Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λύσεις υπάρχουν. Απλά δεν τις θέλουν οι κρατούντες...


Κάθε ημέρα και χειρότερα. Οι ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα, είτε προέρχονται από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό, είναι η μία χειρότερη από την άλλη. Ο δρόμος προς την «Ιθάκη» που επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου, αποδεικνύεται ο χείριστος, αφού –σύμφωνα με τις εξελίξεις- αποδεικνύεται πως ούτε χάρτη είχε, ούτε σχέδιο για να φτάσει, αλλά δεν ήξερε ούτε από «ναυτικά» ταξίδια, ο κατά τα άλλα πολυταξιδεμένος, βραβευμένος κ.λ.π. και επιτυχημένος (αλλά υπό παραίτηση) πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Η έξοδος άρχισε να γίνεται αδιέξοδος και η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας συζητιέται πλέον ως κάτι αναπόφευκτο και δεδομένο, ενώ η φτώχεια και η εξαθλίωση των πολιτών αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να διασωθεί… ποιος άραγε; Η πατρίδα ή το πολιτικό σύστημα που φέρει ακέραιη την ευθύνη των όσων σήμερα βιώνουν οι πολίτες και βλέπουν από απόσταση οι “yes men» πολιτικοί;

Μέσα σε αυτό το άρρωστο κλίμα, η Ελλάδα καλείται να αποφασίσει, όπως πολύ σωστά το έθεσε η κυρία Κανέλλη, ανάμεσα σε αργό θάνατο ή σε… εκτέλεση! Δεν τίθεται, φυσικά, κανένα θέμα περί δημοκρατίας -ούτε καν προσχηματικής-, από τη στιγμή που ο σημερινός πρωθυπουργός παρέδωσε τις (από το Σύνταγμα προκύπτουσες) ευθύνες του σε ηγέτες άλλων χωρών, οι οποίοι φροντίζουν για το συμφέρον των χωρών τους και όχι της Ελλάδας. Εξάλλου, το είπαν ξεκάθαρα: Ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ευρώ, προτιμούμε την διάσωση του Ευρώ! Και από αυτούς τους «διασώστες» περιμένουμε να μας σώσουν; Όποιος το πιστεύει αυτό ή είναι ηλίθιος ή έχει παίξει στοίχημα υπέρ της πτώχευσης της Ελλάδας. Άλλη απάντηση δεν υπάρχει…

Και τι κάνουμε τώρα; Πώς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη Σκύλλα και την Χάρυβδη; Πώς θα μπορέσουμε σαν χώρα να ανοίξουμε έναν δρόμο που θα μας οδηγήσει στην ασφάλεια; Αυτά τα ερωτήματα μας απασχολούν όλους. Όλους, εκτός από το παρόν πολιτικό σύστημα (συμπεριλαμβανομένων όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που με την παρουσία τους συνέδραμαν στην επισημοποίηση αποφάσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά της χώρας), που ασχολείται μόνο με την διάσωσή του. Εξάλλου, εάν παρατηρήσουμε τον λόγο ενός πολιτικού, αναφέρεται πρώτα στο κόμμα κι έπειτα στην πατρίδα. Είναι γνωστό τοις πάσι, πως για τους πολιτικούς το κόμμα αποτελεί πρώτιστο μέλημα, ενώ η πατρίδα αναφέρεται ως επιχείρημα που στηρίζει το κόμμα…

Για να ξεκαθαρίσουμε την σκόνη, για να μπορέσουμε να δούμε τον σωστό δρόμο, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως το πρώτο που οφείλουμε να πράξουμε ως πολίτες είναι να αποφύγουμε την κυβερνητική προπαγάνδα. Να σταματήσουμε να ακούμε και να διαβάζουμε τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια (πολλοί είναι εκπαιδευμένοι για χειρισμό του πλήθους) που νυχθημερόν εργάζονται αφειδώς προς την κατεύθυνση του δικού μας αποπροσανατολισμού. Αφού το κάνουμε αυτό, τότε θα μπορέσουμε να δούμε όχι μία, αλλά πολλές λύσεις. Και όλες οι λύσεις κρατούν ακέραιη την πατρίδα μας και μεταστρέφουν τους ρόλους ισχυρού και ανίσχυρου.

