Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεοδωράκης: Ντρέπομαι για όσα συμβαίνουν, για όσα ζω


  • Εγώ που έχω ταξιδέψει σε αμπάρια πλοίου αλυσοδεμένος, ντρέπομαι!

Σε ανυπακοή απέναντι στα μέτρα κάλεσε τους κατοίκους των Χανίων Κρήτης ο Μίκης Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο πρόεδρος της "Σπίθας" χαρακτήρισε την Ελλάδα σαν ένα καράβι στο οποίο βρισκόμαστε όλοι μαζί "και αν βουλιάξει το καράβι αυτό θα βουλιάξουμε κι εμείς μαζί του".

Πάνω σε αυτό συμπλήρωσε πως: "Στο καράβι αυτό δεν είμαστε απλοί επιβάτες αλλά συγκυβερνήτες, άρα συνυπεύθυνοι. Και βρεθήκαμε εμείς, οι συγκυβερνήτες του πλοίου ξαφνικά, μέσα στα αμπάρια του.

Και το τιμόνι του καραβιού το πήραν κάποιοι ξένοι με βοηθούς Έλληνες υπουργούς και υπαλλήλους".

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι "δεν ξέρω πως αισθάνεστε εσείς, αλλά εγώ που έχω ταξιδέψει σε αμπάρια πλοίου αλυσοδεμένος, ντρέπομαι!".

Δε δίστασε μάλιστα να πει πως: "μοναδική δύναμη που έχουν αυτοί που μας διοικούν σήμερα είναι η δική μας παθητική στάση. Αλλά όταν καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι η δύναμη μας θα τους πετάξουμε στη θάλασσα. Ζητούμενο πλέον για τη χώρα είναι μια νέα κυβέρνηση και ένα νέο Σύνταγμα με κυρίαρχους άξονες την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]