Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μπάμπης, οι μαύροι και το... χρέος!


Ο γνωστός Μπάμπης του Σκάι, το γνωστό παπαγαλάκι του ΔΝΤ, της τρόικας και των τραπεζών (ο όρος θα δικαιολογηθεί με αριθμούς...!) εμφανίσθηκε να μας πει το πόσο ωραία είναι τώρα τα πράγματα, με την Ελλάδα να μπαίνει σε εποπτεία, σε κατοχικό καθεστώς που θα επιβληθεί με επιτροπεία και άμεσο έλεγχο των πάντων, δηλαδή απόλυτη απώλεια ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας.

Ο Μπάμπης, λοιπόν, ο μέγας μάγος των οικονομικών, είπε χαρακτηριστικά στο Σκάι:
"Μας χαρίζουν εκατό και μας δίνουν εκατό"...
"Τα χρήματα που παίρνουμε είναι για την αντιμετώπιση του ελλείματος"...
"Πέρυσι πήραμε 110 και τώρα πήραμε άλλα 130 δισεκατομμύρια"...

Προν επίρρωσιν των όσων λέει ο υπάλληλος των τραπεζών, πρέπει να του γίνει σαφές πως η χρησιμοποίηση των αριθμών, χωρίς τις λέξεις που οι αριθμοί εκπροσωπούν, είναι κούφια λόγια, ή αλλιώς... προπαγάνδα και απόλυτως αποπροσανατολισμός...

Τί μας είπε ο Μπάμπης, εάν προσθέσουμε παράγωγα της λέξης "δάνειο";
"Μας χαρίζουν εκατό και μας δανείζουν εκατό"...
"Τα χρήματα που δανειζόμαστε είναι για την αντιμετώπιση του ελλείμματος"...
"Πέρυσι δανειστήκαμε εκατό και τώρα δανειστήκαμε άλλα 130 δισεκατομμύρια"...

Η λέξη δάνειο, σαφέστατα έχει να κάνει και με αποπληρωμή. Πώς λοιπόν θα αποπληρωθεί αυτό το χρέος; Επειδή η ερώτηση είναι δύσκολη, ο Μπάμπης απέφυγε να χρησιμοποιήσει την λέξη. Όπως απέφυγε να πει ότι δανειζόμαστε δίνοντας τους οικονομικούς πόρους της χώρας. Και πώς θα αποπληρωθούν τα δυσθεώρητα αυτά δάνεια χωρίς να υπάρχουν οικονομικοί πόροι; Μούγκα ο Μπάμπης... Καλή η προπαγάνδα από έναν καλό υπάλληλο, αλλά μέχρις ενός σημείου. Κι επειδή ο κάθε Μπάμπης αρέσκεται στην χρήση αριθμών, εμείς θα του παραθέσουμε ένα παράδειγμα, για να κατανοήσει την σημαντικότητα της "εξυπνάδας" του:

Έχουμε 5 και 1. Σημαίνει κάτι; Αν όμως πούμε πως έχουμε πέντε μαύρους και ένα μαστίγιο, τότε σαφέστατα μπορεί να καταλάβει (μέχρι και ο Μπάμπης) πως ακολουθεί άγριο και επώδυνο σεξ. Αν προσθέσουμε μάλιστα και άλλους 6 μαύρους, τότε επέρχεται βίαιος θάνατος δια του σεξ... Ή μήπως δεν είναι έτσι αγαπητέ κύριε Μπάμπη;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]