Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμόκ Άγκυρας: Βγάζει ερευνητικό στο Βόρειο Αιγαίο


Αμόκ έχει πάθει η Τουρκία και βάζει στον χάρτη της κρίσης και το Βόρειο Αιγαίο, την πυριτιδαποθήκη των ελληνοτουρκικών, εκεί που πριν από σαράντα χρόνια σχεδόν, η Άγκυρα ξεκίνησε με αφορμή την ανακάλυψη πετρελαϊκών κοιτασμάτων στον Πρίνο έξω από την Θάσο, να θέτει θέμα ορίων και δικαιωμάτων στο Β. Αιγαίο.

Έτσι, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΓΕΕΘΑ, η Άγκυρα μίσθωσε νέο ερευνητικό σκάφος για έρευνες στο Αιγαίο, αυτή την φορά όμως στον κόλπο του Σάρου ή του Ξηρού, δηλαδή στα ανοιχτά της Θράκης. Το υπό ιταλική σημαία πλοίο ονομάζεται URANIA (φωτό), βρίσκεται στα Στενά της Σικελίας καθοδόν για την Τουρκία όπου από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 5η Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει έρευνα στον κόλπο του Σάρου σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX 630/11.

Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή έδωσε τις μεγάλες ελληνοτουρκικές κρίσεις του 1976 και του 1987.

Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 5,82 ναυτικών μιλίων από την Σαμοθράκη και περίπου 14 μιλίων από τις τουρκικές ακτές βρίσκεται και η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, στην οποία εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια αναβλύζει πετρέλαιο και η οποία αποτελεί μία από τις 130 βραχονησίδες που οι Τούρκοι αμφισβητούν το καθεστώς τους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]