Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μίκης Θεοδωράκης: Σκοπός τους είναι να μας καταστρέψουν για να μπορέσουν να μας κυβερνήσουν


Πριν από 38 χρόνια έγινε το Πολυτεχνείο για να φύγει η Χούντα.

Τότε οι δικτάτορες μας είχαν στερήσει την ελευθερία.

Τώρα είμαστε φαινομενικά ελεύθεροι, όμως στην ουσία μας κυβερνούν οι ξένοι.

Τότε τα όπλα τους ήταν ο φόβος της βίας και των τανκς.

Τώρα οι ξένοι μας απειλούν με την ταπείνωση, την εξαθλίωση και το φάσμα της πείνας...

Κουρεύουν τον λαό. Κουρεύουν την Δημοκρατία. Κουρεύουν τον πλούτο της χώρας και το μέλλον των νέων.

Οι ξένοι θέλουν μια Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες.

Σκοπός τους είναι να μας διαλύσουν και να μας κλέψουν.

Σε λίγο η νέα Κυβέρνηση θα αρχίσει το ξεπούλημα.

Για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να αφήσουμε να πραγματοποιηθούν τα σχέδιά τους.

Την Δημόσια περιουσία μας που έχει εκτιμηθεί σε 600 και πλέον δισ. Ευρώ, έχει συμφωνηθεί να την πουλήσουν αντί 120 δισ. Ευρώ μόνο.

Στη συνέχεια έχουν βάλει στο μάτι τον εθνικό μας πλούτο, ορυκτό και υποθαλάσσιο, που ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια Ευρώ.

Όλα αυτά τα νούμερα δείχνουν πως στην πραγματικότητα η χώρα μας είναι πλούσια, όμως οι ξένοι μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους μας εμποδίζουν συστηματικά να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε αυτά που μας ανήκουν.

Κι ακόμα χειρότερα. Με πρόσχημα το Δημόσιο Χρέος, μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι είμαστε φτωχοί και ανήμποροί. Ενώ υπάρχουν ακόμα και μεγάλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία που έχουν διπλάσια και τριπλάσια από εμάς δημόσια χρέη.

Στο κάτω-κάτω τα δικά μας χρέη δεν αφορούν τον λαό μας, που δεν ωφελήθηκε από αυτά τα δάνεια, γιατί έγιναν πίσω από την πλάτη του και οι μόνοι που κέρδισαν είναι οι ξένες Τράπεζες, οι μεγάλες διεθνείς Εταιρίες, (όπως λ.χ. η Siemens) και οι ξένοι και ντόπιοι μεσάζοντες.

Και γι' αυτό θα πρέπει να γνωρίζει ο Λαός μας ότι δεν χρωστάμε σε κανένα τίποτα. Και δεν πρόκειται να πληρώσουμε σε κανένα τίποτα, φτάνει να διώξουμε από πάνω μας τους ανάξιους κυβερνήτες που έχουν γίνει όργανα των ξένων και να εκλέξουμε μια ελεύθερη κυβέρνηση που θα έχει το σθένος, τη θέληση και το θάρρος να πει ΟΧΙ.

Αντίθετα είναι οι ξένοι που μας χρωστούν, όπως λ.χ. οι Γερμανοί, για τις καταστροφές που προκάλεσαν, γι' αυτούς που έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας τους, για τα αποθέματα χρυσού που μας έκλεψαν. Όλα αυτά ο Καθηγητής Άγγελος Αγγελόπουλος τα υπολογίζει σε 210 δισ. Ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο οι ξένοι που μας χρεώσανε. Στις Ελβετικές τράπεζες οι Έλληνες πλούσιοι έχουν καταθέσει 80 δισ. Ευρώ αφορολόγητα και στις εταιρίες of shore άλλα 600. Που μόνο μια ελεύθερη Κυβέρνηση θα μπορέσει να βάλει στο χέρι.

Όπως βλέπετε λοιπόν, το ξαναλέω, η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, που έχει την ατυχία να βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες στα νύχια των ξένων και των ντόπιων συνεργατών και οργάνων τους.

Την οριστική λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο ενωμένος λαός, οργανωμένος μέσα σε μια ενιαία οργάνωση. Μέσα σε ένα Ελληνικό Λαϊκό και Δημοκρατικό Μέτωπο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Όπως το Πολυτεχνείο σήμανε την αρχή του τέλους της Δικτατορίας, έτσι και η ΝΕΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ θα πρέπει να σηματοδοτήσει το τέλος της Ξενοκρατίας.

Έως τώρα με την πάλη μας καταφέραμε να διώξουμε από πάνω μας την κυβέρνηση Παπανδρέου. Πανικόβλητοι οι Μέρκελ και Σαρκοζί διατάξανε τον Έλληνα πρωθυπουργό να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις και να σχηματίσει κυβέρνηση με τον Σαμαρά. Επειδή δεν τους πιστεύουν, τους ζητούν γραπτές δηλώσεις υποταγής. Εκεί μας κατάντησαν.

Επί πλέον η προβληματική απομάκρυνση Παπανδρέου αποκάλυψε όχι μόνο τη σήψη και τη σύγχυση της Εξουσίας αλλά την εικόνα μιας τραγικής γελοιοποίησης, που μας εκθέτει ακόμα περισσότερο διεθνώς, ενώ από την άλλη πλευρά αποκαλύπτει ανάγλυφα στον ελληνικό λαό την ανικανότητα και την ελαφρότητα αυτών που επιμένουν να μας κυβερνούν, ενώ δείχνουν ότι δεν έχουν ούτε καν συνείδηση για το τι γίνεται γύρω μας.

Σε λίγο όμως θα διαπιστώσουν όλοι, και στην Ευρώπη και εδώ, ποια είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ποιοι την εκπροσωπούν.

Οι ξένοι έδωσαν εντολή να ενωθούν οι πιστές στην Τρόικα ηγεσίες λέγοντας ψέματα ότι σχηματίζουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ στην ουσία δεν εκπροσωπούν πάνω από το ένα τέταρτο του λαού μας.

Σ' αυτή την απελπισμένη τους προσπάθεια η απάντηση θα έρθει από τον πολλαπλασιασμό της δύναμης των Ελεύθερων και Ανεξάρτητων Ελλήνων πίσω από την ηρωική λέξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Εσείς οι νέες και οι νέοι που τιμάτε το Πολυτεχνείο, θα πρέπει να αποτελέσετε την πρωτοπορία της Νέας Αντίστασης.

Όλοι με την Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση.
Όλοι για την Ελλάδα.

