Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγάλο πλιάτσικο, με απλά λόγια...


Ένα πλιάτσικο δισεκατομμυρίων που παραστατικά ομοιάζει με κάποιον που του κλέβουν το αυτοκίνητο και έπειτα τον αναγκάζουν να δουλεύει σαν το σκυλί, να χάσει τα ρούχα του, το σπίτι του και την υπερηφάνεια του για να ξαναποκτήσει μετά από δέκα χρόνια το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή ενα χρέος της τάξεως του 110 – 120% του ΑΕΠ.

Αυτό το χρέος περιλάμβανε την αποπληρωμή των αθλιοτήτων του καθεστώτος Σημίτη:

  • Το Γερμανικό πλιάτσικο, Siemens,C4i, ΟΤΕ, Thyssenkrupp (υποβρύχια που γέρνουν), ΜΑΝ, ΟΣΕ, Daimler-Benz, Hoechtief κλπ.
  • Τα περιβόητα Ολυμπιακά έργα. Τις υπερτιμολογήσεις, το εξωφρενικό κόστος των έργων, την εισφοροδιαφυγή των εργολάβων με την μαύρη εργασία λαθρομεταναστών, τα κτίρια φαντάσματα που κόστισαν δεκάδες δις και δεν απέφεραν ούτε Ευρώ.
  • Την μεγάλη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων μέσω του χρηματιστηρίου. Το κράτος δανειζόταν για να κλείσει τις τρύπες της ληστείας του μόχθου μέσω υπουργικών αποφάσεων.
  • Την αποπληρωμή των μαγειρεμένων δανείων για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Την απώλεια ΑΕΠ της υποτιμημένης δραχμής, με τους λεόντειους όρους που εισήλθαμε στο νέο νόμισμα.
  • Τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης από την κατάρρευση της Lehman Brothers που επηρέασε ολόκληρο τον πλανήτη.

…και όμως, δεν μειώθηκαν μισθοί ή συντάξεις, το κοινωνικό κράτος λειτουργούσε με τα όποια τρωτά. Οι πληρωμές γινόντουσαν στην ώρα τους, η αυτοδιοίκηση ήταν πραγματική και όχι διακοσμητική. Μα κυρίως, η Ελλάδα έκανε ανεξάρτητα γεωπολιτικά ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις έχοντας αλώβητη την Εθνική κυριαρχία. Βρισκόταν σε θέση να αποφασίζει αυτόνομα και να επηρεάζει αποφάσεις μέσω των δομών των οργανισμών με τους οποίους συμμετείχε.

Μετά λοιπόν τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση κατάφερε το εξής εξοργιστικό: Μετά από δέκα (10) χρόνια, να έχουμε ως στόχο την …επιστροφή στην εποχή Καραμανλή και αυτό να θεωρείται επιτυχία! Δηλαδή, το 2021 η Ελλάδα στοχεύει σε ένα χρέος της τάξεως του 120% του ΑΕΠ!!

Αφού πρωτίστως έχει διαλύσει τα πάντα.

Μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτονομία αποφάσεων, επιτροπεία.

Κεφαλική φορολογία με απίστευτα ποσοστά. Πληρώνουμε την βενζίνη και το πετρέλαιο στα διπλάσια επίπεδα από ότι επί Καραμανλή, συντάξεις κατέρρευσαν, η ύφεση θερίζει, η ανεργία λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας, ο κόσμος καταστρέφεται.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι και με την βούλα προτεκτοράτο χωρίς δικαίωμα αύξησης αυτόνομης πολιτικής. Δεν υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη, οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην της. Και βέβαια, με την πλήρη εκποίηση Εθνικής περιουσίας.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μία εθνική τραγωδία που δεν προήλθε από κάποιο “λαθάκι”, αλλά βάσει σχεδίου. Κάποιοι θησαύρισαν από αυτή την εξέλιξη και είναι συγκεκριμένοι. Το ΔΝΤ και οι συνεργάτες του.