Έτσι, ίσως θα έπρεπε άμεσα να προχωρήσουμε σε συζητήσεις με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, για την δημιουργία ενός μπλοκ αντίστασης και αντίδρασης κατά των «αγορών», κατά των Γερμανικών τραπεζών και των άλλων γλοιωδών υποκειμένων που μέσα από τα γραφεία της Ε.Ε. αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως αριθμούς και τους λαούς ως εμπόδιο στον ισοπεδωτισμό που θέλουν να επιβάλουν. Μπορούμε, άραγε, να κάνουμε συνδυασμένα κάτι τέτοιο; Αν ναι, τότε το πρόβλημα θα λυθεί ως δια μαγείας, εντός μερικών ημερών. Αν όχι, τότε ας κοιτάξουμε για άλλες λύσεις, περισσότερο Ελληνικές, περισσότερο «ατομικές»…

Μία τέτοια λύση θα μπορούσε να είναι η ανακοίνωση άμεσης παύσης – στάσης πληρωμών προς το εξωτερικό. Ταυτόχρονη ανακοίνωση – πρόσκληση προς οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να αγοράσει ένα Ελληνικό ομόλογο ύψους 2 τρισ. Ευρώ, που θα αντιστοιχεί στην εκμετάλλευση του Ελληνικού υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου. Με τη βοήθεια ενός ισχυρού οικονομικού εκπροσώπου (λέτε να μην βρεθεί κάποια ισχυρή τράπεζα να ενδιαφερθεί να εκδώσει το ομόλογο;) θα απαιτήσουμε το συγκεκριμένο ποσό, με άμεση πληρωμή και με όρους (περιβαλλοντικούς, εθνικούς και άλλους) που θα θέσουμε εμείς και όχι οι πιθανοί αγοραστές. Ως πιθανοί αγοραστές μπορούν να είναι ΟΛΟΙ όσοι διαθέτουν αυτό το ποσό (Ρώσοι, Κινέζοι, Αμερικάνοι, Ινδοί, Άραβες κ.α.) εκτός των βορείων ευρωπαϊκών χωρών, τους οποίους θα αποκλείσουμε για λόγους παραδειγματισμού από την εις βάρος μας εχθρική συμπεριφορά που έχουν επιδείξει. Την ίδια στιγμή θα εγγράψουμε στον Ελληνικό προϋπολογισμό το χρέος της Γερμανίας στην χώρα μας (από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) τοκισμένο με τους τόκους δανεισμού που επέβαλε η Γερμανία στην χώρα μας για να μας δανείσει μέσα από την ΕΚΤ.

Παιχνίδι ίσων όρων, λοιπόν. Παιχνίδι στα ίσια απέναντι σε εκείνους που εργάστηκαν με σχέδιο (όπως αποδεικνύεται) προκειμένου να υποδουλώσουν μία ελεύθερη χώρα όπως είναι η Ελλάδα. Φυσικά, θα αποχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ από το Ευρώ (απορώ γιατί υπάρχει η δαιμονοποίηση της δραχμής και όλοι οι «ειδικοί» επικαλούνται τα χειρότερα… μήπως όταν είχαμε την δραχμή δεν υπήρχαμε σαν κράτος; μήπως όταν είχαμε την δραχμή αποκτήσαμε μεγαλύτερα χρέη από τότε που μπήκαμε στο ευρώ; μήπως όταν είχαμε την δραχμή πεινούσαμε και δεν το καταλάβαμε; μήπως όταν είχαμε την δραχμή δεν υπήρχε ανάπτυξη;) και διαχειριζόμαστε την οικονομία μας ανεξάρτητα μέσα από τους νέους «κανόνες» που πλέον θα ισχύουν. Κανόνες ενός ανεξάρτητου και αυτοκυρίαρχου κράτους. Κανόνες ισότητας και ισονομίας μεταξύ των λαών. Κανόνες ίσων όρων…