9.ΧΙ.2011

Μίκης Θεοδωράκης


* Το ανωτέρω κείμενο του Μ. Θεοδωράκη μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπολου στις 15.11.2011.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

16 σχόλια :

  1. Αρκετο κακο δεν κανατε εσεις τα οργανα του κουμουνισμου στο Εθνος;
    Με την βοηθεια σας δεν εκλεισαν τα εργοστασια,τα αδελφια σας εφιαλτες; Για το καλο του εργατη!
    Αλλα τοσο ειναι το μισος σας που και με το ενα ενα ποδι στο ταφο,ακομη μας πολεματε.
    Φυγετε ριψασπιδες και προδοτες.Κλειστε το βρωμοστομα σας.Ενα κοπαδι εφιαλτων ειστε ΟΛΟΙ.
    Αλλα δεν θα σας περαση.ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ και θα σας ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
    Δεν σας πιστευη κανεις πλεον.Εκτος απο μερικα προβατα που εχετε ακομη στα μαντρια σας.
    Ποιο πολυτεχνειο εριξε την χουντα ρε παραμυθαδες.Δηλαδη ο προδοτης Καραμανλης,ο μεθυσος και πορνος Παπανδρεου,ο σαπιος Μητσοτακης και τα λοιπα αποβρασματα ηταν δημοκρατες;
    Ειμαι 50 χρονων και την μονη δημοκρατια που ξερω ειναι στα χαρτια 2000 χρονων.
    Εσυ που γραφης οτι ανησυχεις για το Εθνος,τοσα χρονια δεν τους αγκαλιαζες και τους φιλουσες;Τοτε ηταν δημοκρατες και τωρα εγιναν προδοτες;
    Εισαι γερος και δεν μπορω να σε βρισω.Αλλα να σε τιμωρισω,θα μπορεσω,εστω μετα τον θανατο σου.Τα ονοματα σας θα γραφουν στο μνημειο των προδοτων και των μισελληνων.
    Γιατι μεχρι και χθες αγκαλιαζοσουν με προδοτες και εχθρους τουρκους.Τα ξεχασες;ΕΜΕΙΣ Ο Χ Ι.Ουτε τα βραβεια των εχθρων μας ξεχασαμε,που τα επαιρνες ολο χαρι και υπερηφανεια.
    ΟΥΣΤ ΣΚΥΛΙΑ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Τριαδικος Θεος θα σωσει την ελλαδα.
    ο μικις δεν μπορεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τα δύο σχόλια μου φαίνονται στημένα..Εγώ ήμουν από τους σκληρότερους αντικομουνιστές στο ΑΠΘ και τώρα δεν πάω βέβαια πίσω από τον Μίκυ Θεοδωράκη αλλά και δεν βγαίνω και να τον κατηγορήσω όπως τα δύο πληρωμένα σχόλια..Ίσα - Ίσα που χαίρομαι που και ο Θεοδωράκης είναι πλέον μαζί μας , με τους πατριώτες..Εύγε στον Μίκυ Θεοδωράκη! Όλοι μαζί, δεξιοί και αριστεροί , Έλληνες πατριώτες , θα αντισταθούμε και πάλι στα ξένα σκυλιά και τους ντόπιους πουλημένους υπηρέτες τους, και θα τους στείλουμε και πάλι στο Γουδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Όπως το Πολυτεχνείο σήμανε την αρχή του τέλους της Δικτατορίας, έτσι και η ΝΕΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ θα πρέπει να σηματοδοτήσει το τέλος της Ξενοκρατίας."

    Ας μην ειχε προδοθει η Κυπρος και θα βλεπατε τα "κατορθωματα" του πολυτεχνειου!
    Η μεγαλυτερη απατη ολων των εποχων!
    Γιορταζεται η 17η Νοεμβρη με τα ανυπαρκτα θυματα,αλλα ουτε μια κουβεντα για τις τουρκικες γενοκτονιες της Θρακης,της Μ.Ασιας και του Ποντου!
    Γιατι δεν βγαινουν ολοι αυτοι-ακομα κι εσεις κ.Θεοδωρακη- στους δρομους καθε 6η Απριλιου προς σεβασμο των προγονων μας?
    Και δεν αναφερομαι στην 6η Απριλιου του 1941 ,αλλα του 1914,το "Μαυρο Πασχα",οπου οι Nεοτουρκοι εξεδιωξαν τους Έλληνες πολλών χωριών της επαρχίας Aρκαδιουπόλεως και της Bιζύης, αλλά και άλλων θρακικών περιοχών!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απογοητεύομαι διαβάζοντας τα σχόλια των αναγνωστών! Οταν ο ελληνικός λαός σκέφτεται ακόμα τόσο στενοκέφαλα και διχαστικά, χωρίς να έχει παρει κανένα μηνυμα από το παρελθόν, τότε να είμαστε βέβαιοι ότι τίποτα δεν θα καταφέρουμε και ότι μας αξίζει μόνο η καταστροφή. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν πρέπει να ασκούμε κριτική: ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ. Αλλά εσύ που βρίζεις τον Θεοδωράκη (που μιά ζωή πρωτοστατούσε, που δόξασε παγκοσμίως την Ελλάδα με την τέχνη του, που θα μπορούσε να έχει όσα λεφτά και όποια καρέκλα ορέγεται σήμερα, προκεμένου να γίνει ο χειροκροτητής τους και παρόλα αυτά, στα γεράματά του τρέχει και αγωνίζεται)εσύ λοιπόν πες μας τι έχεις δώσει σ΄αυτή την έρημη χώρα, πέρα από το γεμάτο δηλητήριο ξερατό σου; Γνωρίζεις ότι στο Πολυτεχνείο, οι πραγματικοί ήρωες πρωταγωνιστές τελικά σκοτώθηκαν; Εχεις αντιληφθεί ότι όλος ο κόσμος έχει αναγνωρίσει τον αγώνα της ηρωικής ελληνικής εθνικής αντίστασης κατά των Γερμανών, και εδώ κάτι ανιστόρητοι σαν και εσένα ακόμα τη βρίζουν γιατί είναι τυφλωμένοι από τη βλακεία; Πως μπορεί ένας λαός να πάει μπροστά όταν δεν έχει ξεκαθαρίσει την ιστορία του; όταν δεν σέβεται αυτούς που πέθαναν για την ελευθερία του; Μάθε λοιπόν, ότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι αποτέλεσμα του ότι οι τότε συνεργάτες των Γερμανών, ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν έφυγαν από την εξουσία της Ελλάδας! Αυτούς υποστήριζες πάντα και σ΄αυτούς έκανες πλάτες! Εσύ, όχι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε
    2 Δεκεμβρίου 2011 7:41 μ.μ. ,

    δυστυχως για σενα ,την διχονοια την προκαλουν αυτοι που προπαγανδιζουν και ταυτοχρονως προσπαθουν να επιδειξουν ηθικη ανωτεροτητα σαν και του λογου σου!

