Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαρκοζί: «Να ξανασκεφτούμε την Ευρώπη»


Για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό την προστασία και την ενίσχυση του ευρώ και της Ευρώπης εν γένει, μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μία ημέρα πριν από αντίστοιχη ομιλία της καγκελαρίου Μέρκελ.

«Η Ευρώπη δεν είναι πλέον επιλογή. Είναι μία αναγκαιότητα. Αλλά η κρίση αποκάλυψε τις αδυναμίες και τις αντιφάσεις της. Πρέπει να ξανασκεφτούμε την Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να επανασυσταθεί», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος δείχνοντας τις προθέσεις του γαλλογερμανικού άξονα και τονίζοντας ότι η χώρα του θα κινηθεί από κοινού με τη Γερμανία.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι πρωτοβουλίες των δύο χωρών θα συζητηθούν από το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί τη Δευτέρα, σε έκτακτη συνάντηση που θα έχουν στο Παρίσι εν όψει της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, στις 9 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Στην ατζέντα της συνάντησης φαίνεται θα βρεθούν οι πιθανές αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες, καθώς η σχετική συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά στο εσωτερικό της ΕΕ με το ευρώ να κλυδωνίζεται και τις αγορές να πιέζουν ακόμα και τα οικονομικά υγιή μέλη της Ευρωζώνης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]