Μιλάμε για ένα πλιάτσικο δισεκατομμυρίων που για να το καταλάβετε παραστατικά ομοιάζει με κάποιον που του κλέβουν το αυτοκίνητο και έπειτα τον αναγκάζουν να δουλεύει σαν το σκυλί, να χάσει τα ρούχα του, το σπίτι του και την υπερηφάνεια του για να ξαναποκτήσει μετά από δέκα χρόνια το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο. Οι Έλληνες συνεργάτες του ΔΝΤ λοιπόν, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "και όμως, δεν μειώθηκαν μισθοί ή συντάξεις, το κοινωνικό κράτος λειτουργούσε με τα όποια τρωτά."

    Δεν μειωθηκαν μισθοι και συνταξεις,αλλα αυξηθηκε το κοστος διαβιωσης,αλλα και οι κερδοσκοπιες μεσω καρτελ.
    Τι εκαναν με τις αποδοχές των «golden boys» ?
    Τα «41 μέτρα κατά της ακρίβειας» επέφεραν κάποιο αποτέλεσμα?
    Καταφεραν να αντιμετωπίσουντα καρτέλ(τραπεζών,πετρελαίου,γάλακτος,αγροτικών ειδών κ.α)

    "Οι πληρωμές γινόντουσαν στην ώρα τους,"

    Συμβασιουχοι διαμαρτυρονταν πανω στην Ακροπολη,διοτι ησαν μηνες απληρωτοι,συμπεριλαμβανομενου και της θητειας Αντωνη Σαμαρα,ως υπουργου Πολιτισμου!
    Κανενα σχέδιο σχετικά με το πως θα υπάρξει ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα ,έτσι ώστε να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας ,για να ελαφρυνθεί ο δημόσιος τομέας!

    "η αυτοδιοίκηση ήταν πραγματική και όχι διακοσμητική"

    Κομματοσκυλα τοτε,κομματοσκυλα και τωρα!
    Μέσα σε μιά νύχτα εξαφανίστηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία των συνταξιούχων!(Αναφέρομαι στα δομημένα ομόλογα)!
    Ανυπαρκτα τα μέτρα πρόληψης του κράτους στα επεισόδια του Δεκεμβρη του 2008 και του Μαϊου του 2009,ώστε να διαφυλαχτεί η σωματική ακεραιότητα και η περιουσία των πολιτών!
    - Ανυπαρκτα τα προληπτικά μέτρα για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και του 2009!
    - Ανυπαρκτα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα?
    - Υποκλοπες τηλεφωνων, απαγωγες Πακιστανων, Βατοπαιδι???

    "Μα κυρίως, η Ελλάδα έκανε ανεξάρτητα γεωπολιτικά ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις έχοντας αλώβητη την Εθνική κυριαρχία."

    Ειδαμε τα γεωπολιτικα ανοιγματα!
    5,5 χρονια διακυβερνησης και ουτε κηρυξη ΑΟΖ,ουτε ουσιαστικη συμφωνια με τους Ρωσους,ενω ταυτοχρονως η Μπακογιαννη υποστηριζε τις ΗΠΑ στο θεμα της αντιπυραυλικης ασπιδας!
    Αναγνωριση των Σκοπιων απο τις ΗΠΑ ως "Μακεδονια" και υπερπτησεις στο Αιγαιο με παραιτηση Γραψα!!

    "Βρισκόταν σε θέση να αποφασίζει αυτόνομα και να επηρεάζει αποφάσεις μέσω των δομών των οργανισμών με τους οποίους συμμετείχε."

    Το ειδαμε στη συσκεψη του ΟΟΣΑ το καλοκαιρι του 2009 οταν το προεδρικο αεροπλανο των Σκοπιων εφτασε στην Κερκυρα ως «μακεδονικο»!
    Ειδαμε την «επιρροη» σε Αιγαιο,Κυπριακο (σχεδιο Αναν) και Σκοπιανο οπου μπηκε Βετο στο προθεμα και μονο!!

    ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 300!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαβαίνοντας υπόψιν ότι ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 40 ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι σίγουρο ότι αυτοί από εκεί ψηλά που βρίσκονται ΚΑΤΑΝΟΟΎΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ.

    ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ;
    ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;
    ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΙΝΑΕΙ;

    ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ.

    ΩΣ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟ (ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΜΠΛΕ ΚΛΠ).
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ Ως ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΦΙΤΣΙΟ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΜΑΡΙΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΛΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΚΡΩΖΟΥΝ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

    ΑΔΕΡΦΙΑ.
    ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

    ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ.

    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]