Και τί είναι άραγε η σημερινή Ευρώπη; Το έχουμε σκεφτεί; Τον όρο τον έδωσε πολύ εύστοχα ο γνωστός σε όλους Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν) λέγοντας χαρακτηριστικά:
Ευρώπη... Ένας λογιστής στη Γερμανία κάνει λάθος λογιστικής εγγραφής 50 δις (!) και το πληρώνει ένας λαός με 10 χρόνια σκλαβιάς και εξαθλίωσης!!!
Έτσι κι αλλιώς σήμερα είμαστε καταδικασμένοι (από "συμμάχους", "φίλους" και "εταίρους") σε αργό θάνατο (μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις). Μήπως θα έπρεπε να δοκιμάσουμε κάποιο άλλο «φάρμακο» και κάποιον άλλο «γιατρό», αφού οι «συνταγές» των «ειδικών» μας καταστρέφουν και μας οδηγούν στον όλεθρο; Λέω, μήπως…;


ΥΓ1: Υπάρχουν και άλλες λύσεις πλην των παραπάνω. Δεν βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Σε κελί που μας έκλεισαν ως χώρα βρισκόμαστε. Το δυστύχημα είναι πως προσπαθούν να μας επιβάλουν την ιδρυματοποίησή μας σε αυτό το κελί και ταυτόχρονα προσπαθούν να μας πείσουν πως είμαστε ελεύθεροι, μέσα σε μία δημοκρατική χώρα, μέσα σε μία δημοκρατική Ευρώπη. Το βλέπετε λογικό να δεχτούμε τις… παραινέσεις των δεσμοφυλάκων μας; Μήπως θα ήταν λογικότερο να αποδείξουμε πως οι Έλληνες διαθέτουν και κοχόνες και όχι μόνο πρωθυπουργικά... κανό;

ΥΓ2: Οι παραπάνω θέσεις συμπεριλαμβάνονται στις προτεινόμενες λύσεις της "Νέας Ελλάδας" και δεν αποτελούν αποκύημα φαντασίας του γράφοντα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Σίγουρα πρέπει να το δούμε αλλιώς, γιατί διαφορετικά είμαστε χαμένοι από χέρι. Το θέμα είναι πρώτα να ενημερωθούμε. Καλά είναι τα ευφυολογήματα και οι πλακίτσες πού και πού, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα για τα οποία δεν έχουμε πληροφορηθεί.

    Την κυρία Κανέλλη μπορεί να την βρήκαν διασκεδαστική οι Βρετανοί τις προάλλες, όπως και εμείς. Τον κύριο Κλυνν επίσης. Η ειδοποιός διαφορά έγκειται στο ότι η κυρία Κανέλλη, αντίθετα από τον κύριο Κλυνν, είναι πλήρως ενημερωμένη για το τι ακριβώς κείμενα έχουν υπογράψει ερήμην μας και από κοινού με τους Ευρωπαίους οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος από το 2009 και μετά. Τα κείμενα αυτά ορίζουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας (ή μάλλον το τινάζουν στον αέρα).

    Τα κείμενα αυτά, που δεν περιορίζονται στη δανειακή σύμβαση και στα μνημόνια 1 και 2, ΔΕΝ τα διαβάσαμε. Τα καταχώνιασαν οι δημοσιογράφοι στα ψιλά για να μην τα βρούμε εύκολα. Αυτή τη γνώση ας φροντίσουν να μας την εξασφαλίσουν τα αναδυόμενα πολιτικά σχήματα, και προπάντων η Νέα Ελλάδα, στην οποία εναποθέτουμε τις ελπίδες μας. Μαζί με μια παράκληση. Μας έχουν υποτιμήσει αρκετά τη νοημοσύνη μας τόσα χρόνια. Κάντε εσείς τη διαφορά και φερθείτε μας όπως μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το κεφάλαιο είχαν εξ’ αρχής στο στόχαστρό τους οι τοκογλύφοι και γι' αυτό μας "δάνειζαν" χρήματα …

    Το κεφάλαιο, το οποίο έχουν αρχίσει ν' "αγκαλιάζουν" με τα βρομερά τους "χέρια" …

    Το κεφάλαιο, το οποίο οι σύγχρονοι δωσίλογοι "μεταβίβασαν" ολοκληρωτικά και παράνομα στην προδοτική Ανώνυμη Εταιρεία με το όνομα "Ταμείο Αποκρατικοποιήσεως της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου" …

    Εντελώς παράνομα, προδοτικά και αντεθνικά.

