Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ψύχωση των Γερμανών τορπιλίζει το ευρώ


Μας κουνούν τα δάχτυλο, μας λοιδορούν και μας καταλογίζουν πως απειλούμε την παγκόσμια οικονομία. Οι Γερμανοί είναι οι πιο επιθετικοί, όμως στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με το ευρώ και στην ακραία περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης, την ευθύνη δεν θα έχουμε εμείς οι Ελληνες (παρότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων και αυτό έχει ανάγκη από τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση) αλλά οι Γερμανοί.

Ναι, οι πιο ισχυροί της Ευρώπης είναι αυτοί που τορπιλίζουν στην ουσία το ευρώ. Η ψύχωση των Γερμανών με τον πληθωρισμό, που προέρχεται από το τραύμα που δημιούργησαν η κατάρρευση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης και η άνοδος του ναζισμού, εμποδίζει τις ριζικές λύσεις, εμποδίζει να εφαρμοστούν επιτυχημένα μοντέλα.

Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αν οι Γερμανοί αποδέχονταν να λειτουργήσει η ΕΚΤ σαν την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα, τότε οι αγορές θα δίσταζαν πάρα πολύ να εκδηλώσουν οποιαδήποτε επίθεση κατά του ευρώ ή χώρας τού ευρώ. Γιατί τότε θα έκαιγαν τα δάχτυλά τους.

Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δάνειζε τα κράτη απευθείας, έστω με προϋποθέσεις και υποχρεώσεις εφαρμογής κάποιων πολιτικών, τότε το πρόβλημα του χρέους θα έπαιρνε άλλη τροπή, θα έπαυε η κρίση χρέους να είναι τόσο σύντομη και οι αγορές θα δυσκολεύονταν στον υπερθετικό βαθμό στην επίθεσή τους κατά του ευρώ.

Ομως θυμηθείτε: αν οι Γερμανοί θέλουν πραγματικά να επιβιώσει η Ευρωζώνη, θα βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]