    Για πες μου σε παρακαλω ονοματα των θυματων του Πολυτεχνειου ,διοτι το πορισμα του τοτε εισαγγελεα Δ.Τσεβά οπως και η δίκη που ακολουθησε βεβαιωσαν οτι εντος του πολυτεχνειου δεν υπηρξε ουτε ενας νεκρος και οσα θυματα υπηρξαν εκτος αυτου ,ωφειλονταν στους ελευθερους σκοπευτες και τις αδεσποτες σφαιρες στις γυρω οδους.Το βεβαιωσε αργοτερα και ο Ευαγγελος Αβερωφ,ως υπουργος Αμυνας της κυβερνησεως Καραμανλη.
    Μπορει το πολυτεχνειο να αρχισε ως αθωα φοιτητικη υποθεση αλλα αναμιχθηκαν εξωφοιτητικες δυναμεις,που ουτε την δικατορια εδιωξαν αλλα ουτε και την Δημοκρατια επανεφεραν!
    Αντιθετως προσεφερε θαυμασια ευκαιρια στον ταξιαρχο Ιωαννιδη και τους συνεργατες του που καιροφυλακτουσαν να ματαιωσουν την προσπαθεια επανοδου της χωρας σε μια ομαλη κατασταση!
    Αφου η εκκενωση του πολυτεχνειου συνεβη ανευ θυματων,αμεσως τα τεθωρακισμενα επεστρεψαν στις βασεις τους και η αποκατασταση της ταξης ανατεθηκε και παλι στην αστυνομια!
    Οσο για την "Εθνικη" Αντισταση-αληθεια οι κομμουνιστες γιατι τωρα αναγνωριζουν τον ορο "εθνικη" και οχι "ταξικη"(??)- ηταν ενα πολυ καλοστημενο κολπο του Αντρεα για να παιρνει ψηφους απο λαμογια που υποτιθεται οτι επαιρναν συνταξεις και επιδοματα λογω ηρωισμου,οταν δεν ειχαν καν γεννηθει την δεκαετια του '40!!
    Ολα για την ψηφο!!
    Και μονο απο αυτο,καταλαβαινει κανεις ποιος δεν σεβεται τους πραγματικους νεκρους και τους αληθινους πατριωτες που εδωσαν την ζωη τους για την ελευθερια και αντιθετως υποστηριζει καιροσκοπους και τυχοδιωκτες και τις πρακτικες τους!!
    Οσο για το τι κανουν καποιοι για την πατριδα τους ,να σου γραψω ,οτι οταν ο Θεοδωρακης τον Ιουλιο του 2010 εκανε χειραψεια με τον Ερντογαν παρουσια του ΓΑΠ σε συναντηση τους στην Αθηνα,καποιοι αλλοι,αναμεσα τους κι εγω,διαδηλωναμε σε πορεια του Πατριωτικου Μετωπου κατα της επισκεψης και διαλαλουσαμε: "Ερντογαν,Ερντογαν,οι τσολιαδες σε γ...ν",παρουσια αστυνομικων που φοραγαν και τις αντιασφυξιογονες μασκες τους ,δηθεν για να μας τρομοκρατησουν!!
    Την αριστεριστικη προπαγανδα σου να την πουλησεις αλλου!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δέν γνωρίζω εάν και προσωπικώς ομιλώ την "διχαστικήν"

    ΑΛΛΑ.......

    ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ = ΧΙΛΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ:

    Και η εικόνα αυτή ήταν: ΟΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ:
    Μίκης Θεοδωράκης - ερντογαν - και το γαπάκι πιασμένοι χέρι χέρι με φόντο την "Ακρόπολη" (κατά το μή ευλογημένον έτος 2010) - προσπαθώντας να μας πείσουν τι πρέπει να ακολουθήσουμε για την υμετέραν σωτηρίαν του ΕΘΝΟΥΣ....

