Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου προσλαμβάνει... "κεφαλοκυνηγούς"!


Στη γωνία βάζει το ΠΑΣΟΚ τους εκλεκτούς του στις εφορίες αναθέτοντας την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες και ελεγκτικές εταιρείες. Σε μια ομολογία αποτυχίας της πάταξης της φοροδιαφυγής το οικονομικό επιτελείο επιταχύνει τις εξελίξεις για να εισπράξει απ’ όπου μπορεί. Διότι, επικοινωνιακά έπαιξε καλά η λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες. Η ουσία είναι ότι κανείς δεν πάει να εισπράξει από όλους αυτούς εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι «πράσινοι» εφοριακοί μόλις τους έκοψαν δυο επιδόματα «άδειασαν» τον προστάτη της, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, και προχώρησαν σε λευκή απεργία.

Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε τώρα που έχει ανάγκη, να τα βάλει με τα χαϊδεμένα παιδιά της και να τους πάρει την είσπραξη μεγάλων οφειλών. Μ’ αυτό τον τρόπο θα γλιτώσει και το μπόνους που είχε υποσχεθεί ο Β. Βενιζέλος σε περίπτωση που κάποιες εφορίες έπιαναν και με το παραπάνω τους στόχους τους.

Η εγκύκλιος που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι αποκαλυπτική:

Οι δουλειές των εταιρειών και των δικηγόρων θα είναι «χρυσές» τα επόμενα χρόνια καθώς καλούνται να βρουν επιπλέον περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των υπόχρεων ή συνυπόχρεων τους, όπως ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική αρχή ή δεν έχουν μεταγραφεί, απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, ειδικών περιουσιακών στοιχείων, περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρήσεων…. περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του υπόχρεου, εικονικών μεταβιβάσεων, εικονικών βαρών, τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό και να υποδείξουν πρακτικές και να παράσχουν εξειδικευμένες κατά περίπτωση νομικές συμβουλές με σκοπό την αξιοποίηση των παρεχομένων πληροφοριών.

Η ελεγκτική εταιρεία υποχρεούται να γνωστοποιεί στην εφορία τα στοιχεία του προσωπικού της (ονομαστικά, με πλήρη στοιχεία και ΑΦΜ αυτών) και με αναφορά των ειδικοτήτων και της εμπειρίας τους βάση βιογραφικών σημειωμάτων.

Επιπλέον, οι ελεγκτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία αναλαμβάνουν την υποχρέωση να χειρίζονται με απόλυτη εχεμύθεια κάθε πληροφορία σχετικά με τους οφειλέτες που ελέγχουν. Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται εμπιστευτικά και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν ή δημοσιοποιηθούν.

Η αμοιβή των ελεγκτών θα καθορίζεται ως εξής:

- Αν η υπόθεση περατώνεται με τη διαπίστωση αδυναμίας ευρέσεως επιπλέον υπόχρεων ή συνυπόχρεων και περιουσιακών στοιχείων καταβάλλεται πάγια αποζημίωση 200 ευρώ, συν Φ.Π.Α.

- Αν η υπόθεση περατώνεται χωρίς επίτευξη εισπρακτικού αποτελέσματος, όμως, προέκυψαν πληροφορίες χρήσιμες για μελλοντικούς ελέγχους καταβάλλεται πάγια αποζημίωση 500 ευρώ, συν Φ.Π.Α.

- Αν η υπόθεση περατώνεται με την επίτευξη εισπρακτικού αποτελέσματος ή την πλήρη διασφάλιση της οφειλής καταβάλλεται πάγια αποζημίωση 1.000 ευρώ, συν Φ.Π.Α.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και πάλι τους μικρο οφειλέτες θα χρησιμοποιήσουν για να παρουσιάσουν αποτελέσματα. Δεδομένης της "αξιοπιστίας" των δικηγόρων και των ελεγκτικών εταιριών, θα προτιμήσουν να αποδώσουν τα στοιχεία στο κράτος για 1.000 ευρώ ή να τα αποκρύψουν για 10.000;(ίσως και παραπάνω, ανάλογα με το ύψος της φοροδιαφυγής)
    Πόσο "σοφοί" είναι αυτοί που αποφασίζουν σ' αυτή τη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε που τους ξέρω, ρε που τους ξέρω ..καλώς τα τα λυσασμένα σκυλιά των εισπρακτικών εταιρειών των Τραπεζών και του Πασόκ πλέον...Φόλα στα σκυλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]