφληθούν εφάπαξ μέχρι τις 30-12-2011.

Αυξημένα έως και 13% τα τέλη κυκλοφορίας του 2012

Τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2012 για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες και τα λοιπά οχήματα. Τα νέα τέλη είναι αυξημένα κατά 9% έως 13% και διαμορφώνονται ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης. Για τα επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31-10-2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, τα τέλη υπολογίζονται αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα και κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ. Τα νέα τέλη ανέρχονται σε 135 ευρώ, από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι, για τα Ι.Χ. από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά και σε 240 ευρώ από 220 ευρώ που ήταν πέρυσι για τα Ι.Χ. από 1.358 μέχρι 1.548 κυβικά εκατοστά. Η μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης των 120 ευρώ, καταγράφεται στην κατηγορία των αυτοκινήτων άνω των 4.001 κυβικών εκατοστών. Στην κατηγορία αυτή, τα νέα τέλη διαμορφώνονται στα 1.320 ευρώ από 1.200 ευρώ που ήταν για το 2011. Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1-11-2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,40 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα.

“Ελεύθερος Τύπος”



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]