    Οι όποιες παρατηρήσεις ...δικές σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειμαι ο πρωτος που με λες πληρωμενο!
    Δεν με ξερεις.
    Αλλα επειδη ξερω τι εστι κομμουνισμος,μπορω ευκολα να καταλαβω και τι φρουτα ειναι οι αντιπροσωποι του.
    Μιλας για αγωνες των ,μιλω για Εσχατη προδοσια των.
    Η αληθεια σιγουρα δεν ειναι καπου στη μεση!
    Η Ελλην πατριωτης θα εισαι η προδοτης.
    Δεν μπορει καποτε να ησουν πατριωτης και μετα προδοτης.
    Θα μπορουσες φυσικα να μετανοιωσης για μια προδοσια,αν γινοταν εν αγνοια σου.Επομενως θα ζητουσες και δημοσια συγνωμη.
    Αλλα στην προκειμενη περιπτωση εχουμε καποιον που μεχρι χθες χαίδευοταν με φιδια.Εκανε λαθος;
    Ειμαι 50 χρονων και πανω απο 30 χρονια εχω καταλαβει τον ρολο των κομματων.Αυτο με εκανε να ερευνω και να μην πιστευω ΚΑΝΕΝΑΝ.
    Η ερευνα μου με οδηγησε στην κριτικη που διαβασες.
    Δεν με πληρωσε κανεις αλλα και θα προτιμησω να πεθανω μαρτυρικα,παρα να προδοσω τα ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ του ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
    Ο εν λογω ειναι βαλτος, για ακομη μια φορα αλλα και τελευταια λογω ηλικιας, που επιστρατευθηκε απο τα διαβολικα αφεντικα του να σταματηση αυτο που σταματησε.
    Τον αφυπνισμο του γενους.Ειναι και αλλοι σαν και αυτον.
    Ολοι τους γνωστοι.
    Αν νομιζει καποιος οτι ετσι ευκολα θα Ελευθερωθη η Ελλας απο την Λερναια Υδρα,ειναι μακρυα νυχτωμενος και ακομη προβατο,κομματων και δοσιλογων.
    Θα μπορουσα ευκολα να σου αποδειξω τον ρολο του ταχα μεγαλου μουσικου Θεοθωρακη,αλλα δεν γινεται να τα γραψω.Ειναι πολλα, παρα πολλα.
    Ερευνα και θα μαθεις.
    Λεω μεγαλου μουσικου γιατι αλλο τοσο μεγαλη ηταν και Μερκουρη.
    Πλυση εγκεφαλου αγαπητε μας κανουν πολλα χρονια τωρα.
    Ασημους και τιποτενιους μας τους παρουσιασαν σαν μεγαλους και μοναδικους.Απειρα τα παραδειγματα τα τελευταια 30 χρονια.
    Φανερα τα αποτελεσματα ολων αυτων των μεγαλων.Ειδαμε ολοι μας που οδηγησαν αριστεροι δεξιοι και λοιποι,με τις αμπελοφιλοσοφιες τους και τους αγωνες τους.
    Δεν ειναι τυχαιο που ολοι αυτοι,δηδεν,εδιωξαν την χουντα και εκαναν τους πλουσιοτερους πολιτες του κοσμου ζητιανους.Δεν ειναι τυχαιο που ειμαστε το μοναδικο κρατος στο κοσμο,που χανουμε εδαφη και μας λενε οτι αυτοι που τα παιρνουν ειναι φιλοι μας!Εν καιρο ειρηνης μαλιστα!!!!!!!!Αγκαλιαζονται δε μαζι τους και παιρνουν με καμαρι τα κουρελια-βραβεια τους.
    ΞΥΠΝΑ ΚΑΥΜΕΝΕ ΡΑΓΙΑ ΞΥΠΝΑ.
    Εγω παντως μενω πιστος στο προσταγμα του Σ.Κολοκοτρωνη.
    Φωτια και τσεκουρι.
    Ελληνοψυχος μεχρι τελευταιας ρανιδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή βλέπω ότι το σχόλιό μου έγινε αφορμή πολλών άλλων, θεωρώ ότι πρέπει να απαντήσω:1. Το ότι ο Εισαγγελέας έβγαλε κάποιο πόρισμα για τη μη ύπαρξη νεκρών, καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι είναι αστείο επιχείρημα. Και τους τωρινούς λάδι τους βγάζει, γι΄αυτό και δεν υπάρχουν τους ποινικές διώξεις! Το ότι το βεβαίωσε ο Αβέρωφ, μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή βεβαίως βεβαίως, είναι επίσης φαιδρό: ποιος είναι ο Καραμαλής ποιος ο Αβέρωφ και τι θα βεβαίωνε στις μάνες των παιδιών; Παρεπιπτόντως αυτά τα παιδιά δεν ήταν από τζάκι. 2. Το ότι το Πολυτεχνείο δεν έφερε τη δημοκρατία, μόνη μου σου το είπα, επειδή τη δημοκρατία σ΄αυτή τη χώρα δεν την έφερε ποτέ κανείς! Και εάν εσύ κάνεις κριτική μία φορά στον Παπανδρέου και τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, εγώ κάθε πρωϊ που ξυπνώ καταριέμαι και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τους παρόμοιους (πρόσφατα συγκυβερνώντες). Περιττό να σου πω ότι εγώ δεν τους ψήφισα ποτέ !!! 3. Μιλώντας για εθνική αντίσταση, αναφέρομαι σε φόρο τιμής όχι στις ηγεσίες, αλλά στον ανώνυμο αγωνιστή που έδωσε τη ζωή του για να φύγουν οι γερμανοί και οι υποστηρικτές τους, για να έρθει η δημοκρατία και να εδραιωθουν τα δικαιώματα του απλού πολίτη στην εργασία και τη ζωή. Αν ο ανώνυμος αγωνιστής δεν τα κατάφερε, δεν ευθύνεται, γιατί έδωσε ότι πιο πολύτυμο είχε, τη ζωή του. 4. Για το Θεοδωράκη, ούτε εμένα μου άρεσε που βρέθηκε με τον τούρκο (τον μισώ τον τούρκο). Αλλά εκτιμώ αφάνταστα το έργο του, όχι γιατί μου το είπαν κάποιοι άλλοι, αλλά γιατί ανταποκρίνεται στα γούστα μου. Αυτή είναι η προσφορά του συγκεκριμένου στη χώρα, και είναι πολύ μεγάλη. Αν επικεντρωθούμε κυρίως σε κάτι άλλο (όπως κάνεις εσύ), για το οποίο μπορεί ο ίδιος και να έχει μετανιώσει, χάνουμε την ουσία. Για ποιο λόγο σου απαντώ; Γιατί με έβαλε κάποιος; Δε με έβαλε κανένας, απαντώ επειδή, είτε σου αρέσει είτε όχι, είτε αμφιβάλλεις είτε όχι, και εγώ "θα προτιμησω να πεθανω μαρτυρικα,παρα να προδοσω τα ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ του ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ". Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βοηθήσουμε τη πατρίδα μας, απο το να βρούμε μαζί θετικά σημεία που να οδηγούν στη σύνθεση, και όχι στο διχασμό, ώστε να μάθουμε να αποκαλούμε ο ένας τον άλλο συνέλληνα, μετά από τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει πλέον άλλος τρόπος. Και τέτοια σημεία είναι η τέχνη που παρήγαγε η πατρίδα μας, η αντίσταση που προέβαλε ο απλός Ελληνας αγωνιστής ανά τις δεκαετίες, είτε είναι στην κατοχή, είτε μετά από αυτή, είτε στη δικατορία, είτε στο πολυτεχνείο. Τόσα χρόνια αυτοί στηρίχτηκαν σε ένα στοιχείο και τελικά πέτυχαν το σκοπό τους :το ότι οι ίδιοι δίχασαν το λαό από παλιά και ο κόσμος παρέμεινε διχασμένος. Εκμηδένισαν τις όποιες κατακτήσεις του, τον πολιτισμό του, τους αγώνες και τους ήρωές του. Και κυρήχτηκαν οι ίδιοι ήρωες και γίναν οι ίδιοι νικητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμη
    9 Δεκεμβρίου 2011 1:38 μ.μ. ,

    οι τωρινοι εισαγγελεις εχουν εξευτελιστει λογω των στοιχειων και των γεγονοτων που αποδεικνυουν την προδοσια των πολιτικαντηδων!
    Αν οντως θεωρεις ως "αστεια" την αποφαση του τοτε εισαγγελεα ,γραψε τα ονοματα των νεκρων του Πολυτεχνειου!
    Για ποιες μανες μιλας?Πες μου ονοματα!
    Δεν σου αρεσει η βεβαιωση του Αβερωφ,αλλα σου αρεσουν οι "βεβαιωσεις" αλλων,οπως π.χ. του Μικη !!!
    Για την "εθνικη αντισταση" δεν θελεις να καταλαβεις οτι ηταν κολπο του Αντρεα Παπανδρεου για ψηφοθηρια και για την κονόμα των κομματοσκυλων του ΠΑΣΟΚ!
    Αυτων με τις μεχρι και σημερα "μαϊμου -συνταξεις"!!
    Οσο για το ρολο του Θεοδωρακη,απο υπουργος του Μητσοτακη(!!) κατεληξε το 1997 να πηγαινει στα Σκοπια και να διευθυνει το εργο του "Ζορμπας",που πλην κοινοβουλευτικων και πολιτικων μελων,μετειχαν οικονομικοι παραγοντες ,προεδροι δημοσιων οργανισμων καθως και συνδικαλιστες και δημαρχοι!!
    Φαγοποτι και μονο φαγοποτι!!
    Και επειδη οι Σκοπιανοι διαμαρτυρονταν επειδη η φιλαρμονικη ορχηστρα τους δεν αναγραφοταν ως "μακεδονικη" ειπε ο Μικης τα εξης απιστευτα:
    "Βλεπω οτι το προβλημα του ονοματος -ειμαι κι εγω υπευθυνος-δεν μας οδηγει πουθενα.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΛΑΟΥΣ"!!
    (Εμμεση πλην σαφης υποννοια για συνθετη ονομασια,οταν καποτε ελεγε οτι οι Σκοπιανοι εχουν αλυτρωτικους σκοπους μεσω της κλοπης το ονοματος!!!!)

