Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θολό τοπίο, κυβέρνηση σε ανυπαρξία


Η πολιτική των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων ήταν σαφώς η προσέγγιση -(υποταγή)- της Ελλάδας στην Τουρκία. Η πολιτική της Τουρκίας ήταν φανερή ενίσχυση της εισροής λαθρομεταναστών ισλαμιστών, ώστε να καταληφθεί η Ελλάδα εκ των έσω από το ισλαμικό στοιχείο (η ιδέα ήταν του πονηρού Νταβούτογλου). Σε αυτή την περίπτωση -που η Ελλάδα θα είχε κατακλυσθεί από τους ισλαμιστές- το Ισραήλ θα είχε να αντιμετωπίσει ακόμα μια χώρα που από σχετικά φιλική, θα είχε μετατραπεί σε εχθρική.

Θα υπήρχε μια χώρα στην οποία διαμένουν πάρα πολλοί Εβραίοι, που σιγά σιγά θα γίνονταν εύκολοι στόχοι από τον, τελικά επικρατούντα, ισλαμικό πληθυσμό στην Ελλάδα. Τρία και πλέον εκατομμύρια είναι οι μετανάστες σήμερα, και αν κρίνουμε από τα παιδιά τους στα σχολεία έχουν έλθει σε αναλογία σχεδόν 50-50 με τους Έλληνες.

Το Ισραήλ παρατηρούσε όλη αυτή την διαδικασία της διάλυσης της Ελλάδας σχεδόν αδιάφορα έως και ευχαριστημένα. Έδωσαν μάλιστα στην Τουρκία -ελαφρά τη καρδία- τεχνολογία αιχμής στον στρατιωτικό εξοπλισμό της. Ήταν σαν να μην καταλάβαιναν ότι η Τουρκία είχε μόνο δυο προαιώνιους εχθρούς: τους Έλληνες και τους Κούρδους. Και τους δυο αυτούς λαούς τους χρειάζονταν απόλυτα και άμεσα το Ισραήλ για την στήριξή του. Είχε ανάγκη τους Κούρδους για να δημιουργήσουν δικό τους κράτος και να αδυνατίσει έτσι το φανατικά αντί-ισραηλινό Ιράκ, ενώ τους Έλληνες με την Κύπρο, την Κρήτη και τη Μεσόγειο τους χρειάζονταν το Ισραήλ για να αναπνέει και να βρίσκει πρόσβαση στην Ευρώπη.

Το Ισραήλ προφανώς σκέφτηκε πονηρά ότι θα μπορούσε να εξουδετερώσει εκ των έσω τον ισχυρό στρατιωτικό μηχανισμό της Τουρκίας (κάνοντας συμμαχία μαζί της σε στρατιωτικό επίπεδο και σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών), αδιαφορώντας για τους εν δυνάμει και συστημικά φίλους και συμμάχους του.

Ο πρόεδρος του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι στην Αμερική, σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Έλλις, έχοντας πλήρη αντίληψη αυτής της συγκυρίας, μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος- Ισραήλ. Είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται το Ισραήλ όσο και το Ισραήλ χρειάζεται την Ελλάδα.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι κατά πόσο αυτοί οι οποίοι κρατούν τον παγκόσμιο πλούτο, θέλουν πραγματικά -τουλάχιστον μακροπρόθεσμα- την επιβίωση είτε της Ελλάδος ή ακόμα και του Ισραήλ. Και οι δυο λαοί -ο καθένας για διαφορετικούς λόγους- θα τους είναι εμπόδιο για την επιτέλεση της παγκοσμιοποίησης που επιδιώκουν.

Ήδη η Αμερική ενισχύει την άμυνα της Ελλάδας χαρίζοντας της 400 άρματα μάχης. Θα υπήρχε περίπτωση μιας τέτοιας γενναιοδωρίας εκ μέρους της Αμερικής, εάν δεν είχε πιέσει το Ισραήλ μέσω του εβραϊκού λόμπι προσπαθώντας να ενισχύσει την άμυνα της Ελλάδας?; Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενισχύσεις, ώστε σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία να αντέξουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις την μεγάλη στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας. Αυτοί που θέλουν να πάρουν πίσω και με τόκο τα λεφτά που μας δάνεισαν, σίγουρα δεν επιθυμούν την εμπλοκή της Ελλάδας σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Αντίθετα, αυτοί που έχουν ποντάρει δισεκατομμύρια στην πτώχευση της Ελλάδος, εύχονται και προωθούν κάτι τέτοιο.

Παράπλευρη συνέπεια της συνεργασίας Ελλαδος-Ισραήλ θα είναι η μείωση της εισροής λαθρομεταναστών και ο επαναπατρισμός των περισσότερων. Το Ισραήλ σίγουρα θα βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα με τεχνογνωσία και πρακτικές. Είναι βέβαιο ότι θα αναλάμβανε ευχαρίστως να περιπολεί στην περιοχή του Αιγαίου -μετά από πρόσκληση δική μας -και να φροντίζει ώστε ούτε ένας λαθρομετανάστης να μην πατήσει ξανά στα νησιά μας. Η ιδέα ίσως φαίνεται εξωφρενική αλλά σίγουρα είναι ρεαλιστική.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο και οι διάφορες πιέσεις από ένα σωρό αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα κέντρα εξουσίας, δημιουργούν σίγουρα έναν εφιάλτη γι’ αυτούς που χειρίζονται την εξωτερική μας πολιτική.

Η Αμερική του Ομπάμα καταλαβαίνει την σημασία της κατάρρευσης της ευρωζώνης με αφετηρία την πτώχευση της Ελλάδος και την απεύχεται, αλλά αντίθετα, τα κέντρα που προωθούν την παγκοσμιοποίηση σίγουρα δεν θέλουν μια ενωμένη και στιβαρή Ευρώπη που θα αντισταθεί ενωμένη στα σχέδιά τους. Η ΕΕ φαίνεται να ξύπνησε τελευταία και να συνειδητοποίησε επιτέλους ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί γιατί αλλιώς θα συμπαρασύρει πιθανόν στον όλεθρο ολόκληρη την ευρωζώνη.

Το σκηνικό έχει θολώσει τόσο πολύ, ώστε, ακόμα και αυτοί που έχουν την πιο καλή πολιτική όραση δεν μπορούν να προβλέψουν το άμεσο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε ένα τόσο θολό τοπίο αυτή η κυβέρνηση που βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση δεν μπορεί να κρατήσει πέρα από μερικούς μήνες ακόμα. Και δεν θα τους διώξει κανένας, μόνοι τους θα αποχωρήσουν με κάποια ευκαιρία ή δικαιολογία...

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]