Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία εγκρίνει την πώληση 6ου πυρηνικού υποβρυχίου στο Ισραήλ


Από το ιστολόγιο Global Research
και την ιστοσελίδα του Deutsche Presse-Agentur

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών πηγών στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η Γερμανία ενέκρινε την πώληση και 6ου υποβρυχίου τύπου Dolphin στο Ισραήλ και είναι και διατεθειμένη να πληρώσει για το 1/3 του κόστους του.

Το Ισραήλ διαθέτει ήδη τρία γερμανικής κατασκευής υποβρύχια τύπου Dolphin, ικανά να μεταφέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Το Βερολίνο έχει πληρώσει για δύο από αυτά και το κόστος του τρίτου υποβρυχίου έχει συμφωνηθεί ότι θα μοιραστεί μεταξύ των δύο χωρών. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται άλλα δύο με προορισμό το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η Γερμανία θα διαθέσει 135 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους για να καταβάλει το ποσό που της αναλογεί για το έκτο υποβρύχιο, η πώληση του οποίου πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ισραήλ το 2005.

Τα υποβρύχια θεωρούνται στρατηγικό πλεονέκτημα για το Ισραήλ στα πλαίσια οποιασδήποτε αναμέτρησής του με το Ιράν. Εικάζεται ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα της Μέσης Αντατολής που διαθέται πυρηνικό οπλοστάσιο, γεγονός που οι κυβερνήσεις της χώρας ούτε επιβεβαιώνουν ούτε αρνούνται.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]