    Την συναυλια οργανωσε η "Ενωση Ελληνομακεδονικης Φιλιας" της οποιας ο προεδρος μιλουσε για "μακεδονικη μειονοτητα" που ζει στην Ελλαδα!!

    Πηγή: «Το χρονικό της εθνομειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας στην δεκαπενταετία 1990-2005»
    Συγγραφέας:Π.Παπαγαρυφάλλου


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΜ δεν έχεις καταλάβει ακομη το ρόλο των εισαγγελεών ανά τις δεκαετίες; Νομίζεις ότι τότε ήταν ανεξάρτητοι; Να σαι καλά μου έφιαξες τη μέρα! Ονόματα θέλεις; Ενδεικτικά, καλή τους ώρα: Νικόλαος Μαρκούλης ετών 24, Μπεκιάρη Βασιλική ετών 17, Καραμανής Μάρκος ετών 23, Βασίλειος Φάμελλος ετών 26, Μυρογιάννης Μιχαήλ ετών 20, Γεώργιος Σαμούρης ετών 22... Οχι δε σέβομαι ουτε τον Αβέρωφ ούτε τον Καραμαλή, ούτε ήταν ούτε άφησαν ποτέ κάτι καλό γι΄αυτή τη χώρα. Και ο Παπανδρέου στο ίδιο συνάφι ανήκε! Ψάξε την ιστορία των Δεκεμβριανών (Αθήνα, 11-12-1944), να βρεις τη σχέση της οκογένειας Παπανδρέου με την εθνική αντίσταση: ολέθρια! Γνώριζα έναν γεράκο, τον κ. Ηρακλή, που έμεινε σακάτης από το ξυλο στις φυλακές, επειδή συμμετείχε στην αντίσταση κατά των γερμανών και στη συνέχεια των γερμανοτσολιάδων. Για τον Θεοδωράκη δεν θα απολογηθώ εγώ. Αυτή τη στιγμή ο ίδιος πυροβολείται και από τα δεξιά και από τα αριστερά, τυχαίο; Προσωπικά δε νομίζω ότι εννοούσε κάτι αρνητικό για την Ελλάδα. Οπως εξήγησα, όταν είσαι σε ένα δάσος δεν επικεντρώνεσαι μόνο σε ένα δέντρο, ακόμα και αν αυτό είναι άρρωστο. Αλλωστε είναι στοιχείο μας αυτό. Ο Χατζηδάκης έγραψε υπέροχη μουσική, κι εμείς επιμμένουμε στις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ο Καζαντζάκης άφησε τέραστιο έργο, κι εμείς να τον φάμε για τα διφορούμενα θρησκευτικά του, ο Κολοκοτρώνης ο Ανδρούτσος κι αυτοι κατηγορήθηκαν και ο κόσμος δεν αντέδρασε... Διαίρει, απογύμνωνε και βασίλευε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητη ανωνυμη
    (υποδιαιρω το σχολιο σε επιμερους σχολια)

    διαβασε το http://www.pare-dose.net/?p=245
    οπου θα διαπιστωσεις ολη τη μουφα του "πολυτεχνειου"!
    Και θα διαπιστωσεις ποιος δουλευει ποιον!!
    Σου αναφερω μερικα αποσπασματα:

    "Οι νεκροί του Πολυτεχνείου-
    Μετά τη μεταπολίτευση λοιπόν, ξεσπάει ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων για τους υποτιθέμενους νεκρούς του Πολυτεχνείου.
    59 νεκροί το ένα «ίδρυμα»!
    75 νεκροί ο άλλος «φορέας»!
    154 νεκροί (ΝΑΙ τόσους βρήκανε) μια άλλη εφημερίδα!
    Ανάμεσα στις σοβαροφανείς «πηγές» ξεχωρίζει κανείς την εφημερίδα «Έθνος», την «Ένωση Δημοκρατικών Μητέρων», τον γραφικό πρόεδρο ενός κόμματος-σφραγίδα, τον θρυλικό ΜΠΑΜΠΗ Κωνσταντόπουλο (έδινε συνεντεύξεις λέγοντας ότι μιλάει με εξωγήινους) και άλλους φορείς γραφικούς και μη.
    Η πολιτεία, λογικό ήταν, επηρεάστηκε από αυτό το κυνήγι μαγισσών.
    Θα γίνει μια αναφορά σε έναν απ’ τους πιο γραφικούς κατάλογους νεκρών.
    Σε εφημερίδα των Αθηνών εμφανίζεται κατάλογος με 82 ονόματα ανθρώπων που πέθαναν στις 16 και 17 Νοεμβρίου. Τα λαγωνικά ψάχνουν και βρίσκουν ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν πραγματικά, αλλά ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ στα νοσοκομεία της Αθήνας.
    Κάποιος «δημοσιογράφος» δηλαδή, πήγε στο Ληξιαρχείο Αθηνών έδωσε «λαδάκι» στον υπάλληλο και αυτός του έδωσε λίστα με ονόματα πεθαμένων εκείνες τις μέρες. Ο «δημοσιογράφος» τους έβαλε σαν νεκρούς του Πολυτεχνείου.
    Εμβρόντητη η εφημερίδα μαθαίνει αργότερα ότι τα ονόματα των «ηρωικών νεκρών» που δημοσίευσε ήταν μια γριούλα 81 χρονών που πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ένας παππούς 75 χρονών που πέθανε από καρκίνο και άλλοι.
    Στο βιβλίο («Μαρτυρία απ’ το ματωμένο φοιτητικό κίνημα 1967-1974». σ. 156-157) του φοιτητή και μετέπειτα βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Λουκά Θ. Αποστολίδη, παρουσιάζεται ένας ακόμα κατάλογος με νεκρούς, σύνολο: 60 και 2 αγνοούμενοι. (Ο πίνακας των νεκρών αυτών δόθηκε στο Λονδίνο από την «Κίνηση για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα).
    Ένας άλλος κατάλογος νεκρών (κι απ’ τους πιο περίφημους μάλιστα), ήταν αυτός του Μπάμπη Γεωργούλα, στελέχους της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος» (ΚΚΕ).
    Ο Γεωργούλας αναφέρει 77 ονόματα νεκρών (τα περισσότερα, χωρίς το μικρό όνομα, άρα μη ταυτοποιήσιμα):
    1. Αναγνωστόπουλος Νίκος
    2. Αντάρογλου
    3. Αργυρίου
    4. Ασημακοπούλου
    5. Βυθούλκας
    6. Βρυώνης Απόστολος
    7. Γερακίδης Γεώργιος
    8. Γελιάλης Μ.
    9. Γιαννόπουλος Γεώργ.
    10. Γρέλος Γιάννης
    11. Δαζαβίδης Ι.
    12. Δεστήρης
    13. Δημητρίου Α.
    14. Δημόπουλος Αντρέας
    15. Διαμαντάκη Μαρία
    16. Τόρις Μαργκρέττε
    17. Έγκελον Γκούλια
    18. Ευαγγελινός Γιάννης
    19. Ηλιόπουλος
    20. Θεοδώρου Δημ.
    21. Ιωαννίδης
    22. Ιωάννου Καίτη
    23. Κάγκος Γιάννης
    24. Κάππος Γ.
    25. Καράκας Μπαλσάν
    26. Καραγεώργης Στέλιος
    27. Καραγεωργίου Αντρ.
    28. Καραμάνης Μάρκος
    29. Κομνηνός Διομήδης
    30. Κουμούλος Γιάννης
    31. Κούμπος
    32. Κοντομάρης
    33. Κουτουμάρης Σπ.
    34. Κανιωτάκης
    35. Κόκκινος Δημ.
    36. Κρητικάκη
    37. Κυριακόπουλος Δημ.
    38. Καρδίκας
    39. Λαζαρίδης
    40. Λαζαριώτης Παν.
    41. Μαλικάκης
    42. Μαζαράκης
    43. Ματζώρος
    44. Μανωλόπουλος
    45. Μαρκουλής Νίκος
    46. Μπεκιάρη Βασιλική
    47. Μυρογιάννης Μιχάλης
    48. Μέξης
    49. Μικρώνης Κώστας
    50. Μιχαηλίδης
    51. Μπέτσας
    52. Μπότης
    53. Μώμος Στέλιος
    54. Παντελεάκης Κυρ.
    55. Παπαγεωργίου Χρ.
    56. Παμέπης
    57. Παπαροδόπουλος Χ.
    58. Παπαδόπουλος Χαρ.
    59. Πολυζωίδης Γ.
    60. Παλέμος Β.
    61. Σπαρτίδης Αλ.
    62. Σαμούρης Γεώργιος
    63. Σορμαλής
    64. Σάζιος Ε.
    65. Σχίζας
    66. Σταυροπούλου
    67. Ταϊνης
    68. Τουρίλ Έκλέκ
    69. Τσιγκούνης
    70. Τουλούπας Δημήτριος (λοχίας πού αρνήθηκε να πυροβολήσει εναντίον των φοιτητών και σκοτώθηκε επί τόπου από ίλαρχο)
    71. Φαμέλλος Βασ.
    72. Φιλίνης Ιωάννης
    73. Χανιωτάκης
    74. Χρηστακέα Μαρία
    75. Χαραλαμπίδης Νικ.
    76. Χαλκιαδάκης
    77. Ψαρά Ελένη

    Ο κατάλογος αυτός καθίσταται άμεσα αναξιόπιστος, καθώς στον αριθμό 4, αναγράφεται το όνομα της νεκρής «μαϊμού» Ηλένιας Ασημακοπούλου (λεπτομέρειες παρακάτω)."

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. (συνεχεια πρωτου σχολιου)

