Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο σχεδιάζει αναδιάταξη στρατευμάτων στον Περσικό


Γαλλικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Voltaire Network
Υπεύθυνος σύνταξης: Thierry Meyssan


Μετά την κατάρρευση των ιρακινοαμερικανικών διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε την πλήρη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ στα τέλη του 2011.

Ωστόσο, εμπειρογνώμονες σε θέματα άμυνας συμφωνούν ότι αυτό δεν αποτελεί την ακέραιη πληροφορία γύρω από το θέμα. Με το Ιράκ να είναι ήδη υπό την κοινή επιρροή Τεχεράνης και Δαμασκού, θα πρέπει να θεωρηθεί θέμα χρόνου η σύναψη μιας de facto συμμαχίας μεταξύ Ιράν, Συρίας και Λιβάνου, τριών χωρών οι οποίες αντιτίθενται τόσο στην ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση της Μέσης Ανατολής όσο και στον εποικισμό της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς.

Έτσι, σύμφωνα με τους New York Times, το Πεντάγωνο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την αναδιάταξη των δυνάμεων του στην κρίσιμη αυτή περιοχή. Τα στρατεύματα που βρίσκονται στο Ιράκ απλώς θα μεταφερθούν στο Κουβέιτ. Αυτό το μικρό εμιράτο, το οποίο ήδη έχει αποποιηθεί της κυριαρχίας του στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς του, προκειμένου να φιλοξενήσει 22.000 Αμερικανούς φαντάρους, σύντομα πρόκειται να μετατραπεί στη μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στον κόσμο.

Επιπλέον, η Ουάσιγκτον διευρύνει τη συνεργασία της με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (Gulf Co-operation Council), το οποίο έχει ήδη εξελιχθεί σε μια αντεπαναστατική συμμαχία των μοναρχιών της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, από τότε που συμπεριέλαβε στους κόλπους του την Ιορδανία και το Μαρόκο.

Πιο συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο αναμένεται να αναλάβει την επίβλεψη και τον εξοπλισμό των χωρών-μελών του ΣΣΚ, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας (της οποίας ο στρατός συνέβαλε τα μέγιστα στην καταστολή των εξεγέρσεων στο Μπαχρέιν και την Υεμένη), αλλά και του Κατάρ και της Ιορδανίας, οι οποίες συμμετείχαν στη νατοϊκή λεηλασία της Λιβύης.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]