Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πτωχεύουν οι Έλληνες κ. Βενιζέλο, αλλά ποιοι θα πάρουν τις περιουσίες τους;


Όπως είναι γνωστό, πτώχευση ενός ατόμου, σημαίνει απώλεια της ατομικής του περιουσίας. «Το ότι πτωχεύουν οι Έλληνες δεν είναι ταυτόσημο με ότι πτωχεύει η χώρα» μας είπε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δηλαδή στην ουσία μας είπε ότι ναι, οι Έλληνες πράγματι χάνουν τις περιουσίες τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πτωχεύει η χώρα...!

Αναρωτιόμαστε όμως και θα πρέπει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου να μας εξηγήσει, από τι αποτελείται αυτή η χώρα;

Οι Έλληνες μαζί με τις περιουσίες τους δεν είναι άραγε συστατικό στοιχείο της χώρας;

Ή μήπως η χώρα είναι μια εδαφική έκταση με αέρα κοπανιστό;

Είναι δυνατόν να υπάρξει Ελλάδα χωρίς… τους Έλληνες και τις περιουσίες τους;

Η κάθε χώρα λοιπόν είναι μια συγκεκριμένη εδαφική έκταση της υδρογείου, η οποία όμως κατοικείται και κυριαρχείται αποκλειστικά από συγκεκριμένο λαό με τις ατομικές του περιουσίες και ο οποίος λαός, είναι οργανωμένος σε Νομικό Πρόσωπο (κράτος) με ένα εξουσιαστικό σύστημα.

Επομένως τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν λέει ότι οι Έλληνες πτωχεύουν, όχι όμως και η χώρα; Δηλαδή όταν οι Έλληνες χάσουν τις ατομικές τους περιουσίες (πτωχεύσουν) και εξαθλιωθούν τι θα απομείνει; Η κουτσουρεμένη εδαφική έκταση και το εξουσιαστικό σύστημα;;

Και κάτι ακόμα. Αφού οι Έλληνες πτωχεύουν, δηλαδή χάνουν τις ατομικές τους περιουσίες, ρωτάμε: Ποιος ή ποιοι είναι εκείνοι που παίρνουν αυτές τις περιουσίες των πτωχευμένων Ελλήνων;; Γιατί αυτές οι περιουσίες κάπου πηγαίνουν, δεν εξαϋλώνονται!!!

Δηλαδή πτωχεύουν οι Έλληνες και κάποιοι κερδίζουν από τις περιουσίες τους, προκειμένου να διασωθεί το εξουσιαστικό καθεστώς κ. Βενιζέλε;

Μάλλον, δεν τα έχετε λογαριάσει καλά τα πράγματα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]