Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα παραιτηθεί ο Μπερλουσκόνι;


Πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα (Τετάρτης, 26/10) της εφημερίδας La Repubblica, ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει έλθει σε συμφωνία με τον κύριο σύμμαχο του στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλιας, από την οποία θα παραιτηθεί στο τέλος του έτους.

Στα πλαίσια αυτής της "μυστικής συμφωνίας", ο οποία επετεύχθη κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ του Μπερλουσκόνι και του προέδρου του κόμματος της "Λίγκας του Βορρά" ("Lega Nord"), Ουμπέρτο Μπόσι, ο 75χρονος πρωθυπουργός δέχθηκε να παραιτηθεί σε αντάλλαγμα για την αποδοχή του μέτρου της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τον Μπόσι.

Η Ιταλία, της οποίας το δημόσιο χρέος αγγίζει τα 1,8 τρισεκατομμύρια περίπου, δέχεται μεγάλες πιέσεις από την ΕΕ προκειμένου να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημά της και να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η "Λίγκα του Βορρά" διέψευσε το δημοσίευμα, το οποίο ήρθε λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες, λέγοντας στο BBC ότι πρόκειται για μια απόπειρα υπονόμευσης του Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα πάντα με την La Repubblica, o Mπερλουσκόνι φέρεται να είπε στον Μπόσι: "Μη με γελοιοποιήσεις στις Βρυξέλλες και έχεις την υπόσχεσή μου ότι θα πάμε σε εκλογές τον Μάρτιο".

Πολιτικοί σχολιαστές εικάζουν ότι είναι πιθανό ο Μπερλουσκόνι να ελπίζει σε μια επανεκλογή του στις επόμενες εκλογές, οι οποίες κανονικά θα διεξαχθούν του χρόνου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]