    "Βεβαίως και δυστυχώς υπάρχουν νεκροί των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973. Ο αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 23 και 12. Όμως όλοι σκοτώθηκαν έξω και μακριά από το Πολυτεχνείο, όπως διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε από το υπ’ αριθμόν 677/1975 παραπεμπτικό βούλευμα και την υπ’ αριθμόν 723/1975 απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, ενώ κανένας απ’ τους νεκρούς δεν ήταν φοιτητής του Πολυτεχνείου. Το πιο αξιοσημείωτο περιστατικό που συνέβη εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός μιας φοιτήτριας, της Πέπης Ρηγοπούλου, μετέπειτα καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν μια κολώνα καταπλάκωσε τα πόδια της (αναφέρεται παρακάτω, στην συνέντευξη του χειριστή του τανκ, που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, Ανδρέα Σκευοφύλακα).
    Προηγουμένως, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε αναθέσει στον εισαγγελέα Τσεβά να βρει επί τέλους πόσοι πεθάναν την ημέρα εκείνη. Ο Τσεβάς ψάχνει και βρίσκει ΜΟΝΟ 15 ονόματα. Προσθέτει όμως στο πόρισμα του και άλλους τρεις που πέθαναν αργότερα, ενώ αναφέρει και έμμεσες μαρτυρίες.
    Επισήμως ανακοινωθέντες νεκροί, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα Τσεβά, είναι οι ακόλουθοι:
    1. Διομήδης Ιωάννου Κομνηνός, ετών 17, μαθητής. Εφονεύθη έξωθι του Πολυτεχνείου περί ώρα 22.15′ της 16.11.73. Βασίμως πιθανολογείται ότι δράστης του φόνου τούτου είναι ο προεκτεθείς Συνταγματάρχης.
    2. Βασίλειος Παναγιώτου Φαμέλλος, ετών 26. Εφονεύθη εγγύς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως περί ώρα 22.30′ της 16.11.73, βληθείς προφανώς υπό τίνος των εκ του υπουργείου πυροβολούντων.
    3. Toril Engelend, σπουδάστρια, Νορβηγίς. Εφονεύθη εις την πλατείαν Αιγύπτου περί ώρα 23.30′ της 16.11.1973 παρ’ αγνώστου δράστου.
    4. Γεώργιος Ανδρέου Σαμούρης, σπουδαστής, ετών 22. Εφονεύθη υπ’ αγνώστου εις άγνωστον σημείον εξ επαφής περί το μεσονύκτιον της 16.11.1973 και το πτώμα του μετεφέρθη και απερρίφθη εις την διασταύρωσιν των οδών Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων (Κατάθεσις υπ’ αριθμ. 137).
    5. Αλέξανδρος Ευστρατίου Σπαρτίδης, ετών 16, μαθητής. Εφονεύθη επί της οδού Κότσικα (παρόδου Πατησίων) την 10.20 ώραν της 17.11.1973, βληθείς υπό στρατιωτών εκ του κτιρίου του ΟΤΕ.
    6. Μάρκος Δημητρίου Καραμάνης, ετών 23. Εφονεύθη ευρισκόμενος εις την επί της οδού Πατησίων και Αιγύπτου 1 πολυκατοικίαν την 10.30 ώραν της 17.11.1973, βληθείς ομοίως υπό στρατιωτών εκ του κτιρίου του ΟΤΕ.
    7. Βασίλειος Καράκας, Τούρκος υπήκοος, ετών 43. Εφονεύθη εις την πλατείαν Αιγύπτου περί ώραν 13.00′ της 17.11.1973, βληθείς εκ διερχομένου άρματος μάχης.
    8. Δημήτριος Θεοφ. Θεοδώρας, ετών 6. Εφονεύθη επί της οδού Ορεινής Ταξιαρχίας Ζωγράφου περί ώραν 13.30 της 17.11.1973, βληθείς υπό στρατιώτου ευρισκομένου έμπροσθεν του Ναού του Αγίου Θεράποντος.
    9. Βασιλική Φωτίου Μπεκιάρη, ετών 17. Εφονεύθη ευρισκομένη εις την ταράτσα της επί της οδού Μεταγένους 8 – Νέος Κόσμος οικίας της περί ώρα 12.30′ της 17.11.1973, δεχθείσα εις την κεφαλήν της βλήμα αδέσποτον άρματος.
    10. Γεώργιος Αλεξάνδρου Γεριτσίδης, ετών 48, εφοριακός υπάλληλος. Εφονεύθη ευρισκόμενος εν Ν. Λιοσίοις προς εκτέλεσιν υπηρεσίας περί ώραν 12.15′ της 17.11.1973 δεχθείς ομοίως βλήμα αδέσποτον άρματος μάχης εις την κεφαλήν.
    11. Νικόλαος Πέτρου Μαρκουλής, ετών 25. Εφονεύθη παρά την πλατείαν Βάθης περί ώραν 11.00′της 17.11.1973, βληθείς εκ διερχομένου άρματος μάχης.
    12. Στυλιανός Αγαμ. Καραγεώργης, ετών 19, εργάτης. Ετραυματίσθη θανασίμως επί της οδού Πατησίων, έμπροσθεν του κινηματογράφου ΕΛΛΗΝΙΣ, περί ώρα 10.00′της 17.11.1973, βληθείς εκ διερχομένου άρματος και απεβίωσεν εις το ΚΑΤ την 30.11.1973.
    13. Ανδρέας Στεργίου Κούμπος, ετών 63. Ετραυματίσθη σοβαρώς διερχόμενος την οδό Καποδιστρίου περί ώρα 14.00′ της 18.11.1973, βληθείς εκ διερχομένου άρματος και απεβίωσε την 30.1.1974.
    14. Μιχαήλ Δημήτριου Μυρογιάννης, ετών 20. Εφονεύθη εις την διασταύρωσιν των οδών Πατησίων και Στουρνάρα περί ώραν 13.30′ της 18.11.73, βληθείς δια περιστρόφου εις την κεφαλήν και
    15. Κυριάκος Δημητρίου Παντελάκης, ετών 45, δικηγόρος. Ετραυματίσθη σοβαρώς επί της οδού Γλάδστωνος περί ώραν 12.40′ της 18.11.1973, βληθείς εκ διερχομένου επί της οδού Πατησίων άρματος και απεβίωσεν την 18.12.1973."


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (συνεχεια 2ου σχολιου)

    "Σε σχέση με τους υποτιθέμενους νεκρούς, εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, κατατοπιστικό είναι και το ακόλουθο απόσπασμα από το πόρισμα (το οποίο παρατίθεται ολόκληρο στην συνέχεια του άρθρου) και στο οποίο δεν γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο:
    …Και εις το αγωνιώδες ερώτημα περί του εάν συνεθλίβησαν ή ετραυματίσθησαν άνθρωποι εκ της εισόδου του άρματος διάφορα και αντίθετα προέκυψαν εκ της ερεύνης στοιχεία. Οι παριστάμενοι τότε επικεφαλής των δυνάμεων, στρατιωτικών και αστυνομικών, αρνητικήν, μετά κατηγορηματικότητος μάλιστα, δίδουν εις το ερώτημα τούτο απάντησιν (οράτε καταθέσεις), έτερος όμως αυτόπτης, δημοσιογράφος αυτός, καταθέτει τα εξής:
    «Προσποιούμενος τον αδιάφορον ρώτησα έναν αστυνομικόν: Τι έγινε; Πατήσαμε πολλούς; Μου απήντησε: Δεν βαριέσει μόνον δύο – τρεις αλήτες».
    Και εις έτερον σημείον της καταθέσεως του προσθέτει: «Καθώς προχωρούσα σαστισμένος, λίγο έλειψε να σκοντάψω πάνω σε ένα σώμα που ήταν πεσμένο δίπλα από την Μερσεντές. Δύο μέτρα πιο πέρα ήταν πεσμένος άλλος ένας φοιτητής» (Κατάθεσις υπ’ αριθ. 218 και 81 και 82).
    Αι τελευταίοι αύται καταθέσεις έχουν βεβαίως υπέρ αυτών την λογικότητα των πραγμάτων, όταν ληφθή υπ’ όψιν, ότι το άρμα εκινήθη αιφνιδίως και μετά δυνάμεως, καθ’ ον χρόνον συνεχίζοντα αι διαπραγματεύσεις και πλήθος σπουδαστών ευρίσκοντο επί των κιγκλιδωμάτων ή όπισθεν αυτών και εν επαφή σχεδόν προς την πύλην. Παραμένει, όμως, μόνον λίαν πιθανή και ανεπιβεβαίωτος…Περί πάντων τούτων, όμως, αναλυτικώτερον, ως ακολούθως, αφού προηγουμένως τονισθεί ότι ουδείς απολύτως εκ των σπουδαστών του Πολυτεχνείου εφονεύθη κατά το ανωτέρω τριήμερον (οράτε υπ’ αριθμ. 33437 /11.10.74 έγγραφον της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου προς υμάς).
    Μετά το 1981, η κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου θέλοντας να «αποκαταστήσει» την αλήθεια του Πολυτεχνείου, κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Δημόσιας τάξεως Γ. Σκουλαρίκη, επαναφέρθη στην ενεργό υπηρεσία με τα εύσημα του αντιστασιακού και ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής ο Γεώργιος Σαμπάνης (είχε αποταχθεί από το καθεστώς Παπαδόπουλου), ο οποίος αναλαμβάνει να βρει τους νεκρούς-φαντάσματα του Πολυτεχνείου. Το πόρισμα είναι κυριολεκτικά καταπέλτης: Κανένας νεκρός μέσα στο πολυτεχνείο (όπως ομοίως και στο πόρισμα Τσεβά αναφέρεται) και μόνο δώδεκα γύρω από αυτό από αδέσποτες σφαίρες.
    Το πόρισμα αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το κρύβει πανικόβλητη, για να διαρρεύσει όμως και να δημοσιευθεί στον τύπο της εποχής και να φθάσει τελικά σε εσάς. Το πόρισμα Σαμπάνη θεωρείται πιο έγκυρο, γιατί συντάχθηκε το 1982, οπότε το κυνήγι των μαγισσών είχε μειωθεί και μπορούσαν να ζυγιστούν καταστάσεις πιο ψύχραιμα. Όμως αναφέρονται οι διαφορές των δύο πορισμάτων για τους σκεπτόμενους αναγνώστες.
    Μια ακόμα επίσημη έρευνα για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκε το 2003 από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Την έρευνα παρουσίασε το περιοδικό «Ταχυδρόμος». Με βάση την έρευνα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, οι επώνυμοι νεκροί ανέρχονται σε 23, ενώ υπάρχουν και άλλοι 16 των οποίων τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα. Στην έρευνα του διευθυντή του Ιδρύματος Λεωνίδα Καλλιβρετάκη γίνεται για πρώτη φορά προσπάθεια καταγραφής του χώρου και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα θύματα της εξέγερσης. Όπως αναφέρθηκε, οι πρώτες (δημοσιογραφικές) προσπάθειες για την καταγραφή των γεγονότων μιλούσαν για 59 νεκρούς ή και 79 θύματα, με βάση τον κατάλογο Γεωργούλα. Η έρευνα του κ. Καλλιβρετάκη απαντά και σε ένα ακόμα ερώτημα. Αν υπήρχαν νεκροί μέσα ή έξω από το ΕΜΠ. Όπως προκύπτει, νεκροί υπήρχαν, αλλά είχαν χτυπηθεί στους γύρω δρόμους και μεταφέρονταν στο πρόχειρο ιατρείο που είχε στηθεί από τους φοιτητές."

