Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση επιτίθεται κατά των πολιτών και κατά της Δημοκρατίας στο Σύνταγμα


Η κυβέρνηση Παπανδρέου έδειξε και πάλι στο Σύνταγμα την μηδενική σχέση της με την Δημοκρατία. Βέβαια, δεν πρόκειται να ανεχθεί ο «ηγεμόνας» Γιώργος Παπανδρέου να αμφισβητείται από τον «κοσμάκη». Ήταν και είναι σαφές πως θα αποπειραθεί να πνίξει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο οποιαδήποτε προσπάθεια εναντίον του διαμαρτυρίας ή αποκαθήλωσής του από τους Έλληνες πολίτες. Η πολιτική καταγωγή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ανέχεται την ανατροπή μόνο εκ των έσω… για να μπορεί να δικαιολογηθεί πως τον ανέτρεψαν αυτοί που ήθελαν την εξουσία και όχι την απομάκρυνση του κινδύνου από την χώρα. Θέλει να εμφανιστεί (στο μέλλον) ως ανατραπείς ηγέτης που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του… Έτσι πιστεύει πως θα μπορέσει να διασωθεί ηθικά ιστορικά…

Και αυτή είναι η μία πλευρά της σκέψης του. Φυσικά θα καταπνίξει οποιαδήποτε προσπάθεια αποκαθήλωσής του, εάν δεν ολοκληρώσει πρώτα την «δουλειά» που ανέλαβε όταν έγινε πρωθυπουργός. Και αυτή η «δουλειά» έχει γίνει ήδη σαφές πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με την διάσωση της Ελλάδας, ούτε με το όφελος και την προστασία των Ελλήνων πολιτών… Εάν χρειαστεί (δεν θεωρείται διόλου απίθανο από πολλούς αναλυτές) δεν θα διστάσει να δημιουργήσει μείζονα εθνικά προβλήματα στο Αιγαίο (ή όπου αλλού…) προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες πολίτες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι πραιτωριανές δυνάμεις (βλ. Αστυνομία) επιτέθηκαν στους Έλληνες πολίτες που σήμερα τόλμησαν να διαδηλώσουν κατά των απεχθών μέτρων που επέβαλε η τραγική κυβέρνηση Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ δέχτηκαν περίπου 2.000 αγανακτισμένοι οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος. Οι πολίτες κινήθηκαν προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όταν τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να πετάνε χημικά και να τους χτυπάνε.

Από την πλευρά των "αγανακτισμένων" γίνεται αναφορά για τουλάχιστον έναν τραυματία, μια ηλικιωμένη γυναίκα πιο συγκεκριμένα, ενώ καταγγέλλουν τα ΜΑΤ πως χτυπούσαν αδιακρίτως ώστε να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος. Μάλιστα αναφέρθηκαν τρεις συνεχείς επιθέσεις από την Αστυνομία για να υποχωρήσει ο κόσμος από τα σκαλιά της πλατείας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου μισή ώρα μετά τις επτά και συνεχίζονταν για περίπου μία ώρα. Μέχρι τις οκτώ και μισή (βράδυ Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2011) η κατάσταση παρέμενε τεταμένη, ενώ το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα είναι το "η χούντα δεν τελείωσε το 73".

Τραυματίστηκε μια γυναίκα
Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα ανάμεσα σε Αγανακτισμένους και τις δυνάμεις των ματ που κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άντρες των ματ έχουν εντολή να μην επιτρέψουν να διακοπεί η κυκλοφορία επί της λεωφόρου Αμαλίας, κάτι που συνήθιζαν να κάνουν οι Αγανακτισμένοι. Οι δυνάμεις των ματ τραυμάτισαν μια γυναίκα και αυτή τη στιγμή δεν αφήνουν κανέναν διαδηλωτή να περάσει στην Αμαλίας.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ οι Αγανακτισμένοι που βρίσκονται στην πλατεία φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών και κατά των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η βία είναι το κοινό γνώρισμα όλων των ολιγαρχικών καθεστώτων. Πώς αλλιώς θα επιβάλουν το άδικο πάνω στους πολλούς προς όφελος των λίγων;

    Για πόλεμο μίλησε το τσιράκι των κατακτητών μας που πρωθυπουργεύει, χωρίς να έχει ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις της Ιστορίας αυτής της χώρας. Μπότα κατακτητή οι Έλληνες ποτέ δεν ανέχτηκαν. Ας πάει να του το πει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]