Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ διαλύει την ΕΥΠ, για να μη δυσαρεστήσει τους συνδικαλιστές του


Ο πρέσβης ετ Κώστας Μπίκας, θεωρήθηκε από πολλούς «σοβαρός», όταν ανέλαβε τις τύχες της ΕΥΠ, κατόπιν σχετικής απόφασης του τότε αρμόδιου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Όμως, ο «καταπράσινος» και δήθεν τεχνοκράτης κ. Μπίκας, με επαφές παλαιότερα με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο και τον στενό συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη, Δημήτρη Ζαφειριάδη, δεν δείχνει να είναι σε θέση να επιβάλει τον έλεγχό του στην υπηρεσία. Από την άλλη, αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα: τα όσα φέρεται να είπε στον Αμερικανό πρέσβη ο Έλληνας αξιωματούχος, τα οποία και είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω των wikileaks, τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Έδωσε και αυτός την «αναφορά» του ή για να είμαστε ακριβείς, τα «διαπιστευτήριά» του στην υπερδύναμη…

Φυσικά, ως «τεχνοκράτης», ο κ. Μπίκας έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στην ΕΥΠ, άσχετα αν αδυνατεί να το διαχειριστεί, ή δεν επιθυμεί να έρθει σε ανοικτή ρήξη με το ΠΑΣΟΚικό συνδικαλιστικό κατεστημένο της υπηρεσίας.

Όταν ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «υπερβολική προσδοκία» το στόχο για αύξηση της παραγωγικότητας και της επιρροής της (κάτι το οποίο στηλιτεύει και σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Θανάσης Νάκος), αφού «είναι βαθιά συνδικαλισμένη» και «οι περισσότεροι υπάλληλοι ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ», όπως φέρεται να είπε στον Αμερικανό διπλωμάτη, παραδέχεται παράλληλα και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει μια νευραλγική για την ασφάλεια του έθνους, του κράτους και του πολίτη, υπηρεσία.

Στη Βουλή, στη διάρκεια της απάντησής του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν απάντησε στις αιτιάσεις της ΝΔ και έκανε κάτι που κανείς διεθνώς δεν τόλμησε μέχρι τώρα: αμφισβήτησε την αξιοπιστία των τηλεγραφημάτων, κάτι που ούτε η Ουάσινγκτον έχει κάνει μέχρι τώρα… Φυσικά, δεν απάντησε και στα όσα του «έσυρε» η ΝΔ για τον κομματισμό στην υπηρεσία, φαινόμενο που έχει υπονομεύσει κάθε δυνατότητα άσκησης αποτελεσματικού έργου για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων.

Προσέξτε τι λέει η ΝΔ: «Δεν μας είπε γιατί, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΠ, 110 άτομα, περίπου τα μισά από τα στελέχη της που είχαν τα προσόντα να κριθούν Προϊστάμενοι Τμημάτων, ζήτησαν με αίτησή τους να μην αναλάβουν Τμηματάρχες της Υπηρεσίας, υπό την παρούσα διοίκηση».

Και φυσικά, η ΝΔ ίσως να μη γνωρίζει τα περί εσωτερικής κόντρας στους κόλπους των «πρασίνων» στην ΕΥΠ, δηλαδή μεταξύ ΠΑΣΟΚων που πήραν πόστα επί ΝΔ και όσων δεν πήραν, ή τα περί δημιουργίας δύο (!) ομοσπονδιών υπαλλήλων.

Και όσα δεν αναφέρονται πολύ, αλλά τα ξέρουν όλοι: μια δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα κατά υποδιευθυντή στον κλάδο κατασκοπίας, μια δίωξη κατά τμηματάρχη με ανάλογη κατηγορία για e-mail σε… βρετανική υπηρεσία (πράξη που ανακαλύφθηκε πρόσφατα αλλά έγινε το 2008), μια δυσμενή μετάθεση σε στέλεχος από την περιφέρεια που κατήγγειλε δια της προβλεπόμενης διαδικασίας και επώνυμα συνάδελφό του που είχε αναρτήσει φωτογραφία του… σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή του (αντί να διωχθεί ο φιλότουρκος και προφανώς εθνικά επικίνδυνος υπάλληλος, διώκεται ο πατριώτης…) και πολλά άλλα εξωφρενικά…

Και υπάρχουν και χειρότερα, τα οποία επισήμανε η ΝΔ και εμείς ανακεφαλαιώνουμε: «Δεν μας εξήγησε γιατί, την ώρα, που η διοίκηση εξαντλεί την αυστηρότητά της σε βάρος συνδικαλιστών, δεν έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά προϊσταμένου, που υπηρετεί σε Μονάδα ακριτικού νησιού και κατηγορείται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό υφισταμένης του συναδέλφου.

Στην πραγματικότητα εννέα μήνες μετά το περιστατικό η διοίκηση τον… επιβράβευσε με μετάθεση σε κεντρικότερη μονάδα και, στη συνέχεια, με απόσπαση στο εξωτερικό!»
Και άλλα πολλά: «Δεν μας απάντησε ο κ. υφυπουργός, για την τύχη της -από 5 Φεβρουαρίου του 2010- αναφοράς υπαλλήλου (Αρ. Πρωτ: 33726/5-2-2010) στο Γραφείο του Υπουργού, η οποία περιγράφει αναλυτικά το καθεστώς φόβου και απειλών σε βάρος των υπαλλήλων από τη σημερινή Διοίκηση.

Η αλήθεια είναι ότι, 19 μήνες μετά, δεν έχει ληφθεί από το Γραφείο του Υπουργού κανένα μέτρο, δεν έχει διαταχθεί καμία έρευνα και – το χειρότερο – δεν έχει δοθεί καμία απάντηση προς την υπάλληλο». Όλα αυτά, συμβαίνουν επί των ημερών του κ. Μπίκα στην υπηρεσία, η οποία έχει πλέον τρόπον τινά «υποβαθμίσει» τη διεθνή της παρουσία και έχει στρέψει κατά πολύ το ενδιαφέρον της στο εσωτερικό της χώρας μας (μετατρεπόμενη έτσι σε αστυνομική υπηρεσία αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και εγκλήματος), κάτι, που με δεδομένη την βαθύτατη περιφρόνηση του ΠΑΣΟΚ για τους θεσμούς, καθιστά την εξέλιξη επικίνδυνη για τον μέσο Έλληνα πολίτη και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά του (παρά την παρουσία in house εισαγγελέα).

Επί ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του ’90, η ΕΥΠ έγινε «σουρωτήρι»: προσελήφθησαν άτομα με εθνομηδενιστικές αντιλήψεις, ενώ ο σημιτικός «εκσυγχρονισμός» επιβλήθηκε ως το ιδεολόγημα-οδηγός. Η υπηρεσία, βρέθηκε μάλιστα να στεγάζει στους κόλπους της έναν ΠΑΣΟΚο θεωρητικό της τρομοκρατίας, ο οποίος τυγχάνει και ο άνθρωπος της Χαμάς στην Αθήνα και ο οποίος ανέλαβε και συνδικαλιστικά καθήκοντα.

Οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι τον «εκπαραθύρωσαν» το 1996, αλλά και τον «φρόντισαν» στη συνέχεια, ώστε να μην πεινάσει. Κατά τα άλλα, τα ευσυνείδητα στελέχη της υπηρεσίας, και αυτά είναι πολλά, δίνουν καθημερινά τη μάχη της προστασίας των εθνικών συμφερόντων, υπό τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η κατάσταση, όπως την περιγράψαμε.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]