Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα δεν θα πάρει Ελληνικά νησιά με απόβαση αλλά με... leasing!


  • Αντί για κομάντο, θα αποβιβαστούν τουρκικά... κεφάλαια!
Ενδιαφέρον για την ενοικίαση της νησίδας Αλιμνιάς στην Χάλκη, εκδήλωσαν δύο τουρκικοί όμιλοι (ο ένας είναι ο όμιλος του μεγιστάνα Κοτς), από την ώρα που πληροφορήθηκαν ότι η βραχονησίδα ενοικιάζεται! Αν οι Τούρκοι το 1996 στα Ίμια ήξεραν τι θα ακολουθούσε στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία, σίγουρα δεν θα έμπαιναν στο κόπο να κάνουν ολόκληρη επιχείρηση με κομμάντο: Θα περίμεναν να ενοικιάσουν με σύμβαση μακράς μίσθωσης (leasing) τις βραχoνησίδες, και θα έληγε η υπόθεση.

Έτσι λοιpόν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη πόρων οδήγησαν τον Δήμο του ακριτικού νησιού να βάλει ενοικιαστήριο στην βραχονησίδα Αλιμνιάς έκτασης 7,4 τετ.χλμ.

Ο δήμαρχος Μιχάλης Πατρός, με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει στην ενοικίαση της Αλιμνιάς «για να πάψουμε πια να ζούμε σαν επαίτες του αθηνοκεντρικού κράτους και να δώσουμε επιτέλους μια ανάσα στα οικονομικά προβλήματα του τόπου μας».

Σε μια εποχή που δεκάδες ΟΤΑ απειλούνται με λουκέτο λόγω των χρεών, ο δήμος της μικρής Χάλκης πήρε την απόφαση να προκηρύξει δημόσιο διαγωνισμό για την πρόσληψη εταιρείας συμβούλων, η οποία θα αναλάβει να εκτελέσει την υπηρεσία με τίτλο «Σύμβουλος υποστήριξης του Δήμου Χάλκης στη διαδικασία ανάδειξης φορέα διαχείρισης για τη χρήση και εκμετάλλευση της νήσου Αλιμνίας».

Και αν η Αλιμνιά χαρακτηρίζεται τοπογραφικά ως βραχονησίδα, η πραγματικότητα σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Πατρό είναι ότι πρόκειται για «ένα πανέμορφο νησάκι απείρου φυσικού κάλλους που αν και από το 1966 παραμένει ακατοίκητο, τα καλοκαίρια εκατοντάδες παραθεριστές το επισκέπτονται με ιστιοφόρα και φουσκωτά για να απολαύσουν τα γαλαζοπράσινα νερά στις μαγευτικές του παραλίες».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Χάλκης ήδη έχουν γίνει προς την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης οι πρώτες κρούσεις από υποψήφιους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την τουριστική αξιοποίηση της Αλιμνιάς, και τόνισε πως «το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ούσα αρμοδία, για να ετοιμάσει το φάκελο για το διαγωνισμό».

Με δεδομένες τις πρώτες προτάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο για την Αλιμνιά, θεωρείται σχεδόν σίγουρη η ενοικίαση της βραχονησίδας μέσα στο 2012 με διαδικασίες«fast track».

Οι δύο τουρκικοί όμιλοι θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε κέντρο ανεφοδιασμού σκαφών αναψυχής και κέντρο προσωρινής διαμονής με κλαμπ κλπ. Εμείς τι να πούμε; Ίσως είναι η μοίρα του Έθνους, αφού δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε και να αξιοποιήσουμε το θείο δώρο που λέγεται "Αιγαίο", να μας άξιζε να το δούμε και αυτό...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Subject: FW: Vote NO on Erdogan as Time magazine's Man of the Year
    Ψηφίστε ΟΧΙ στην ανάδειξη του Ερντογάν ως "Προσώπου της Χρονιάς" από το περιοδικό TIME.

    Πρόκειται για καλά οργανωμένη προσπάθεια των Τούρκων, παρόμοια εκείνης που είχε οργανωθεί πριν από μερικά χρόνια για την ανάδειξη του Κεμάλ Ατατούρκ ως "Προσώπου του Αιώνα".

    Μπορείτε να συμβάλετε στην εκστρατεία για αποτροπή της νέας προσπάθειας με τους ακόλουθους τρόπους:

    1. Ψηφίστε ΟΧΙ στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.time.com/time/specials/packages/article/0%2c28804%2c2098471_2098472_2098512%2c00.html

    2. Προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όσους μπορείτε και παροτρύνετέ τους να το προωθήσουν και αυτοί.

    3. Διανείμετε αυτό το μήνυμα σε όσα κοινωνικά δίκτυα έχετε συμμετοχή

    ----- Original Message -----

    Please
    Vote NO on Erdogan as Time magazine's 'Man of the Year'!

    You can help the campaign "Vote NO on Erdogan as Time magazine's Man of the Year," by:

    1. Voting no at the following link:

    http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2098471_2098472_2098512,00.html

    2. Forwarding this email to your address book and asking your friends to vote NO and tell their friends to do the same

    3. Sharing this email with your social networks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μας επιασε λιγο πείνα και αρχισαμε να νοικιάζουμε στον εχθρο αντι να πάρουμε τα πόδια μας να καλλιεργησουμε την γη και να ετοιμαστούμε να ζησουμε φτωχικα μεν με αξιοπρεπεια δε
    και με πολύ πιστη ο Θεος δεν θα μας αφήσει έτσι
    τοσο καιρο ακολουθουμε τον δρόμο των αθεων των μασώνων και τον λαμογιών και καταστραφήκαμε
    ασ ακολουθησουμε και μια φορα τον δρόμο της λεβεντιας και του Θεου τη χειρότερο θα πάθουμε
    αξιοπρεπια ρε αδερφια αμαν πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]