Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Η Ελλάδα είχε μόνο ένα τρόπο να σωθεί. Δεδομένου ότι δεν είχε βιομηχανία τύπου Γερμανίας ή Ιταλίας και δεν είχε αγοραστικό κοινό. Άρα, σκέφτηκαν οι κυβερνώντες, μια λύση είναι να πληρώνουμε τους μισούς για να συντηρούν τους άλλους μισούς. Έτσι έφτιαξαν αυτό που λέμε «δημόσιο» και αφού έχωσαν πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες, τους έδωσαν και λεφτουδάκια για να βγουν στην αγορά. Έτσι, οι άλλοι, άνοιξαν μαγαζιά και μαγαζάκια για να έχουν οι «δημόσιοι» κάπου να ακουμπάνε τα λεφτουδάκια τους.

Δηλαδή, όταν έφτιαχναν ένα στρατόπεδο σε κάθε πόλη και σε κάθε νομό, ήταν τυχαίο; Μια Νομαρχία σε κάθε νομό, ένα Δήμο σε κάθε πόλη και μια κοινότητα σε κάθε χωριό. Ήταν τυχαίο; Πέρναγαν λοιπόν αυτοί καλά και οι «δημόσιοι» καλύτερα. Τους έβριζαν μάλιστα που και που (η ζήλια είναι ελληνικό προϊόν), αλλά όλοι πήραν τις Μερσέντες και τις έγχρωμες τηλεοράσεις για κάθε δωμάτιο… Κάποιοι δε, έχτισαν και το αυθαιρετάκι για εξοχικό.

Τώρα βέβαια, βάζουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να βρίζουν τους δημοσίους ως υπεύθυνους, αλλά όταν θα αντιληφθούν πως εκείνοι στο τέλος θα την πληρώσουν, θα είναι…αργά. Μην ακούτε και τα παραμύθια κάποιων ότι θα ρίξουν χρήμα στον ιδιωτικό τομέα, διότι δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό. Έτσι, πάλι κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες θα κονομήσουν.

Και εκεί λοιπόν που περνούσαν όλοι καλά έρχεται ένας ακόμαΠαπανδρέου και φέρνει τα πάνω κάτω. Τον έβαλαν, το έκανε από μόνος του; Μπορεί για να εκδικηθεί και τους ψηφοφόρους του πατέρα του. Μην το αποκλείετε…Είναι άλλωστε γνωστό το ενδοοικογενειακό μίσος…! Όμως, όπως λέει και ο λαός, το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Και πιάστηκε. Διότι όσα μέτρα κι αν πάρει, στο τέλος αυτά θα τελειώσουν. Και τότε πως θα πάρουμε την 7η ή την 8η ή την 9η δόση; Θα μας στείλουν ή στη δραχμή, ή στα κουπόνια. Όσοι εν τω μεταξύ θα έχουν επιζήσει…! Διότι το 1.000.000 άνεργοι θα γίνουν σε λίγο δυο και τρία. Συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους ,πέντε και βάλε. Θα έχει λήξει και το επίδομα ανεργίας…! Και τότε τι θα φάνε;

Αφού λοιπόν οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια εκεί (ή μας οδηγούν) γιατί δεν βρίσκουμε τη χρυσή τομή νωρίτερα; Να ζητήσουμε διαγραφή του χρέους, να τους πούμε ότι τα 800 δις που χρωστάμε θα τα πάρουν σε τέσσερις αιώνες και ότι αν μας διαγράψουν ένα μεγάλο μέρος, τότε σε 100 χρόνια θα έχουμε ξοφλήσει. Βλέπετε εσείς άλλη λύση; Όχι 200.000 δημοσίους υπαλλήλους να απολύσει, αλλά και άλλους 500.000, πάλι δεν φτάνουν τα χρήματα για να εξοφλήσουμε το χρέος.

Είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι και η παραλυμένη κυβέρνηση ψάχνει για άλλοθι. Η στάση πληρωμών θα γίνει ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ εάν δεν γίνει διαγραφή χρεών. Και κανονικά την στάση πληρωμών έπρεπε να την ζητάμε εμείς. Τα μέτρα στο εσωτερικό θα μπορούσε να είναι ακόμα και τα ίδια με αυτά που μας επιβάλλουν τώρα, αλλά δεν θα ήταν ληστεία προς όφελος των ΞΕΝΩΝ. Μέτρα χωρίς στοχοποιήσεις, χωρίς να βάζουμε την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Και φτιάχνοντας εμείς, μόνοι μας, ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Εκτός και αν θέλει ο ΓΑΠ να πάει στον Ομπάμα και να του πει ότι δεν βγάζει άκρη με την Τρόικα, και αν θα ήθελε θα μπορούσε να βάλει την Ελλάδα σε ένα νέο σχέδιο τύπου Μάρσαλ. Ακόμα και αλλαγή νομίσματος από ευρώ σε δολάρια θα δεχόταν…! Γιατί δηλαδή, στην Αμερική είναι πιο μάγκες που κόβει τσουβάλια δολάρια το Φορτ Νόξ; Ας δουλέψουν λίγες ώρες παραπάνω και μας στείλουν και εμάς πέντε καράβια δολάρια. Ας είναι και κόκκινα…!

Δεν ξεχνώ και τον ρόλο των ΜΜΕ…! Αφού έπαιξαν (και παίζουν) το «λαγό» της κυβέρνησης, κατάφεραν να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Στο τέλος όλες αυτές μαζί θα τα βάλουν με τα ΜΜΕ. Αμήν και πότε. Απλά να θυμούνται ότι δεν είναι όλοι ίδιοι…

Αntiκοινοβουλευτικός

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. γιατι δε γραφεται τον πραγματικο λογο που γινονται ολα αυτα τα θαυμαστα... δηλαδη τα πετρελαια το αεριο και τα φωτοβολταικα? αυτο είναι το κολπο αλλα κανεις δε μιλαει γιαυτο...ολοι αναλωνεστε με το χρεος ποιος το εκανε πως το εκανε κλπ...το γιατι γιατι δε το λεει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]