Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Καίνε σπίτια Ελλήνων στην Καππαδοκία!


Για τις «ανάγκες» του νέου τουρκικού σήριαλ «Η ζωή συνεχίζεται», το οποίο προφανώς θα σπεύσουν να προβάλουν τα ελληνικά κανάλια, πυρπολήθηκε τουλάχιστον ένα από τα εγκαταλειμμένα σπίτια των Ελλήνων που, διωκόμενοι από τις κεμαλικές ορδές, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα για αιώνες ελληνικά εκείνα χώματα.

Η κίνηση αυτή του Τούρκου σκηνοθέτη έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και σε Τούρκους, σκεπτόμενους, οι οποίοι κατηγορούν τους παραγωγούς του σήριαλ ότι απλώς επιδιώκουν να εξαλείψουν την ιστορική μνήμη στην Καππαδοκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και παλαιότερα Τούρκοι τηλεοπτικοί παραγωγοί είχαν προχωρήσει σε πυρπόληση ελληνικών σπιτιών, αλλά και εκκλησιών για τις «ανάγκες» άλλων τουρκικών σήριαλ.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ο Τούρκος Τούρκος γεννήθηκε και Τούρκος θα πεθάνει. Βλέπει τον εαυτό του σαν ορκισμένο εχθρό του Έλληνα, όχι μόνο επειδή έτσι του είπαν ότι πρέπει να τον βλέπει, αλλά και λόγω του συμπλέγματος κατωτερότητας για τη μηδενική προσφορά του "έθνους" του στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

    Χωρίς δική του γραφή μέχρι που κατέκτησε τον Άραβα, χωρίς Θεό μέχρι που κατέκτησε τον Άραβα, χωρίς γνώσεις για πολιτική και διπλωματία μέχρι που κατέκτησε τον Έλληνα, χωρίς αρχιτεκτονική και μηχανική μέχρι που κατέκτησε τον Έλληνα και τον Αρμένιο. Και με μια ιστορία που μαρτυρεί πόσο βάναυσα φέρθηκε σε όλους εκείνους από τους οποίους έκλεψε πολιτισμό.

    Εκατό χιλιάδες χρόνια να περάσουν, κομπλεξικός θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @10/11 12.00
    Δὺο παρατηρὴσεις:
    Α):Ο Τοὺρκος,στὴν πραγματικὸτητα δὲν εὶναι Τοὺρκος,αλλὰ γενὶτσαρος,δηλαδὴ ὲνα ὸν με μὲγα πρὸβλημα αυτοπροσδιορισμοὺ καὶ αυτοαποδοχὴς,εξ οὒ και το κὸμπλεξ που ανὲφερες(ελληνικὰ λὲγεται σὺμπλεγμα).
    Β):O Τοὺρκος στην πραγματικὸτητα ΔΕΝ κατὲκτησε οὺτε τον Ὲλληνα,οὺτε τον Αρμὲνιο:αυτὸ το ὲκαναν οι Κοὺρδοι σε πρὼτη φὰση,και οι προαναφερθὲντες γενὶτσαροι στην συνὲχεια,ενὼ ὸταν αναπὸφευκτα ὰρχισε η παρακμὴ της Οθωμανικὴς αυτοκρατορὶας,ὸλως περιὲργως,πὰντα κὰποιοι Ντισραὲλι,Μὲττερνιχ,η Λὲνιν και Κὶσσινγκερ της ὲριχναν το σωσὶβιο,μαζὶ με κὰποιους Βενιζὲλους και Γουναραὶους
    βὲβαια.
    Πὰντα τζὰμπα μὰγκας ο ''Τοὺρκος''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σύμπλεγμα" το είπα στην πρώτη μου παράγραφο, Αχέροντα, και τον Τούρκο "κομπλεξικό", αφού έτσι συνηθίσαμε να τον αποκαλούμε. Και φυσικά ο Τούρκος είναι μόνο κατά ένα μικρό ελάχιστο Τούρκος, αφού σήμερα το αίμα του είναι περισσότερο αραβικό, αρμένικο, κτλ. με τόσες επιμιξίες που έγιναν στο κατά κύματα καταστροφικό πέρασμα των Οθωμανών προς τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

    Αλλά δεν θέλω να εστιάσω εκεί, αφού κανένα από τα έθνη όπως υφίστανται σήμερα δεν είναι "καθαρόαιμο". Ας μη γινόμαστε υπερβολικοί. Δεν θα πιάσω σήμερα να αναλύσω το αίμα του ενός και του άλλου να δω αν είναι "Άριος" ή ο,τιδήποτε άλλο. Για τέτοιες γελοιότητες μίλαγε ο Χίτλερ. Εστιάζω στην έλλειψη ιστορικής ταυτότητάς τους και, πάνω απ' όλα, στην παντελή έλλειψη προσφοράς τους στον πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @11/11 1.03 πμ
    Ὸπως το θὲτεις,ὸντως δεν μπορεὶ κανὲνα απο τα ιστορικὰ ὲθνη να θεωρηθεὶ καθαρὸαιμο,ακὸμη και οι ναζὶ εφὰρμοσαν το παιδομὰζωμα:τουλὰχιστον 250.000 παιδιὰ απὸ τις κατεχὸμενες χὼρες περισυνελλὲγησαν λὸγω ''αρὶου παρουσιαστικοὺ'',προκειμὲνου να βελτιὼσουν την κατὰ τα ὰλλα αρὶα φυλὴ του ξανθοὺ Χὶτλερ,του πανὺψηλου Γκαὶμπελς,και του αγαλματὼδους Γκαὶρινγκ(ὲτσι,να χαμογελὰσουμε λὶγο).
    Ωστὸσο,οι σημερινοὶ Τοὺρκοι,γνωρὶζουν ὸτι στην πορεὶα της Οθωμανικὴς αυτοκρατορὶας επεβλὴθη συστηματικὴ και καθὸλου ὴπια αφομοὶωση,και σε αυτὸ θὲλησα να εστιὰσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]