Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν "μαγειρεύουν" τα κόμματα, "καίγεται" η χώρα


Εκλογές και όχι "μαγειρέματα"
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου καταρρέει, κάτω από το βάρος των εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος της χώρας και του λαού μας. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων ακόμα και την ώρα της πτώσης δεν παύει να παρουσιάζει το ίδιο απεχθές θέαμα, να διαπράττει αθλιότητες, να χρησιμοποιεί τους πιο ευτελείς τρόπους για να περισωθεί, για να πέσει στα μαλακά...
Η ανευθυνότητα, ο ακραίος πολιτικός κυνισμός, ο ξεδιάντροπος «πολιτικός γκανγκστερισμός» που επέδειξε ο Γ. Παπανδρέου με τον εκβιασμό του δημοψηφίσματος θα καταγραφούν στις μελανότερες σελίδες της πολιτικής ιστορίας του τόπου.

Ο Γ. Παπανδρέου κατάφερε να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του την απέχθεια, την οργή της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα δεν είναι υπερβολή η διαπίστωση ότι έχει καταστεί ένα μισητό πρόσωπο, ακόμα και στο ίδιο το κόμμα του, σε βουλευτές και στελέχη που βυθίζονται μαζί του στην πολιτική ανυποληψία και στην ηθική απαξίωση.

Όλοι αυτοί που σήμερα «ανένηψαν» και διαπιστώνουν ότι ο Γ. Παπανδρέου τούς έχει γίνει «ασήκωτο βάρος» είναι εξίσου ένοχοι και συνυπεύθυνοι... Αναζητούν όμως ένα έσχατο «άλλοθι» γιατί γνωρίζουν ότι σύντομα δεν θα μπορούν να «ζουν ανάμεσά μας» και ήδη ανήκουν στην «τεφροδόχο» της Ιστορίας... Για όσους είναι συνένοχοι και υπεύθυνοι, για εκείνους που συνυπέγραψαν τα Μνημόνια και απεδέχθησαν την υποτέλεια και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, ισχύει το γνωστό: «Στον Άδη δεν υπάρχει μετάνοια».

Τώρα το σύστημα των μνημονιακών συμφερόντων, οι δομές της διαπλοκής και των ΜΜΕ αναζητούν «σανίδα σωτηρίας», διερευνούν μεταβατικές λύσεις ικανές να τους διασφαλίσουν την «ομαλή» μετάβαση στη νέα κατάσταση. Πλασάρουν «σωτήριες» διεξόδους και συναινετικά κυβερνητικά σχήματα στα δύο κόμματα της διακυβέρνησης. Έχουν μάλιστα στη «βιτρίνα» τους και τους κατάλληλους πρωθυπουργούς... Ποιους; Τους τραπεζίτες τύπου Παπαδήμου και Προβόπουλου, που εγκλημάτησαν κατά της χώρας οχυρωμένοι πίσω από τους τίτλους και τις καριέρες τους. Αυτή είναι πράγματι μια πρόταση με αυθεντικό / συμβολικό χαρακτήρα: Οι κερδοσκόποι, οι δανειστές, τα στυγνά χρηματοπιστωτικά συμφέροντα θέλουν πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη, που θα εκφράσει και θα υλοποιήσει με αποτελεσματικό τρόπο τις επιδιώξεις τους...

Ένας είναι ο κεντρικός, ο απόλυτος στόχος των δανειστών, των κερδοσκόπων, των δυναστών μας: Να μην παρεμβληθεί στα σχέδιά τους ο λαός, να μην εκδηλωθεί ελεύθερα η λαϊκή βούληση... ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας, σε μια χώρα την οποία ο Γ. Παπανδρέου και η ομάδα συμφερόντων που τον στηρίζει την ευτέλισαν, τη διέσυραν, τη μετέβαλαν σε προτεκτοράτο του 4ου Ράιχ... Τώρα τα συμφέροντα αυτά επιδιώκουν ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ «ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ», ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Η χώρα βυθίζεται, η κοινωνία διαλύεται, η χρεοκοπία είναι επίσημο γεγονός, και το πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο όχι μόνο να αντιμετωπίσει αλλά και να συλλάβει το βάθος της ιστορικής κρίσης.

Η κυβέρνηση καταρρέει, το ΠΑΣΟΚ διαλύεται... Κι όμως, ακόμα και αυτήν την κρίσιμη ώρα «δελφίνοι» και «διάδοχοι» διαμορφώνουν συσχετισμούς, συνωμοτούν, συναλλάσσονται πάνω στο «πτώμα» του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διεκδικήσουν την ιδιοκτησία ενός πολιτικού φορέα που οι ίδιοι ευτέλισαν και απαξίωσαν... Η αθλιότητα, η ιδιοτέλεια, ο πολιτικός κυνισμός, ο στυγνός εκβιασμός αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής αυτής «συμμορίας» που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και στην υποδούλωση.

Ο Α. Σαμαράς αποδεικνύεται τουλάχιστον κατώτερος των κρίσιμων περιστάσεων, για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερο χαρακτηρισμό. Δεν εκφράζει την αντίδραση, την οργή ενός ολόκληρου λαού, μιας κοινωνίας που βλέπει τη ζωή και το μέλλον της να καταστρέφονται από μέρα σε μέρα...

Την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό το «μεγάλο μαγείρεμα» συνεχίζεται... Όποιες όμως μεθοδεύσεις κι αν επιχειρηθούν, όσες θεατρικές παραστάσεις κι αν παιχθούν, στο τέλος δεν θα αποφύγουν οι εθελόδουλοι και οι συμπαραστάτες τους την οργή της λαϊκής βούλησης, την έκφραση της λαϊκής ψήφου. Ο λαός δεν εξαπατάται πλέον... Και θα είναι αμείλικτος προς όλους όσοι εγκλημάτησαν σε βάρος του.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]