Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διώχνει το ΔΝΤ η Ιρλανδία;


Η Ιρλανδία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη από τις τρεις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται εκτός διεθνών αγορών (Ελλάδα και Πορτογαλία οι άλλες δύο), η οποία θα αποχαιρετήσει το ΔΝΤ. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός , προαναγγέλλοντας την επάνοδο εντός του 2012.

«Από όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η Ιρλανδία αποτελεί το παράδειγμα», δήλωσε ο Κένι σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Και πρόσθεσε ότι η Ιρλανδία βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να πει πρώτη «αντίο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Η Ιρλανδία ήταν η δεύτερη, μετά την Ελλάδα, χώρα που προσέφυγε σε διεθνή βοήθεια προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Συμφώνησε με το ΔΝΤ και την ΕΕ σε ένα «πακέτο» βοήθειας 67,5 δισ. ευρώ για να στηρίξει τον τραπεζικό της τομέα, στα χρέη του οποίου οφείλεται η οικονομική κατάρρευση ολόκληρης της χώρας.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι φέτος η κυβέρνησή του ελπίζει να πετύχει με το παραπάνω τον στόχο που έχει θέσει για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 10,6% του ΑΕΠ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΣΕ ΛΊΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΏΞΟΥΜΕ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΏΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πονάνε οι συγκρίσεις παιδιάααααα. Αφήστε τε να πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]