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΜ τα ονόματα που αναφέρω τα πήρα από δημόσιο έγγραφο, με σφραγίδα και υπογραφή, με στήλες και διευθύνσεις των θυμάτων, όπου γινόταν διάκριση μεταξύ αυτών που πέθαναν εντός κι εκτός Π (κλικ νεκροί Πολυτεχνείου). Εκεί συμμετείχαν και σπουδαστές άλλων σχολών, προσήλθαν και πολίτες. Θα έπρεπε δηλαδή οπωσδήποτε να πιαστεί η Δαμανάκη και ο Λαλιώτης για να πειστείς; Αυτοί όπως φάνηκε είχαν ζεστάνει από πριν το σκαμνάκι. Κάποια στιγμή βγήκαν έξω και 'δέχτηκαν αδέσποτα βλήματα' όπως λες κι εσύ. Ετσι τυχαία! Σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα να περνάς από κάπου και να πηγαίνεις από αδέσποτες! Προν κλείσω οριστικά αυτό το διάλογο, θέλω να πω ότι συμφωνώ πως ο Παπανδρέου έδωσε συντάξεις σε μαϊμού αντιστασιακούς. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπήρχαν και αυθεντικοί, οι οποίοι ούτε που πήραν ποτέ αυτές τις συντάξεις. Τον όρο εθνική αντίσταση δεν τον εφηύρε η αριστερά. ΕΑΜ = Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο. Τέλος από όλη αυτή τη συζήτηση βγήκε κάτι καλό νομίζω: από πράκτορα των διαβολικών αφεντικών μου, έφτασες να με αποκαλείς αγαπητή! Ετσι πρέπει να κάνει ο λαός μας, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον. Να είσαι καλά, καλή ευκολία σε ό,τι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητη ανωνυμη,

    εμενα προσωπικα με ενδιαφερουν τα στοιχεια που προκυπτουν απο ερευνες και οχι το καθε δημοσιο εγγραφο που εχεις ειτε εσυ ειτε καποιος αλλος!Δικαιωμα σου να πιστευεις ο,τι θελεις!Δεν ειναι υποχρεωτικο αλλωστε να συμφωνουμε.Ουτως ή αλλως ολοι εγγραφα εχουν!!
    Πιστευεις σε εγγραφα απο Δημοσιο ,ομως λειτουργος του Δημοσιου ,ως εισαγγελεας ηταν και ο Τσεβας που τον θεωρεις αναξιοπιστο!
    Εχω την αισθηση, οτι το αρθρο που σου εφιστησα την προσοχη δεν το διαβασες προσεκτικα ,αλλα δεν πειραζει!
    Δεν αμφεβαλλα ποτε για τα θυματα της Εθνικης Αντιστασης!Αυτο που προσπαθησα να εξηγησω ηταν οτι πολιτικοι εκμεταλλευτηκαν αυτο το γεγονος για ψηφοθηρια και τα κομματοσκυλα για το χρημα!
    Γι'αυτο αλλωστε ,οπως εγραψα και σε προηγουμενο σχολιο ολη αυτη η κινηση αποτελεσε ασεβεια για τα πραγματικα θυματα!
    Οσο για τον ρολο του ΕΑΜ,επειδη τωρα ξεφευγουμε απο το αρχικο μας θεμα,εχω ηδη διευκρινησει σε παλαιοτερα σχολια τον ρολο του, που ευτυχως οι μη κομμουνιστες που ενταχθηκαν σε αυτο,τον αντεληφθησαν μετα την νικη των Σοβιετικων στο Σταλινγκραντ τον Φεβρουαριο του '43!
    Τελος,δεν ανεφερα ποτε την λεξη "πρακτορας"!
    Μιλησα για αριστεριστικη προπαγανδα, και μαλιστα ΑΦΟΥ βεβαιως μου επιτεθηκες προσωπικα!
    Ειτε Σκοπιανη ειτε Τουρκαλα να ησουν ,παλι αγαπητη θα σε χαρακτηριζα!Απεναντι στο γυναικειο φυλο οφειλω παντα να εκφραζομαι με ευγενεια!Απλως δεν ειχα καταλαβει στην αρχη οτι αναφερομουν σε γυναικα!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]