Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαίρε θράσος απύθμενο

  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Μετά τις επαφές που είχε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος στην Ουάσινγκτον, θεωρούμε ότι όλοι οι έλληνες θα πρέπει πλέον να ηρεμήσουμε… Ο κύριος Βενιζέλος το είπε: «Τα δύσκολα και σκληρά μέτρα που έχουμε λάβει, τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση και στηρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (σσ ας μην είναι και τόσο σίγουρος για αυτό…), έχουν δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση, γιατί έχουν όλοι πειστεί ότι η Ελλάδα αντιλαμβάνεται την κατάσταση, θέλει να προστατευτεί, θέλει να σπάσει τον φαύλο κύκλο, θέλει να βγει από αυτή την κατάσταση της μειωμένης δημοσιονομικής κυριαρχίας που πλήττει την υπερηφάνεια των Ελλήνων». Τι λέει ο μεγάλος……. Τι κρίμα που δεν τα ακούμε αυτά από κάποιον από την Τρόικα για πειστούμε κιόλας… Ο κύριος Βενιζέλος θεωρεί ότι ο Ελληνικός λαός έχει πρόβλημα με την μνήμη του; Μήπως ότι ξεχάσαμε, τόσο σύντομα, τα γεγονότα του τελευταίου μήνα; Εδώ η κυβέρνηση κορόιδευε τους δανειστές μας και δεν θα κοροϊδέψει τον λαό, για άλλη μία φορά; Ξεχνάμε ότι μέχρι και «τσαμπουκά» πήγαν να τους πουλήσουν στην τρόικα οι εξυπνάκηδες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τώρα τρέχουν για να δείξουν στους δανειστές μας το πόσο καλά και υπάκουα παιδιά είναι…. Και να έτρεχαν οι ίδιοι, πάει και έρχεται, έλα όμως που «τρέχουν» έναν ολόκληρο λαό.

Γινόμαστε κουραστικοί αλλά θα το γράφουμε και το ξαναγράφουμε. Οι πολιτικοί μας ζούνε στον κόσμο τους. Σε ένα παράλληλο σύμπαν με το δικό μας, σε άλλη διάσταση. Προφανώς για αυτό και δεν έχουν καμία επαφή με τον λαό. Αυτοί έχουν τον πόνο τους…. Για παράδειγμα, εδώ ο κόσμος καίγεται και έχουμε την κόντρα Ρέππα-Ραγκούση, λες και νοιάζεται κανένας για το ποιος από τους δύο τα έχει κάνει περισσότερο θάλασσα από τον άλλο. Για να μην κουραζόσαστε και οι δύο, όχι θάλασσα, αλλά ……ας μην πούμε καλύτερα τι τα έχετε κάνει!!! Μετρά για αυτούς το τι υποφέρει ο ελληνικός λαός; Φυσικά και όχι. Γιατί αν μετρούσε, τώρα δεν θα βρισκόμασταν εδώ που βρισκόμαστε. Ούτε η Τρόικα για πολλοστή φορά στην Ουάσινγκτον θα έλεγε και θα ζητούσε τα ίδια και τα ίδια και που είναι και αυτονόητα. Και χθες η κυρία Λαγκάρντ και όλοι οι άλλοι εξήγησαν στα τζιμάνια μας ότι η λιτότητα και τα χαράτσια δεν οδηγούν πουθενά, αν το κράτος δεν απλώσει τα δίχτυα του για να πιάσει την «επώνυμη» φοροδιαφυγή, αν δεν πληρώσουν όσοι έκλεψαν το δημόσιο και αν δεν γίνουν πράξη αποκρατικοποιήσεις, δραστική συρρίκνωση του δημοσίου και μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Η ανικανότητα της κυβέρνησης να κυβερνήσει αλλά και της αντιπολίτευσης να ασκήσει δημιουργική κριτική, θα κάνουν σε λίγο τους Τροϊκανούς να φαίνονται άγιοι στον λαό εξ αιτίας των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση. Γιατί και τα τελευταία μέτρα που λήφθηκαν, μέτρα πανικού ήταν. Για να καλύψουν για άλλη μία φορά την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους και επειδή επί τόσους μήνες κορόιδευαν τους δανειστές μας.

Και για να μην αδικήσουμε δεν είναι μόνον οι κκ Ρέππας, Ραγκούσης στον μικρόκοσμο τους. Είναι πολλοί άλλοι υπουργοί, βουλευτές κλπ στην ιδία κατάσταση. Όπως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την …αγαστή συνεργασία μεταξύ του κυρίου Πρωθυπουργού και του κυρίου Βενιζέλου, αλλά και όλους τους άλλους δελφίνους μέσα στο ΠΑΣΟΚ που κοιτούν τις εξελίξεις και λαμβάνουν θέσεις μάχης για να αναλάβουν τι; Την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ… Που; Έλα ντε!! Σε μια κατεστραμμένη χώρα; Σε μια διαλυμένη κοινωνία; Αλλά μπρος στα αξιώματα (κάλλη) τι είναι ο πόνος (των άλλων); Τελικά μαζί με το βαρέλι της οικονομίας δεν έχει πάτο και το θράσος των πολιτικών μας…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]