Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Καστρί σε… εργασιακή εφεδρεία


Ένα αριθμητικό δεδομένο που βρίσκεται «καλά κρυμμένο» στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, την οποία δημοσιεύει το Παρόν, αποτυπώνει το μέγεθος του πολιτικού προβλήματος το οποίο καλείται να διαχειριστεί το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μόλις το 11,7% θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας αρχηγό και υποψήφιο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον πολιτικό ηγέτη, στον οποίο χρεώνεται η προσφυγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, τα δεινά που συσσωρεύτηκαν και τα ακραία αντιλαϊκά και υφεσιακά μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται στην ελληνική οικονομία.

Μέχρι πρότινος, επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εθεωρείτο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πολιτικός που έχασε τη μάχη για την ηγεσία το 2007, δείχνει και σήμερα να παραμένει η πιο διακριτή υποψηφιότητα, καθώς το 28,7% θεωρεί ότι με εκείνον αρχηγό, το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στις επόμενες εκλογές.

Το πολιτικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ ωστόσο εντοπίζεται στην παραδοχή του 51,3% ότι το Κίνημα δεν θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές, ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον. Κάτι που σημαίνει ότι από τη θέση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υφίσταται πλέον ξεκάθαρη και σημαντική προσωπική φθορά.

Η επόμενη ερώτηση βέβαια είναι… ποιος μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε νίκη στις επόμενες εκλογές. Από τη στιγμή που η κοινωνία αδυνατεί να ξεχωρίσει κάποιον από τους υπόλοιπους δελφίνους, είναι εύλογο να συμπεραίνει κανείς ότι θεωρεί προδιαγεγραμμένη την ήττα του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που αποτυπώνεται και στα ευρήματα της παράστασης νίκης, στη δημοσκόπηση της Rass, με το 72,7% να προβλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα, το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μια βαθιά και δομική κρίση ηγεσίας. Με το Καστρί να τίθεται σε καθεστώς… εργασιακής εφεδρείας, και να μην προβάλλει στον εγγύς ορίζοντα η «επόμενη λύση».

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]