    Γιατί είμαστε τόσο απόλυτοι στις κατηγορίες μας;

    Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η μεταβίβαση να έγινε εξαιτίας άγνοιας;
    Όχι βέβαια.
    Είναι βέβαιο ότι υπάρχει δόλος και όπου υπάρχει δόλος υπάρχει και έγκλημα.

    Ο δόλος αποκαλύπτεται από τον ίδιο τον τίτλο της δωσιλογικής Εταιρείας.

    Δόλο αποκαλύπτει ο εγκληματικά εσφαλμένος προσδιορισμός τής υπό ιδιωτικοποίηση περιουσίας. "Ιδιωτική Περιουσία του Δημοσίου" την ονομάζουν. Ιδιωτική περιουσία του κράτους δεν είναι η ΔΕΗ ή τα Αεροδρόμια της χώρας.

    Ιδιωτική περιουσία του κράτους είναι τα χαρτιά υγείας, οι σφουγγαρίστρες ή οι καρέκλες που δίνουμε σ' αυτό με πλήρη εξουσία πάνω τους να τα κάνει ό,τι θέλει, προκειμένου να μας εξυπηρετήσει ως πολίτες όσο το δυνατόν καλύτερα.

    Ιδιωτική περιουσία του κράτους δεν μπορεί να είναι το δημόσιο κεφάλαιο.
    Το δημόσιο κεφάλαιο είναι περιουσία του λαού και εξουσία πάνω του έχει μόνον ο λαός.

    Μόνον αυτός έχει αρμοδιότητα ν' αποφασίζει για την τύχη αυτής της περιουσίας, είτε άμεσα μέσω δημοψηφισμάτων είτε έμμεσα μέσω της Βουλής των αντιπροσώπων του.

    Εκ των δεδομένων λοιπόν θεωρούμε αυτούς, που το ίδρυσαν, προδότες.

    Ένοχος εσχάτης προδοσίας είναι ο Βενιζέλος, ο οποίος ίδρυσε μια τέτοια Ανώνυμη Εταιρεία και μετέφερε σ' αυτήν τίτλους ιδιοκτησίας της δημόσιας περιουσίας, που του "εμπιστεύτηκε" ο λαός ως Υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

    Με τους νόμους περί δοσιλογισμού πρέπει να δικαστεί η διοίκηση και το προσωπικό τής εν λόγω εταιρείας, που πίσω από τις "πλάτες" του ελληνικού λαού συνεργάζεται με τους τοκογλύφους, για να φάει την περιουσία του.

    --------------------------------------------------
    Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση (Α’ μέρος)
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και διαδώστε τα
    Μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να σωθεί η Ελλάδα.
    Αρκεί να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να δουν τι συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΣΕ ΟΛΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΛΕΨΕΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΑΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ οι πολιτικοι αφησαν σιγα σιγα την χουντα να θεριεψη!
    Κανεις απο αυτους δεν μιλαει.
    Αλλα δεν χρειαζεται.ΞΕΡΟΥΜΕ!
    Μας προδοσαν!!!
    Και αν μερικοι μερικοι βγαινουν τωρα και δηδεν αγανακτισμενοι τα "χωνουν"σε Εγγλεζους και αλλους,ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    Δεν θα υσυχασουμε μεχρι να τους δουμε ΟΛΟΥΣ ζητουλες για αυτην την ιδια την αθλια ζωη τους.
    Στα ματια των πρωην προβατων και νυν ΛΕΟΝΤΩΝ ειναι ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
    Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!
    Ο Θεος να τους λυπηθη.Γιατι ΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ δεν μπορουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]